Gå til innhold

Prekestolen - løst og fast om tro


Anbefalte innlegg

Gunn Hild Lem (Arachne), forfatter: - Jeg vil ikke bli lurt. I hvert fall ikke når det gjelder livet.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nyUWg4r_Q-Y

 

 

Jørgen Skavlan, lege: - Nordmenn er Europas mest naive befolkning.

 

http://www.youtube.com/watch?v=0i-j5DY8hHY

 

Se flere videoer fra HEFs "Ingen liker å bli lurt"-kampanje på:

http://www.youtube.com/IkkeBliLurt#p/u

Endret av BlueBench
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For noen måneder siden leste jeg om et ganske interessant fenomen i denne kategorien, men jeg finner ikke ut hva det heter. Religiøs tro kunne forklares ut fra fenomenet, og eksemplet som ble brukt, var noe à la dette:

 

To personer plasseres i to ulike grupper. Den ene gruppen består av en rekke kloke personer som diskuterer et tema uten fornuft. Den andre gruppen diskuterer det samme, men gruppen består av ikke fullt så kloke mennesker. Etter personene er ferdige med diskusjonen i sin gruppe, insisterer personen som var i den "kloke" gruppen at temaet stemmer. Den andre personen synes imidlertid at temaet fremdeles er diffust.

 

Noen som skjønner hva jeg forsøker å komme frem til?

Lenke til kommentar

- Vi kan enda ikke forklare hvordan medisinen vår virker

 

 

Var ikke klar over at vannpiller var så utbredt i Norge.

 

Nesten litt pinlig at det er noe som heter "Norske Homeopaters Landsforbund".

 

Han forklarer at mye alternativ behandling setter igang de samme prosesser som aktiveres av placebo-effekten.

 

Hvordan kan noen uttale det og ikke innse at det er nettopp fordi det er placebo-effekten vi ser i aksjon?

Lenke til kommentar

Islam

 

... Er en dødskult som har fått det for seg at det kun er de som har rett og som uten å nøle kan drepe andre som ikke tror på det samme visvasst som dem...

 

Samanta1:

Når du en dag i fremtiden stropper på deg en bombe og stapper bukselommene fulla av spiker, kulelagre og rottegift før du setter deg på en buss som er full av uskyldige mennesker er det flere ting som kommer til å skje. For det første,av åpenbare grunner, vil mange uskyldige mennesker dø. Folk som ikke har gjort annet enn å latt være å tro på påstandene som du tror er sannhet. Dette er det folk vil huske deg for, den feige muslimske idioten som ødela livet til andre mennesker. Men det stopper ikke her, for foreldrene dine vil såklart bli kjempeglade når de hører om hva du har gjort. Islam er, som jeg sa, en døds kult der kun døden er saliggjørende og ved å ta så mange vantro liv har du retten til å ta med deg familien rett til paradis, så det er jo ikke rart at foreldrene dine stråler, for du har jo gitt dem vinnerloddet! Naboene til dine foreldre, vel om merke om de er muslimer da, vil hyle av fryd over dine fantastiske gjerninger, for du er jo en helt i huset til islam ved å drepe uskyldige. (For de vanhelliget jo den profeten din ed å ikke tro på påstandene om ham, ikke sant?)

 

Så egentlig, skal en lese islam sånn som enhver godtroende muslim skal gjøre, er den eneste måten vi uten tro kan overleve på å bombe dere først... Ta livet av dere så fort vi får øye på dere med andre ord, innlede en klappjakt der vi utydder folk som tror på islam til siste parson.... For vi kommer i nær fremtid til å stifte bekjentskap med folk som samanta1 og pease2, folk som er så til de grader hjernevasket at de faktisk tror at det å drepe uskyldige for døds kulten sin ikke bare er en god ting å gjøre, men det eneste riktige de kan gjøre!!!!! Islam rette ansikt har ligget der hele tiden, det er bare oss her i vesten som nekter å tro at noen kan være så gale, men i døds kulten islam ER de så gærne!!!

 

Tipper at vi kommer til å flommes over av idioter fra denne dødskulten i nær fremtid, når flere som samanta1 og pease2 har gått i "skole" hos døds prestene i dødskulten, også kalt immamer...

 

Høres spinnvilt ut? Javisst, det er bare det at islam ER en dødskult, vantro SKAL dø og de kan jo ikke klandres, for de HAR jo rett og tjener bare sin gud.... Sjekk opp islam selv om se selv hva dette er for en døds kult, et iskaldt gufs fra middelalderen som vi egentlig burde ha gjort noe med for lenge siden.... snart er det for sent og krigen vi må kjempe i fremtiden mot slike som samanta 1 og pease2 er rett rundt hjørnet.... Det er bare å lese hva de skriver så skjønner du jo at disse folkene ikke bryr seg om hva andre tenker, mener eller vil, det er KUN de som har den endelige sannheten og den må vi andre enten dø for eller føye oss inn under terror regimet islam har planer om på verdens basis... :no:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Philadelphia priests suspended over sex abuse report"

 

Twenty-one priests in the US city of Philadelphia have been suspended after being named in an inquiry into claims of widespread child molestation.

 

Jeg har ikke noe spesiell innsikt i denne saken, men kan få inntrykk av at det her er snakk om organisert barnevoldtekt i kirken, når det er så mange involverte.

 

Edit: Med så mange saker de siste årene, og med det internasjonaliserte mediabildet, så kan vi lure på hvor utbredt dette har vært i den katolske kirkens 2000 år lange historie, før massemedia, før det var på plass et moderne rettssystem, og spesielt når kirken var den som utstedte arrestordrene.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Å undertrykke seksualitet og påføre det merkelappen synd tror jeg ikke taler til fordel normal seksuell atferd.

 

Jeg tror ikke pedofile er overrepresentert i kirken, men det hadde vært veldig interessant med en dyptgående undersøkelse som kartla pedofile overgriperes representasjon i forskjellige yrkesgrupper (deriblant prester og speiderledere).

 

OT:

 

Hvordan dreper man to jøder?

 

Kast en mynt mellom dem og se på mens de slår hverandre i hjel

 

 

Hvordan dreper man to katolske prester?

 

Gjør det samme, bare bytt ut mynten med en altergutt :)

 

Lenke til kommentar

"Flykter fra Kirken

Den norske kirke tappes for medlemmer. Fortsetter det i samme tempo, vil aktive kirkegjengere være borte i løpet av 30 år."

 

Dette er ikke utelukkende positiv, for det er noen som bare går over i andre trossamfunn. I det minste ser det ut til at Statskirken sikkert men sakte dør ut.

 

Forskeren mener at det også er viktig å fokusere på konfirmasjonen. I Norge sier bare 22 prosent av de nykonfirmerte [at de] kunne tenke seg å bli med videre i et kristent ungdomsmiljø. For fire av fem konfirmanter er konfirmasjonen altså et takk og farvel til videre deltagelse.

 

Jo, det stemmer ganske godt for min egen del også. Min tro begynte å forsvinne lenge før konfirmasjonen, og jeg ble konfirmert i kirken som ateist. Det var før jeg var voksen nok til å være åpen med familien om min ikke-tro.

 

Jeg antar at mange av de som konfirmeres i kirken i dag, gjør det fordi de ikke tør å velge noe annet. Eller fordi de ikke bryr seg om det ideologiske, men liker penger.

 

Det er tydelig at kirkens menn og kvinner vet at barndommen er viktig skal de få holde sitt medlemstall oppe. Men det er trist at de ikke ser mer på hvorfor hver enkelt slutter å tro. Eller hvorfor deres argumenter ikke virker på de fleste voksne, når de ikke var med fra før.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...