Gå til innhold

Den Store Fondstråden


Naranek

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Borger___ skrev (På 30.3.2020 den 13.36):

Hva gjør selv da, bytter til sikret? Eller kanskje litt sikret og litt usikret? 

Usikker selv, magefølelsen sier jo at krona holder seg på dette som ny normal til "corona" er over, og styrker seg etterhvert..

Krona har aller styrket seg og er nå på nivået den var før korona, men man ser at kronen over flere år har svekk seg mot andre valutaer. Kan ikke se noen grunn til den trenden skal endre seg.

Lenke til kommentar
discostu skrev (21 timer siden):

Noen som har en fondsforvalter utenom nordnet å anbefale?

mtp kostnadøkningen de har vurderer jeg bytte.

Har usa og verdens indeks, samt nordnet sitt norgesfond, men sistnevnte kan jeg feks finne noe tilsvarende skandinavisk vil jeg tro.

Jeg solgte meg ut, og flyttet fra nordnet til sbanken. Byttet ut nordnet superfondet norge med KLP aksjenorden indeks. De har også et norgesfond om det er aktuelt. Vurderte å flytte direkte til KLP da jeg uansett har flest fond fra de. Men syntes appen var dårlig og nettsiden var uoversiktelig. 

Sbanken fungerer fint. Du får ikke en like detaljert oversikt over portefølgen og utviklingen, men det kan man bruke andre kilder for å se. Et annet minus er at man ikke kan overføre penger direkte til ASK, men at penger må innom en ordinør konto hos Sbanken, så intern overføring til ASK. Positivt med lett tilgjengelig support på chat. 

Lenke til kommentar

Sbanken ... jeg får nå kjøpe fond / ASK med trekk fra lønnskonto (før måtte jeg overføre til ASK først). 

Hva er hassel med å flytte fra Nordnet? Var Sbanken som begynte med det, og er det så mye forskjell på gebyret Sbanken vs Nordnet?

Tar Sbanken mindre en 0.3% kanskje - var noe snakk at Sbanken med de nye priser er billigere en selve KLP.

 

Lenke til kommentar

Har Pensjonskapitalbevis med 2 fond og Aksjesparekonto med 2 fond hos Nordnet.

Er det da riktig oppfattet at det koster 199*2 (flytting av kontoer) + 199*4 (flytting av 4 fond) totalt for å flytte til f.eks Sbanken?

Kilde: https://www.nordnet.no/no/kundeservice/prisliste

(Flytt av utført handel 199 NOK)*4

(Pensjonskapitalbevis 199 NOK)*1

(Aksjesparekonto 199 NOK)*1

Endret av Myriad
Lenke til kommentar
kremt skrev (På 21.7.2020 den 22.01):

De fleste tror det skal ned hvis Biden vinner. Trump kjører FED knallhardt nå, flere av deres programmer har man aldri før sett.

Hvis det stemmer, har vel allerede markedet korrigert for fallet? Og Trump styrer ikke FED.

Endret av PgUp
Lenke til kommentar
Myriad skrev (På 20.7.2020 den 23.47):

Har Pensjonskapitalbevis med 2 fond og Aksjesparekonto med 2 fond hos Nordnet.

Er det da riktig oppfattet at det koster 199*2 (flytting av kontoer) + 199*4 (flytting av 4 fond) totalt for å flytte til f.eks Sbanken?

Kilde: https://www.nordnet.no/no/kundeservice/prisliste

(Flytt av utført handel 199 NOK)*4

(Pensjonskapitalbevis 199 NOK)*1

(Aksjesparekonto 199 NOK)*1

Er det noen grunn til å ikke:

- Selge alt på aksjesparekontoen

- Flytte pengene fra aksjesparekonto til aksjesparekonto i annen bank

- Reinvestere pengene på ny aksjesparekonto?

 

Eller vil dette utløse gebyrer og?

Lenke til kommentar

Tanken var egentlig å flytte pengene fra aksjesparekonto til aksjesparekonto (som jeg antar er gebyrfritt), men om dette utløser skatt på gevinst går jo selvfølgelig vinningen opp i spinningen. Skjønner riktignok ikke hvorfor det utløser skatt på gevinsten, burde jo først utløses ved flytting fra aksjesparekonto til annen konto.

Men vil vel fortsatt lønne seg å selge alle fondene for deretter å betale 199,- for flytting av konto.

 

Lenke til kommentar

Du kan selge det opprinnelige innskuddet ditt fra Nordnet Aksjesparekonto og sette det inn i en ny aksjesparekonto et annet sted uten at du må skatte.

Eventuell fortjeneste hos nordnet kan du bruke til å kjøpe andre produkter med som ETFer som ikke har sett en gigantisk prisøkning.

 

Lenke til kommentar

Ny når det kommer til sparing av fond. Har omtrent 60k bare fordelt på indeksfond sverige, norge og noe høyrisikofond hos nordnet. Har lest at de øker prisene på indeksfond kraftig etter 1. september. Hvordan "bytter" jeg fra nordnet til en annen fondsforvalter/bank uten å måtte skatte på gevinst osv? Noen anbefalinger til plasser/banker å ha indeksfond som er gunstig prismessig?

 

 

Lenke til kommentar

"gigantisk prisøkning" .... vi snakker om 0.30% som Nordnet skal ha i provisjon. Før var denne provisjonen skjult i årlig avgift som banken fikk en del av. Så effektiv snakker vi om ca 0.15% ekstra. Hva blir det på 60.000kr? Ehm ca 100kr/året!

Sbanken som begynte med det pga nytt regelverk, nordnet bare følgte etter med en kanskje litt høyere pris. Jeg har vært kunde i Sbanken siden oppstarten i 2001 men synes de har forandret på fondsiden / layout til det negative. Liker nordnet bedre siden man kan sortere bedre. Klart det er smak og behag.

Og NEI clarke133, du kommer ikke unna å betale dyrt for flytting av ASK. Enten gjør du som Havm sier i innlegget før deg (ta ut opprinlig innskudd og la gevinsten stå igjen/byttet til EFT'er, ellers betale 199kr/per fond og vente XX uker? XX mnd? til de ligger i en annen bank (om det utløser skatt på gevinst vet ikke jeg).  

Lenke til kommentar

KLP går fra 0,18 % til 0,39 % hos Nordnet. Så økning på 0,21. Det blir ca. 200kr ekstra per 100 000kr man har i året. Totalt synes jeg det faktisk blir en ganske dramatisk prisøkning for min del.

De har også endret på lånevilkårene, så det nå er 5+% rente. Få grunner til å bli værende.

Endret av Matsemann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...