Gå til innhold

Den Store Fondstråden


Naranek

Anbefalte innlegg

knipsolini skrev (5 minutter siden):

Sikkert et spørsmål som har kommet en del ganger tidligere... dersom jeg kjøper andeler av aksjefond på fredag, får jeg kursen som er på fredag, eller senere? Bruker Sbanken.

Fra DNB er det kursen dagen etter som gjelder om man kjøper DNB fond, men sikkert greit å sjekke. :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Zeph skrev (4 minutter siden):

Kjøper du DNB i DNB får du dagens kurs om du kjøper før 12.

Aha, kanskje etter 12. jeg prøvde å finne det igjen i nettbanken og nå fant jeg bare dette 

"Kurstidspunkt ved kjøp og salg/bytte fremgår av det enkelte fonds nøkkelinformasjonsdokument. Ved fondsbytte kan kurstidspunktet avvike fra det som står i nøkkelinformasjonsdokumentet, grunnet at enkelte fond har forskjellige kurstidspunkt (cutoff)."

Jeg leste nøkkelinformasjon på ett par fond der det ikke stod beskrevet... ?  

Lenke til kommentar

Hva med valutasikring nå som krona er rekordsvak, hva er strategien deres? Jeg har tidligere tenkt å ikke valutasikre, og har kun kjøpt KLP Aksjeverden Indeks. Det siste året har jeg bare betalt på huslånet. Nå som kursene går nedover tilsier planen min at jeg skal kjøpe fond igjen. Spørsmålet er om det ville vært lurt å sette deler av pengene i KLP aksjeglobal indeks IV som er valutasikret, så ikke store deler av gevinsten spises opp når krona sannsynligvis styrker seg igjen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjører på med KLP Global indeks mer samfunnsansvar tilnærmet 100 prosent. Har gjort det siden fondet kom. Jeg har en lønn som er knyttet opp mot at det går godt i oljå (ingeniør, men utenfor oljebransjen) og en bolig i NOK. Jeg har derfor vektet meg ut av både NOK (ikke valutasikret) og olje. Har vist seg å være en ok strategi å holde seg unna olje og norske kroner for meg de siste årene iallfall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Lyncs skrev (36 minutter siden):

Hvorfor sitter folk med fondsandeler når kursen allikevel vil stupe fremover og verdien vil kanskje halveres i løpet av kort tid? Vil det ikke være mye bedre å gå ut nå og heller kjøpe seg inn igjen etter at krisen er over?

Hvor lang tid ca. er kort tid?

Lenke til kommentar
42 minutes ago, Lyncs said:

Hvorfor sitter folk med fondsandeler når kursen allikevel vil stupe fremover og verdien vil kanskje halveres i løpet av kort tid? Vil det ikke være mye bedre å gå ut nå og heller kjøpe seg inn igjen etter at krisen er over?

Fordi sparing i fond er langsiktig sparing. Man er med på nedturer og oppturer og slipper å skulle time markedet, noe ingen klarer likevel (man har flaks i blant). Ønsker du timing fra dag til dag, uke til uke osv er fond feil for deg. Da kan du heller kjøpe enkeltaksjer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er overveiende sannsynlig at denne nedgangen vil fortsette til Corona-epedemien er over og folk flest er tilbake i arbeid slik at næringslivet ikke lenger taper store verdier, så iallefall et par uker til med nedgang er ikke å ta for hardt i.. Så langt er vi bare halveis i fallet dersom man skal sammenligne med forrige krakk i 2008.

Endret av Lyncs
  • Liker 2
Lenke til kommentar
kremt skrev (33 minutter siden):

Fordi de er late og hører på alt bullshit som kommer fra såkalte fondsforvaltere? Disse taler sin egen sak og er i praksis bare noen selgere.

Fondsforvalterne vil selvsagt tape stort på at folk selger seg ut, så de vil nok aldri gi folk råd om å hoppe av i krisetider..

Lenke til kommentar
Lyncs skrev (5 minutter siden):

Det er overveiende sannsynlig at denne nedgangen vil fortsette til Corona-epedemien er over og folk flest er tilbake i arbeid slik at næringslivet ikke lenger taper store verdier, så iallefall et par uker til med nedgang er ikke å ta for hardt i..

Du kan i så fall tjene deg grapserik på shorting! Hvorfor gjør du ikke det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...