Gå til innhold

Works blir gratis


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er litt enig med foregående poster, oOo er et mye mer robust alternativ enn Works.

 

Nå har jeg riktignok ikke benyttet Works siden Win95, men hvis programpakken fremdeles lider av å være Office's lillebror (med manglende kompatibilitet, btw) så er dette ikke noe å samle på..

Lenke til kommentar
Works - Reklamespekket

Veit vi noko om kor mykje reklame det vil vere?

 

Bra for dei som ønskjer å benytte denne programpakka at dei no slepp å betale. Så lenge reklama er lagt inn på ei god måte er det ikkje sikkert at dette blir eit irritasjonsmoment heller.

Lenke til kommentar

Har selv ikke vært borte i Works på flere år, så jeg vet ikke hvor godt dette alternativet har blitt.

Works vil nok få en kraftig utbredelse nå som det trolig blir gratis. Dette vil bety at Works nærmest vil bli en standard på mange ferdig sammensatte PCer i markedet fremover.

Utsalgssteder vil mer en gjerne kunne ha med at tekstbehandler, regneark m.m. følger med i pakken. Siden Windows dominerer vil det være naturlig at det er Works som følger med, og ikke konkurrerende systemer som OpenOffice m.m.

 

Vi må huske på at det meste av PC salget er ferdige PCer med Windows forhåndsinnstallert. Med den kraftige økningen av bærbare PCer, blir det fremover enda færre som setter i sammen sin PC selv.

Microsoft har en utrolig annonsepåvirkning med at mange brukerere via Windows og MSN blir dirigert til Windows nettsider, hvor de er flinke til å reklamere for produkter.

 

Vi må ikke glemme at for en stor andel av hjemmebrukere så holder et enkelt tekstbehandlingsprogram med god stavekontroll lenge.

 

Reklame på programvare er mange vant til fra MSN, selv om dette kanskje ikke er direkte sammenlignbart med den nye Works. -Men prinsippet er jo at også MSN er forhånsinnstallert og gir reklamebanner/-tekst ved bruk.

 

Så det er bare å vente og se hvordan Works vil bre seg utover. Hvordan dette vil påvirke Office salget har trolig MS tenkt på. Kanskje vil Worksbrukere se lokkereklame for Office i Works? Reklame som lokker med at Office har enda bedre funksjoner og muligheter?

Lenke til kommentar
OOo? Open Office..... hva er den siste o-en?

 

Jeg ser på Works og Open Office som temmelig like, små alternativer til større pakker som er helt ok, men kan mangle fungsjoner man vil ha.

9178381[/snapback]

Det er ikke mange likheter mellom disse nei. Og jeg måtte dessverre lide meg gjennom MS Works deler av skoletida. Helt forferdelig program. Det er noen år siden jeg testa det sist, men tviler sterkt på at det er blitt så mye bedre :thumbdown:

 

At OpenOffice mangler noen funksjoner DU trenger, endrer ikke det faktum at det er en fullverdig kontorpakke, i motsetning til MS Works som er en bevisst forkrøplet pakke - MS kan nemlig ikke gjøre den så bra, for da kunne den true kundegrunnlaget til MS Office.

 

På toppen av det hele, har den også brukt sine egne proprietære filformat (forskjellig fra MS Office) som er inkompatible med omtrent alt av andre programmer på markedet :thumbdown:

Lenke til kommentar

Works skal visstnok ha får mulighet til å lage word kompatible dokumenter nå (DOC) og kommer sikkert til å bli DOCX kompatibel i versjon 9. Men det er jo fortsatt betraktelig mye dårligere enn MS Office.

 

Uten å starte OpenOffice flame war, så vil jeg påpeke at OO faktisk mangler en hel del på brukervennlighetsfronten det også (selv om det blir bedre for hver major release som slippes). Håper at de en dag greier å gjøre det like bra som MS Office, for pr. i dag er det eneste som er bedre den lukerative prisen.

Lenke til kommentar
Er det virkelig noen som bruker Works? Alle jeg kjenner, datanerder eller ikke, bruker Office (eller OO da, i noen få tilfeller). Jeg har prøvd Works selv for mange herrens år siden, og det var en trist opplevelse etter det jeg kan huske.

9178653[/snapback]

Jeg prøvde Works 8.5 for en måned siden. Det var på ferietur og jeg måtte få gjort noen småting. I mangel av bedre og mer vante redskaper testet jeg ut Works som var ferdig installert på en PC kjøpt i mai i år. Etter ca en time med jobbing i tekstbehandleren og regnearket var jeg oppgitt og frustrert over hvor vingeklippet det egentlig er. F.eks at det er mye vanskeligere å kopiere celler i regnearket og sette inn formler enn det er i både Excel og Calc.

 

Skulle jeg rangert de ulike kontorpakkene etter min egen smak (med unntak av pris og kompatibilitet) blir det slik:

Førsteplass: MS Office 2003

Andreplass: OpenOffice 2.03

Tredjeplass: MS Office 2007

.

.

Sisteplass: Works 8.5

 

Når det er sagt så er det evigheter siden jeg testet KOffice, StarOffice og WordPerfect Office så jeg aner ikke hvor på lista jeg ville plassert de, men antageligvis over MS Works.

Lenke til kommentar
Jeg prøvde Works 8.5 for en måned siden. Det var på ferietur og jeg måtte få gjort noen småting. I mangel av bedre og mer vante redskaper testet jeg ut Works som var ferdig installert på en PC kjøpt i mai i år. Etter ca en time med jobbing i tekstbehandleren og regnearket var jeg oppgitt og frustrert over hvor vingeklippet det egentlig er. F.eks at det er mye vanskeligere å kopiere celler i regnearket og sette inn formler enn det er i både Excel og Calc.

(...)

9178885[/snapback]

 

Skulle sette opp et regneark for omtrent like lenge siden, og tenkte jeg skulle prøve Works' regneark for å sammenligne det med OpenOffices regneark, som jeg ikke liker noe særlig. Det var ikke noe vanskelige greier, bare en oversikt over 20-30 forskjellige ATI HD skjermkort, en 8-10 kolonner med stats per kort.

 

Sammenlignet med OOo, for å ikke snakke om Excel, så var alt drit vanskelig i Works. Det var jo nesten umulig å skrive inn TALL for de ble automatisk gjort om til datoer(!). Hallo... Regneark?

 

Jeg lagret dette på desktop'en, etter en kveld med innsamling av data.

 

Neste dag åpnet jeg fila, fortsatte, gjorde noen små endringer, og skulle til å gå med fila oppe. Men jeg tenkte "best at jeg lagrer, i tilfelle strømbrudd" selv om endringene jeg hadde gjort ikke var så viktige.

 

Jadda. Works kræsjer under lagring, klarer ikke å lagre, gir feilmelding og lukker seg selv.

 

Og da er sannelig den gamle fila på desktop'en blitt borte under lagringsforsøket.

Liten logikkfeil i lagringsrutina, slett den gamle fila først, og så forsøk å lagre med samme navn?

 

For å si det sånn, så synes jeg nok ikke Works er det mest interessante programmet i Works Suite.

Lenke til kommentar
Det vil vel ikkje ta mange dagar før ein kan lasta ned patchar som fjernar reklamen. Dog ikkje frå Microsoft ;)

9179329[/snapback]

 

Tja, dersom noen gidder å lage det til Works, så ja.

 

Men tror du noen i det hele tatt gidder å lage en patch som fjerner reklame fra et program ingen vil bruke? De fleste mener OOo er et bedre alternativ en Works, og er like gratis.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...