Gå til innhold

Den Store Fondstråden


Naranek

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
discostu skrev (16 minutter siden):

Ser ut som jeg må finne meg annen leverandør selv ja, har konto i både DNB og nordea direct (usikker på forskjellen mellom de og nordea).

Hvordan praktisk bytter man konto? Selger ut fond, overfører penger og kjøper fond?

Det vil jo da utløse skatt?

Det må du for all del ikke gjøre (om du vil unngå skatt). Du må ta kontakt med ny kontofører (der du ønsker å opprette ASK) og si at du vil flytte ASK til dem. De hjelper deg videre. 

Lenke til kommentar
Matsemann skrev (På 22.6.2020 den 12.15):

Hvordan tar de betalt i praksis? Returprovisjonen min er jo lavere enn plattformavgiften. Sender de meg da en regning? Eller selger de andeler av fondet?

Nordnet sin support veldig ordknappe:

 

Sitat

Meg: hvordan tar dere egentlig betalt i tilfellene der plattformsavgiften er høyere enn returprovisjonen?
Selger deler andeler? Sender dere regning? Trekker frittstående kapital?

Nordnet: Avgiften trekkes fra "tilgjengelig for handel".

Meg: Takk for svar. Hva skjer om man ikke har noe tilgjengelig for handel?

Nordnet: Da vil kontoen bli overtrukket med et overtrekk tilsvarende plattformavgiften.

Hva det betyr i praksis å bli overtrukket vet jeg ikke. Sender de da regning? Selger de da andeler? Å vente ett og ett døgn på at de svarer med én setning uten å utdype det jeg egentlig lurer på gjør det her går sakte, ass.

Lenke til kommentar
Herr Brun skrev (21 timer siden):

Nei, så vidt meg bekjent kan ikke slike produkter flyttes, de må innløses og re-etableres hos ny leverandør (med beskatning som resultat). Men jeg skal ikke sette to streker under svaret på dette, altså. 

Da er jo spørsmålet om det lønner seg å beholde denne kontoen as is, siden det nå vil utløse skatt.

Har en ASK jeg handler i nå om dagen, men har 150k i en zero konto, den står riktignok stille da jeg har byttet til ASK.

Lenke til kommentar
Matsemann skrev (4 timer siden):

Hva det betyr i praksis å bli overtrukket vet jeg ikke. Sender de da regning? Selger de da andeler? Å vente ett og ett døgn på at de svarer med én setning uten å utdype det jeg egentlig lurer på gjør det her går sakte, ass.

Svar:

Sitat

At kontoen er overtrukket betyr at det har påløpt utgifter som du ikke har hatt tilstrekkelig kontant tilgjengelig til å dekke. Det sendes ikke regning, men det vil påløpe overtrekksrente på 17,89% per anno. Når en konto er overtrukket, kan kredittavdelingen tvangsselge posisjoner for å dekke inn overtrekket.

 

Så vær forsiktig med å ha indeksfond i Nordnet fremover. Om man som de fleste bare har penger stående over flere år, kan man nå risikere det påløper mye renter.

 

Sitat

Takk for henvendelsen. Det er forståelig at dette ikke særlig gunstig for passive investorer. Det er beklagelig, men vi anser det som en nødvendig endring.

Jaha ? For noen år siden anbefalte jeg ofte å flytte til Nordnet, og å putte pengene i indeksfond vs hva enn dyrt de hadde stående hos dnb e.l., men Nordnet blir vanskeligere og vanskeligere å anbefale. Plutselig må jo alle som feks flyttet ASK til nordnet og ellers er passive, nå inn og putte noen tusenlapper så de ikke går i minus.

Endret av Matsemann
Lenke til kommentar

Har pensjonkapitalbevis hos KLP men nå har de solgt dette til DnB. :(

Hva anbefales her? Nordnet er vell uaktuelt hvis de øker gebyret på de billigste globale index fondene. Vil selvfølgelig ha det billigst mulig.

Kommer til å få et kapitalbevis til etterhvert når alt er oppgjort med forrige arbeidsgiver, byttet jobb for 4mnd. siden. Dette kapitalbeviset er/blir i Duvi.

Ikke mange kronene, blir vell litt over 150k totalt med begge.

Lenke til kommentar
Wisd0m skrev (10 minutter siden):

Flytte de til KLP?

Jeg flytter mitt PKB fra Nordnet til KLP nå. Enklere og billigere.

Fikk mail fra KLP i dag:

Sitat

Vi kontakter deg for å fortelle at det denne uken ble kjent at KLP selger KLP Bedriftspensjon AS til DNB Livsforsikring AS.

Du har i dag pensjonskapitalbevis fra en eller flere tidligere arbeidsgivere til forvaltning hos KLP Bedriftspensjon.

Du trenger ikke å foreta deg noe i forbindelse med salget. At KLP Bedriftspensjon nå får en ny eier, betyr først og fremst at du kan forvente at kundeforholdet ditt på sikt overføres til DNB Livsforsikring.

Mange av våre kunder har valgt KLP Bedriftspensjon på grunn av lave kostnader til forvaltning og administrasjon av pensjonskapitalbevisene. Du beholder dagens kostnader inntil pensjonskapitalbeviset blir overført til DNB Livsforsikring. Det er for tidlig å si noe om ny kostnadsstruktur og dette vil vi komme tilbake til i god tid før overføring til DNB Livsforsikring.

Jeg flytter til Nordnet. 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har ASK i Sbanken og er forsovet veldig fornøyd med det. Eneste problemet er at de ikke har alle fondene jeg ønsker å kjøpe fondsandeler i. Er den eneste måten jeg kan få kjøpt dem ved å opprette ASK et annet sted (f.eks. i nordnet)? Skulle gjerne kunne samlet dem alle på et sted, da det er fint å ha oversikt på den måten.

Lenke til kommentar

Vurderer et teknologifond og liker godt Blackrock World technology eller BGF Next Generation Technology A2 USD. Har skjønt at det kommer en del gebyrer grunnet valutaen i dollar. spesielt når disse skal veksles om til NOK. Er det noen som vet om disse gebyrene er så betydelig store at det ikke er verdt å gå for et slikt fond?

Lenke til kommentar

Har også Sbanken primært, men opprettet konto på nordnet ifjor også. (Vanlig / ikke ASK).

Og fond, tja - nordnet har kanskje litt bedre utvalg. Begynner også å like sidene til nordnet bedre - sbanken har gjort noen forandringer på layout  som jeg personlig synes er basic oversiktlig men har mistet litt dybde info - alt bli ny popupp :(

Ja er det ikke ca 1.5% i valuta gebyr. Men det har du på alle utenlandske fond som ikke er i NOK. Og så DnB Teknologi vs Blackrock World technology. Har du skjekket avkastningen? Blackrock rocks, og med mindre du kjøper / selger hele tiden spiller de 1.5% ekstra ved kjøp/salg liten rolle! 

Jeg har mest USA fond og litt i SEK Öhman Global Growth. Men akkurat nå er fond i himmeln .... kommer det et nytt crash/korreksjon snart igjen?  Er litt bekymert og lurer på om jeg skulle solgt (sikkret gevinst) litt .... men det er det ingen som kan spå :(  Likevel sier det jo at du skal lå pengene stå i >5år og ikke selge i nedgangstider. Jeg dummet meg litt ut i mars 2020 .... skulle ikke har solgt, men slik er livet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei!

Planen var å sette inn 100k i fond for par månad sidan, men ble ikkje noe av. Pengene er fortsatt på kontoen og nå har eg bedre tid til å velge fond.

Finst det noe enkel oversikt over fond/kostnader? Har konto i Nordea/DNB/SPB og ønskjer å sette 100k i fond. Så blir det satt inn meir etter kvart. Ser etter lavest mulig kostnad. 

Eg har bolig og litt i kontanter for akutt behov. Sparer også i aksjer. 
Planen med fondet er å spare i 3-10-30 år, kommer litt an på. Om markedet er bra og eg får (ikkje akutt) behov for pengene, så kan det bli aktuelt å selge seg ut. Eller la det stå meir eller mindre frem til pensjon og øke den etter kvart.

Er det noe spes. fond som dere anbefaler?

Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...