Gå til innhold

Trenger litt motehjelp


Anbefalte innlegg

Heisan

 

Fram til jeg var omtrent 10år har alle mine klær kommet fra mamma, og fra ca 15 og utover har jeg hatt kjæreste® som stort sett har kledd på meg.

I en alder av 22 år finner jeg ut at jeg vet omtrent _ingenting_ om klesplagg, matching e.l.

 

Jeg lurte derfor på om det var muligheter for å få noen tips om hva som bør matche og ikke matche, om hva de vanligste feilene er o.l.

 

Jeg er ca 190cm høy og veier rundt 85kg, er vel ikke noe serlig muskuløs, har kort hår til rett over ørene hvis det skulle ha noe betydning.

 

 

All hjelp motaes med stor takk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja jeg er bortskjemt, men i det minste prøver jeg å gjøre noe med det :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en god start å titte seg i speilet og studere hodeform og kroppsform. Sjekk om du er lang og tynn, om du har brede eller smale skuldre, om kroppsformen din er firkantet/oval/rund/smal/pæreformet, om du har lange eller korte ben og armer, osv ... Disse tingene avgjør hvilke motefenomener du kan bry deg om eller avskrive umiddelbart. Alle passer ikke til alt, selv om det ser ut til at de fleste ikke har skjønt akkurat dette.

 

Så kan du begynne å studere bildene nøye på denne siden. Gjerne ved hjelp av kommentarene folk har lagt igjen slik at du ser hvilke detaljer som er viktige.

 

Etter det så er det mye, mye mer.

Lenke til kommentar

Jeg har noen råd om bukser:

 

*Ikke kjøp dem for store i livet. Før kjøpte jeg alltid for store bukser, siden jeg prøvde den på og den "så helt greit ut" og jeg ikke gadd å prøve mindre størrelser for å se om de passet bedre. Resultatet er at jeg har gitt bort sikkert 5-6 bukser på under et år.

 

*Vær bevisst på hvilken passform buksen du prøver har. Jeg prøvde en gang en slim-fit fra Replay, men synes den var for stram i leggene, så kjøpte 2 nr. større enn jeg egentlig skulle ha. Resultatet var at lårene ble enorme, og livet ble alt for bredt. Jeg skulle heller funnet en bukse som ikke var så slim, men den gangen tenkte jeg nesten ikke over at forskjellige bukser har forskjellig passform.

 

Det ble kansje litt uoversiktelig, men for all del ikke gjør samme feil som jeg har gjort. Det har kostet meg et par tusen å få de erfaringene, du får dem gratis :)

Lenke til kommentar

Takk for gode råd så langt, som sagt: jeg har ikke den fjerneste peilig, så jeg setter stor pris på all tips.

 

Buksetipset var sannlig ikke så dumt, skal ha det i bakhodet når jeg tar min store shoppingtur etter at jeg har samlet en god del tips.

 

Tror jeg har et ganske rundt annsikt. Har vel en sånn typisk "høy og tynn" kropstype med lange armer og bein, og tror jeg er smal over skuldrene også.

Er idèen da å finne noe bilder her på forumet av en person som har sånn ca de samme trekkene som meg? for så å se hva han går med?

 

Nok en gagn: takk for all hjelp så langt

Lenke til kommentar
Er idèen da å finne noe bilder her på forumet av en person som har sånn ca de samme trekkene som meg? for så å se hva han går med?

 

Nei, det er bare noe du alltid må ha i bakhodet. Hvis du f.eks. ser noen som går i utrolig kule klær så kan du spørre deg selv om dere har samme kroppsform og om de samme klærne også ville vært kule på en som er bygd som deg selv. Sånne ting. Sparer deg for mye bry senere.

Lenke til kommentar

Kan gi noen råd som er nokså enkel å huske på:

 

- Svarte/mørke klær gjør deg slank

- Ikke bruk stramme bukser

- Jeansbukser er alltid en slager

- Ikke kjøp klær med ruter

- Horisontale striper gjør deg fet

- Vertikale striper gjør deg høy

- Hettegenser passer som oftest til alle, men ikke bruk hetta.

- Svarte farger er VARMT

- Lyse farger er kjøligere

 

- Nå som det er sommer er det greit å bare t-skjorte eller ei tynn skjorte som du kan ha åpen over t-skjorta, det er ganske lunt i varmen.

Lenke til kommentar

Eneste måten du kan forandre stilen på er jo vike unna de klærna du fint ville ha prøvd og manne deg opp til å prøve noe av det som du aldri kunne tenkt deg å prøve. Ofte er det slik at du faktisk ser kjempe fint ut i det og det ble mye bedre enn forventet. Det er jo bare å prøve ;) Dårlig stil trenger ikke ha så mye med smak å gjøre, men at man aldri tør å gå litt utenfor boksen og man alltid prøver de samme klærne om og om igjen. Jeg er sikker på at vist du ser i skapet ditt så er storsett alt ganske likt, bare at noe er mer slitt enn annet. Vær litt vågal å prøv noe som ikke nødvendigvis er "deg". Enten så blir det knallbra, eller så får du deg en god latter. Uansett er jo det bra :)

Lenke til kommentar
Kan gi noen råd som er nokså enkel å huske på:

 

- Svarte/mørke klær gjør deg slank

- Ikke bruk stramme bukser

 

- Jeansbukser er alltid en slager

 

Selv om det får deg til å forsvinne i mengden, eller kanskje nettopp derfor.

 

- Ikke kjøp klær med ruter

 

...med mindre du vet hva du gjør. Eller er vågal.

 

- Horisontale striper gjør deg fet

- Vertikale striper gjør deg høy

 

Til en viss grad, hvis du er normalbygd så er det sjelden noe å bry seg om.

 

- Hettegenser passer som oftest til alle, men ikke bruk hetta.

 

....eller genseren :whistle:

 

- Svarte farger er VARMT

- Lyse farger er kjøligere

 

Det har mye mer å gjøre med materialvalg og plaggets vekt å gjøre enn med farger. Men sort blir uansett varmt og høstfarger hører høsten til.

 

- Nå som det er sommer er det greit å bare t-skjorte eller ei tynn skjorte som du kan ha åpen over t-skjorta, det er ganske lunt i varmen.

9177091[/snapback]

Lenke til kommentar

Fordelen med å ta med en kompis eller vennine er jo at du får hjelp til å velge ut, dessuten kan hun/han hente en annen størrelse om den ikke passer. Veldig mange gutter der ute har ikke peiling på hvilke størrelse de har i diverse klær. Så vist du går aleine, ta heller med deg en hel haug størrelser. I stedet for å bare gi opp når den ene buksen ikke passet, og så gidd du ikke å kle på deg, for å finne en ny.

Lenke til kommentar

Er i samme situasjon som trådstarter, og 50% av resten av den mannlige delen av befolkningen uten noen til å kjøpe klærne for dem(mor, partner, familie), har eg fått inntrykk av.

 

Eg opprettet en tråd tidligere om det samme, og fikk mange nyttige svar. Eg har ikke shoppet så mye på de rådene enda, men eg har tatt de til meg. Så snart eg får litt mer erfaring under beltet, mer penger( :roll: ), og forandrett litt på kroppsform så er det mer innkjøp på meg.

 

Siden den gang har eg derimot vært i flere klesbutikker og "windowshoppet" og prøvd klær(noe som er gratis). Dette har gitt meg en del god erfaring; 1. så lenge eg kun prøver våger eg gjerne å prøve klær eg ellers aldri ville prøvd, 2. eg prøver ofte flere størrelser, 3. eg setter i sammen flere alternativer(inkl størrelsesvariasjoner) og får på den måten dannet meg et bilde av hvordan min kroppsform utarter seg i forskjellige klær, 4. eg har sett meg selv i utrolig mange kleskombinasjoner og har det lettere med å plukke ut klær eg tror eg passer kun på øyemål, og deretter ser at det stemmer i prøverommet(gir selvtillit). Dessuten er det gratis(men eg har alltid dårlig samvittighet ovenfor personalet når eg går, siden eg ikke kjøpte noe(men eg rydder så godt opp etter meg som eg kan)).

 

Bare legg merke til at dette tar tid, og at det kan være greit å prøve både billige og dyre merker. Etterhvert har eg sett at enkelte billigbutikker har faktisk gode klær, mens andre har helt elendig kvalitet. Og motsatt, enkelte dyre butikker har god kvalitet(som forventet) mens andre faktisk har dårligere klær en gode billige merker. Kjøpte nylig to stk helt plain bukser på wearhouse i god tro(trengte noen nye og de låg på veien hjem(butikken, ikke buksene)). Bukse nr 1 har tre store hull(hvorav ett er i skrittet), allerede(eg kan ikke avvise at noe har skjedd på byen, men allikevel). Bukse nr to mistet eg to av knappene i skrittet andre gangen eg skulle ta de på(håpløst). Til sammenligning har eg et par fra H&M som ble kjøpt for ca 7 år siden(bortsett i fra at de har blitt litt små er det kun fotenden som vitner om at de er gamle).

 

Ellers lykke til. Det er en tøff og hard verden ;)

Lenke til kommentar

Den siste linken var ikke så dum nei, likte veldig godt den city "looken" han hadde på en av dem.

Veldig fan av den litt.. hva skal jeg si.. "slitte"-stilen.

 

Tror jeg gjorde et skritt i kjempe riktig rettning her foleden dag, Har alltid pleid å kjøpe sinnsykt store gensere og bukser.

Gikk ned 2 str på t-sjorte/gensere og utallige på bukser, ser faktsik utrolig mye bedre ut, om jeg må få si det meg selv.

 

Problemet er nå bare at min gamle garderobe ikke passer til min nye garderobe (på fem plagg)... :-)

Så da er det bare å vente på neste lønning og mere shopping :-)

 

Fikk også et hot tips av en venninne om at belte alltid skulle matche fargene på skoene.

Så da er det en ting mer å se etter neste gang

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...