Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Så vidt jeg vet kan de ikke åpne kofferten en gang uten godkjenning fra deg eller en rettslig instans.

 

Når de dro til USA fikk jeg beskjed om å ikke låse bagasje da det kunne bli en sjekk av de og om jeg låste den ville de bruke all nødvendig makt for å åpne det.

Har ikke vært i usa siden jeg var baby, så det er godt mulig, men det vil i så fall være et av få land som opererer slik.

 

"Grensevakten" på TVNorge viser i hvert fall at også England åpner kofferter før de kommer i kontaktmed passasjeren, så her er du nok på tynn is. (Ikke sett at de gjør det i Australia, men alt kommer vel ikke på kamera)

Hvasom skjer mer harddisker vet jeg ikke, men om de finner ut at de vil se innidem, så regner jeg med at de kan gjøre det. Om de gjør det om du vet det eller ikke, vet jeg ikke.

Endret av KoKo_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men da er det ikke verre enn å sette passord på hdd'en da, og flire når de googler "password cracking tools" på sin eldre celeron på flyplassen :)

 

Vel jeg har vudert truekrypt men går det an når det allerede er data på harddisken? Må jeg ikke slette det for å så legge det inn på nytt?

Lenke til kommentar

Ingen gidder å finne en PC og sette harddisker i, de vil bare gjøre jobben sin og bli ferdig med det. Faen skal de sjekke hva som er på folk sine private harddisker for? Det skjer aldri.

 

"Hah this kid's been on thepiratebay! ARREST HIM! And can someone call Warner Brothers? We have a target for lawsuit!"

Har hørt litt for mange eksempler på dette.

- person(er) som regelrett ble gitt ultimatumet: Gi oss tilgang til din laptop eller du får ikke fly.(USA)

- harddisker i bagasje ble konfiskert og senere ettersendt(USA, hvis jeg husker rett i 2002)

- vedkommende etter et par timer fikk reist avgårde uten å oppgi passordet for tilgang til en harddisk.(Guess what, også USA) Her har jeg dog hørt flere som bor i USA si at de selv har da mistet diskene og ikke fått de tilbake igjen.

Jeg har også lest om en del tilfeller på forums hvor folk har blitt fratatt harddisker og senere ettersendt, så vell som laptopper og lignende elektroniske duppeditter.

 

Men igjen har jeg også hørt om veldig mange som har kommet seg gjennom uten noen problemer, så koker vel i bunn og grunn ned til personen som utfører kontrollen, enn hva loven sier.

Lenke til kommentar

Min synsing angående Ruddes reisespørsmål: Siden han skal reise ut av USA og inn i Danmark og Norge tror jeg dette går helt fint uten problemer. Jeg har aldri hørt om tilfeller i Norge (eller Danmark) der datainnhold sjekkes.

 

Forskjellen ligger i det at tollmyndigheter i USA (og Canada) har en lovhjemlet rett til å gjennomsøke data, også kryptert, som kommer inn i landet. Begrunnelsen skal være å stoppe flyt av barneporno (ikke ulikt dld mao).

 

I Norge (og Danmark?), må man ha skjellig grunn til mistanke før man får åpne andres potensielt konfidensielle informasjon.

 

Når det gjelder mitigerende tiltak for å hindre snusing:

 

  • Truecrypt med et skjult volum på en sektor av disken. Om de finner volumet (noe som er tvilsomt), kan du bli påkrevd å gi dem passordet, noe du helt sikkert har glemt fordi du ikke kan huske å ha kryptert noe som helst.
  • Last ned informasjonen fra (f.eks) en FTP server når du har kommet forbi tollen - den sikreste måten, og den jeg anbefaler til mine kolleger

Lenke til kommentar

Kan kroppen i noen særlig grad ta til seg væske på annen måte enn gjennom munnen? Ser bort fra noen former for kunstige inngrep, f.eks injeksjon i blodet el.l.

 

Hvis man tenker seg to helt nakne personer, den ene ligger helt nedsenket (bortsett fra munn/nese/øyne) i et badekar fylt med vann, den andre ligger tørt på siden av badekaret. De får ingenting å spise/drikke så lenge de ligger der. Vil den som ligger tørt tørste i hjel lenge før den som ligger vått?

Lenke til kommentar

Hva er grunnen til at vi faar "prikkinger" i hender og foetter?

"Paresthesia refers to a burning or prickling sensation that is usually felt in the hands, arms, legs, or feet, but can also occur in other parts of the body. The sensation, which happens without warning, is usually painless and described as tingling or numbness, skin crawling, or itching.

 

Most people have experienced temporary paresthesia -- a feeling of "pins and needles" -- at some time in their lives when they have sat with legs crossed for too long, or fallen asleep with an arm crooked under their head. It happens when sustained pressure is placed on a nerve. The feeling quickly goes away once the pressure is relieved."

http://www.ninds.nih.gov/disorders/paresthesia/paresthesia.htm

 

(...) har også hørt det beskrevet som "strømninger".

Strømninger av hva?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...