Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Delvis skrev (12 timer siden):

Noen som vet hva slags innsekt dette er? Ser ut som en diger veps, var sikker 6-7 cm langt med en enorm brodd.
Så den rett utenfor her. Den var så treg at jeg nesten turde ta den med fingrene, men brukte en nebbtang til å ta den forsiktig i vingene, og fikk den flyttet et godt stykke vekk.

 

Ser ut som en treveps

 

Ser jeg var litt vel sen der 😂

Endret av RRhoads
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
TheAvatar skrev (33 minutter siden):

Leste i aftenposten i dag og kom over et begrep "økofascisme". Søkte på nett og leste at økofascisme er å gi skylden for klimaendringer på enkelt individer. Men artikkelen i aftenposten sier at høyreekstremsisme og økofascisme har funnet hverandre. Hvordan da? Hva er dette?

Skylden gis ikke til enkeltindivider; noe som fremmer selvansvar for egne utslipp. Men det gis til grupper av mennesker, ofte basert på etnisitet, hvor de bor, og tidvis deres sosiale status.

Miljøvern i følge dem handler om at mange må dø, og dette blandes med nasjonalisme som hensier at det er folk i utlandet som skal dø. Det er i grunn det eneste som tilsier at noe er økofascisme. Folk i Afrika skal dø, folk i Asia skal dø, og vi skal ikke ha noen flere flyktninger i vårt land, for de gir økt belastning på vårt nærmiljø. Det er den korte forklaringen på hva som menes med termen økofascisme.

Endret av anon_83104
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Kort og godt betyr det at en av fasene har kortslutning eller delvis slutning mot jord. (f.eks vann i en koblingsboks som gjør at det er kontakt mellom fase og jord)

Dette kan komme av noe så enkelt som at en komponent har fått en skade og ene fasen ligger til godset. F.eks på de gamle støpejern komfyrene kunne varmeelementet komme borti godset til komfyren.

Grunnen til at den kommer inn flere ganger kan være at utstyret med feil kobler inn og ut. Da er det fryktelig vanskelig å lete etter feilen, siden når det er utkoblet har man ikke feilen..... F.eks et lys som kun er på 2 minutt omgangen. Når det er på har man jordfeil, når det er av har man ikke.....

Litt forenklet.

Det er derfor man har jording på utstyr og anlegg. For at når en sånn feil skjer så har strømmen et sted og gå til jord. Alternativet er at strømmen kanskje går gjennom mennesker eller dyr hvis man kommer i kontakt med komponenten med feil.

Endret av Jotun
Lenke til kommentar

Jeg har gjort det en gang. Dieselbil, men fylte på noen få liter bensin ved en feil. Bilen kjørte helt fint resten av dagen, en tur på omtrent 2 timer.

Dagen etter ville den ikke starte. Tipper bensin og diesel skilte seg i løpet av natten?

Fikk den på verksted hvor de måtte bytte filter. Det kostet 6000 (~2008 kroner).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er stor fan av disse nye typene salami av italiensk type som er kommet de siste årene, mens jeg synes sånne klassiske, norske salamityper som f.eks Jubelsalami eller Gullsalami ikke er noe særlig. Jeg synes de sistnevnte har en karakteristisk smak som man finner i de aller aller fleste klassiske salamityper, men som ikke er tilstede i de italienske typene. Er det noen som vet hva denne smaken kommer av? Er det kjøttypen, tilberedningsmetoden eller er det et krydder?

Lenke til kommentar

Kanskje et dumt spørsmål, men jeg trenger hjelp.

Hvorfor er motstanden mot vindkraft så ekstrem i Norge? Hvorfor vil ikke folk ha det?

Fordi det er stygt? Fordi det dreper fugler? Redd for konkurranse til oljen?

For meg høres vindkraft helt perfekt ut for oss med en kjempelang kystlinje. Hvorfor vil ikke folk ha vindmøller på steder det ikke bor folk?

Jeg skjønner det om planen er å sette opp gigantiske vindmøller  midt i Frognerparken, men ellers klarer jeg ikke finne de rette argumentene. Jeg ser aldri folk forklare ståstedet sitt, verken privatpersoner eller politikere. De er bare for eller i mot.

Lenke til kommentar

Argumentene til de jeg ser i facebook-feeden min, er at det er store irreversible naturødeleggelser. Uvurderlig natur ødelegges for relativt lite energi sammenlignet med samlet forbruk, som i neste omgang skal selges til utlandet.  (Norsk natur ødelegges for at kaptilaister skal tjene penger på å selge videre).

Urørt natur har høy  verdi for mange nordmenn, jeg tror det er det som skaper mesteparten av støyen.  (I kombinasjon med fugler, støy, estetikk og andre årsaker).

Tviler på at det noen som tenker på at det er uheldig for den norske oljen, har aldri hørt det som noen grunn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...