Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Hvorfor er vann vått?

Tja, vann kan da være både hardt og tørt også. :)

 

Hint: Trykk og temperatur.

 

Ikke vært så kverulant, det er jo åpenbart at han mener vann i flytende tilstand, eller så hadde han sagt is, damp eller superkritisktilstand. I tillegg lurer han mest sannsynlig også hvorfor vann føles vått, som i hvorfor føles vann på huden som den gjør. Og det har med at huden kan føle trykk og temperatur. Så hvis du putter hånden din ned i et kar med vann mens du har på plast hansker så vil det fremdeles føles vått. Med andre ord, varmekapasiteten til vann og fordelt på et området på huden er stikkordet mener jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor rumler magen når man er sulten, og hvordan skjer det ?

Rumlingen oppstår hele tiden, og kommer vanligvis som en følger av sammentrekninger i tarmene som frigir gasser/luft fanget i næringen du inntar.

Det høres lettere når det er tomt pga. det ikke er like mye demping av lyd.

Dog når du ikke har spist på et par timer vil magen og tynntarmen begynne sammentrekninger for å få ut alle rester og (antageligvis), gi deg beskjed om at det er tomt og vil ha mer. Disse sammentrekningene varer i ca. 20 minutter før den tar en pause på 2 timer, så setter i gang igjen.

Kan sjekke selv neste gang du er sulten. Du vil ha en periode på rundt 20 minutter med "intens" rumling, så en periode på ca. 2 timer med tilfeldige lyder en gang i blandt.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Prøvde å søke litt rundt, gjorde antageligvis en dårlig jobb men:

Leste at 19(?) personer var sendt i hui og hast til sykehus pga. de var utsatt for stråling ved Fukushima atomkraftverk. Hvordan kan det være at det er nødvendig når NISA selv rapporterter "kun" 50μSv/t(PS: En kilde rapporterte at de ble utsatt for 882μSv/t, antar under utblåsningen) og skadelig/dødelig dose er 1,000,000-3,000,000μSv/uke(?)? Er det media som atter en gang bruker saken for alt den er verdt?

Endret av Vizla
Lenke til kommentar
Finnes det et språk der alle eller så godt som alle ordene uttales slik de skrives/skrives slik de uttales? Altså slik at om man i Norge skrev abonnemang, lågg, vidjo osv.

Ingen tradisjonelle språk har helt lik uttale som skrivemåte. Men det finnes et ganske utbredt kunstig konstruert språk som heter esperanto. Det er spesielt konstruert for at det muntlige skal kunne uttales direkte fra skrivtspråket. Det er også konstruert for å ikke ha grammatiske unntaksregler i hytt og pine slik tradisjonelle språk har. Esperanto prates og skrives av ganske mange til tross for at det er konstruert. Esperanto er inspirert av spansk, italiensk, latin, portugisisk og fransk.

 

 

Jeg har hørt at det er et annet språk som også skrives og utales nesten helt likt hvilket språk er det?

Lenke til kommentar

Jeg har hørt at det er et annet språk som også skrives og utales nesten helt likt hvilket språk er det?

Det er mange språk som er fonetiske (uttales og skrives relativt likt).

Bl.a spansk, polsk, russisk, til dels tysk, latvisk, litauisk, de fleste slaviske språk av de jeg kjenner til.

Lenke til kommentar
Hvor lang tid tar det for en atomreaktor å bli avkjølt?

Det kommer veldig an på varmeproduksjonen, kjølingen og mange andre faktorer. Svaret kan være alt fra minutter til millioner av år alt etter hvilke parametere du legger til grunn.

 

Du tenker sikkert på den i Fukushima. For alt vi vet er kjølingen tilstrekkelig uten aggregatene. I verste fall kommer det lekkasjer som gjør det umulig å jobbe der og kjøle den. Da kan det ta år før den blir relativt kjølig. Vi får vel bare følge med på utviklingen der.

Lenke til kommentar

Hvorfor har man enda ikke kommet i gang med thoriumkraft?

Og er de norske thoriumforekomstene brukbare?

Jeg tror jeg leste en plass at det var feil isotop eller noe slikt, men klarer ikke å finne det igjen.

Kan thorium være "den nye oljen" for Norge?

 

 

Ang. ølforbruk i Norge:

Jeg fant denne på Google.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ad/dok/regpubl/otprp/19961997/otprp-nr-7-1996-97-/2/2.html?id=298982

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Ikke et så snedig spm, men har noen her inne greie på hvordan kjølesystemet og backupsystemet fungerer på denne reaktoren i Japan?

 

For meg høres det ufattelig banalt ut at den kan oppleve så store problemer som dette grunnet strømbortfall... Et backupsystem bør da etter min tankegang vare lenge nok til at man kan "ordne opp" i problemene. Her var det 8 timer batteribackup, noe som i bestefall utsatte problemene.

 

Er det pumpene som er kamputt? Er det strømtilførselen som er problemet? Er det dieselgeneratorene som har sviktet? Noen som vet?

 

Høres ut som noen har tenkt akkurat litt for kort når det ble designet... Eller er det bare umulig å gardere seg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...