Gå til innhold

Utskrifter i A2-størrelse på A3-skriver


Anbefalte innlegg

Vi har nylig investert i en OKI C8800 A3 fargelaserskriver på kontoret. Tidligere hadde vi en HP A3-blekkskriver. Med HP-en kunne vi skrive ut tegninger i A2-størrelse (f.eks pdf-filer eller direkte fra CAD-program), og printeren skrev ut tegningen fordelt over to A3 ark, som vi så limte sammen på midten. Og vips, så hadde vi en utskrift i A2 format. Med den nye OKI-printeren får vi ikke til det. Den bare skriver ut halve tegningen på ett A3-ark, og sier seg ferdig med jobben.

Er det HP-skriveren som var ekstremt genial som forstod at den burde skrive ut to A3-sider for å få med hele tegningen, eller går det an å få OKI-maskinen til å skjønne det samme?

NB! Det er viktig at tegningen er i riktig målestokk, så å skalere den ned til A3-størrelse er ikke et alternativ.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg har en annen skriver som bare skriver i a4 .

en gang brukte jeg et "tegneprogram" i fra micrografx . der kunne man fordele tegningen over flere sider. skriveren tror da faktisk at du skriver ut flere sider men i virkeligheten er det bare en som er større ne hvert ark.

 

du har ikke muligheten for å fordele "tegningen" over flere sider i de programmene som du bruker ?

 

et annet alternativ er jo å trikse lit med valget som lar deg forstørre en siden. en normal side blir dobbelt så stor og fordelt over 2 ark.

 

 

hvis du først klarer å forminske a2 til a3 på utskriften (fra programmet ), men samtidig lar den fordele ( forstørre) den siden på 2 a3 ark så har en muligheten til å få det til.

 

blir det for komplisert ?

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar
jeg har  en annen skriver  som bare skriver  i a4 .

en gang  brukte  jeg  et  "tegneprogram" i fra micrografx . der kunne man fordele tegningen over  flere  sider.  skriveren tror da faktisk at du skriver  ut  flere  sider men i virkeligheten er det bare en som er  større  ne  hvert ark.

 

du har ikke muligheten  for å fordele "tegningen"  over flere sider i de programmene  som du bruker ? 

 

et annet alternativ  er  jo å trikse lit  med valget  som lar deg  forstørre  en  siden. en normal side  blir  dobbelt så stor  og  fordelt  over  2 ark.

 

 

hvis du først klarer  å  forminske a2  til a3 på utskriften (fra programmet ), men samtidig  lar  den fordele ( forstørre)  den siden på 2 a3  ark så har en muligheten  til å få det  til.

 

blir  det  for komplisert ?

9235303[/snapback]

 

Takk for svaret

 

Det er selvfølgelig muligheter for å sette opp arkene som to A3-ark med halvparten av tegningen på hvert ark i ArchiCAD som jeg bruker, men det er veldig tungvindt. Det må uansett settest opp i A2-format når jeg skal sende tegningene videre. Så da betyr det at jeg må gjøre den samme jobben to ganger.

 

Dessuten gjelder det ofte pdf-dokumenter vi får tilsendt fra andre. Da har vi ingen mulighet å dele opp i flere deler.

 

Det går sikkert an å trikse med utskriftstørrelser som du sier (Selv om jeg ikke helt forstod hva du mente med den forminske og forstørre delen) Men jeg tror det blir veldig tungvint det også. Dessuten er jeg redd for at det kan bli unøyaktig.

 

På HP-skriveren kunne vi velge A2-størrelse i listen over tilgjengelige arkstørrelser. Jeg regner med at det er printerdriveren som ordner med det. Noe slikt valg har jeg ikke i OKI-driveren.

Lenke til kommentar
Typisk idiotsvar, MEN : Har du snakket med folk fra OKI-support om dette?

9239539[/snapback]

 

Har involvert både den lokale datasupporten og OKI-support.

De har bare klødd seg i hodet og prøvet og feilet litt, men trolig bare gitt opp.

Så jeg håpte på at noen her på forumet var enda klokere...

 

Så det ser ut som om at det munner ut i at HP-driveren har støtte for å dele opp store dokument, mens OKI-driveren har det ikke.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner. Jeg har søkt litt etter programmer som kan splitte bilder og liknende, men det nærmeste jeg finner i farta er rasterbator... (Som har funksjonen at den kan spre et lite bilde over hvor mange sider man ønsker, men lager dessverre et grovkornet mønster på bildet. ( http://homokaasu.org/rasterbator/ )

 

Du kan jo prøve å søke dypere etter slike typer programmer. Imagesplitter eller hva det nå måtte kalles. Lykke til :)

Endret av nesheim
Lenke til kommentar

så noen kaller svaret mitt for et idiot svar . det er nå lit drøyt .

det var ment som en nødløsning .

 

hvis ikke skriveren støtter noen funksjon som deler en side over flere ark på utskriften så må må ty til mitt forslag .

 

for at trådstarter skal forstå lit bedre hv jeg mente. så aksljeg gi den en annen forklaring .

 

når du skriver ut så forminsker du utskriften til 50% hvis denne muligheten finnes i programmet ( ikke skriverdriveren) du bruker slik at en normal utskrift kommer på bare et ark

 

i skriver driveren forstørrer du utskriften slik at det fordeles over over 2 ark. mulig at utskriten blir lit grovere en normalt

 

 

selv har jeg en blekkskriver fra canon som skriver opp til a4.

der har men flere muligheter til å forstørre utskriten slik at det går over flere ark. det som er dumt med det er at 2 ark så blir det forstørret ente horisontalt eller vertikalt.

 

bruker man 4 ar så blir det forstørret begge veier .

 

 

i skrivedrivern til skriveren min fant jeg et valg som heter A3+ (scala printing) under valget for side størrelse ,som fordeler A3+ på en A4 side

printer paper size er A4.

printig type page layout pring som bare skriver på 2 sider eller poster printig som fordeler ( forstørrer) en side over flere ark.

 

finner du noe lignende valg i printer oppsettet hos deg ?

slik jeg forstod deg fantes det ikke hos deg.

 

jeg har brukt A3 til A4 som eksempel. hos deg blir det A2 til A3

 

 

håper at dette var bedre forklart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...