Gå til innhold

Objektiver og produksjonsfeil/iboende svakheter.


Anbefalte innlegg

Lurer litt på dette med kjøp av objektiver av en viss kvalitet og behovet for garanti og reklamasjon. Hvor trygt er det å handle brukte objektiver og objektiver fra utlandet? Hvor høy feilprosent har egentlig de fleste objektiver i gjennomsnitt? Å handle brukt og å handle fra utlandet er jo uhyre aktuelt, så jeg lurer egentlig litt på om noen har erfaringer med nydefekte objektiver, objektiver som tar kvelden innenfor reklamasjonstiden på 5 år o.l.

 

Dersom det er slik at objektiver stort sett er bunnsolide og omtrent uten feil fra produsent, noe jeg har inntrykk av, så spiller det kanskje ingen rolle hvor man handler.

 

Antar det finnes noen der ute som har en viss oversikt. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange objektiver kan ha såkalt "produktvariasjon". Det vil si at de ikke fokuserer helt korrekt eller har andre ulemper. Disse byttes i nytt hos forhandleren om man oppdager det med en gang (finnes metoder), men er denne i utlandet, møter man på større vanskeligheter (og store kostnader i frakt... Posten i Norge er dyre på pakker til utlandet) om man skal bytte det.

 

Men om et objektiv fungerer riktig til å begynne med, er det sjelden det blir noe problem med de. Men blir det feil ut over garantitiden, må du selv ta kostnaden ettersom du ikke har reklamasjonstid på fem år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...