Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Må nesten ta med i beregning at du er sikret et minimumsbeløp når du kommer 25k. Det er greit å sikre seg det før du begynner å tenke taktikk vil jeg tro. ;) Dessuten vil nok ikke selvtillit hjelpe så veldig mye på denne typen kunnskapsspørsmål. Vanligvis pleier folk å jobbe seg jevnt oppover, men har sett et par ganger hvor personen venter med spørsmål i noen fag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg spør igjen, men litt annerledes: Finnes det en kroppsdel vi har 3 av, som er forholdsvis like? Vi har 2 armer, 1 hode, 2 tomler, ca 24 ribben og 1 nese. Men 3 "like" kroppsdeler?

Jeg spør videre, jeg: Har vi en kroppsdel vi har et oddetall av?

 

EDIT:

Bortsett fra oddetallet 1, selvfølgelig :blush:.

Enkelte menn er polyorkide (eng: "polyorchid"), og kan ha 3 eller flere av diverse deler. Om du skulle slå opp på ordet, vil du neppe se på planten orkidé på samme måten lengre...

Lenke til kommentar
hva har avføringen å si?
Avføring er ikke meningsberettiget. Vel, hva betyr spørsmålet egentlig?
kan avføringen fortelle noe om hvordan kroppen din reagerer på maten den får i seg?
Ja. Lys/blek avføring kan tyde på jernmangel, knallhard mørk kabel som nærmest klinker i skåla betyr du har fått vel mye jern. Om den stort sett flyter kan det være en har cøliaki. Obs: merk dette med "kan", dette er ingen medisinsk ekspertuttalelse.
er det en avføring som er preferabel framfor en annen type som kan tyde på at mate man får i seg er optimal?
Om det føles som om du er i ferd med å føde en mursten på tvers, kan det hende du bør ha litt mer fiber i kosten. Det finnes også mat som gir løs mave (snodig uttrykk, det der), men ingen av delene er vel gunstige, den gylne middelvei er heller å foretrekke.
altså, tenker ikke på målinger og undesøkelser, men bare enkle observasjoner man kan foreta seg når man titter ned i doskåla.

 

f.eks. noen ganger er dritten brun og myk, og man må tørke seg godt i ræva for at ingenting skal sitte igjen, mens andre ganger er den hard og man trenger så vidt å tørke seg fordi det ikke sitter igjen så mye dritt. noen ganger ligner den på bittesmå klumper, akkurat som den rådyr driter, og noen ganger er det svære kuber.

 

spørsmålet er simpelt: hva kan avføringen fortelle via struktur, farge o.l. om kroppen din?

 

takker for svar :)

Denne taksonomiske analysen er ganske utfyllende: http://humorlib.no/alle/12/631/baesjetyper

 

Mer teknisk: http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol_Stool_Scale

Sjekk "talk"-siden for ytterligere informasjon om farve.

Endret av Codename_Paragon
Lenke til kommentar
Hvor mange sider er bibelen på?

Og, nei, jeg har ingen så jeg kan ikke sjekke selv.

Kommer vel egentlig ann på hvilken slags bibel det er. Den er jo utgitt i tusenvis av forskjellige formater og størrelser...

Selvsagt, men kom gjerne med et eksempel. Hvor mange sider har bibelen din?

Lenke til kommentar
Når man speiler noe i et speil, hvorfor blir det kun speilvendt - og ikke opp-ned i tillegg?

Tenk deg nøye om:

Dersom det ikke skulle være speilvendt, måtte de samme egenskapene forårsaket at du så deg selv opp ned (såfremt speilet er plant). Tenk på at hvis du ser til høyre i speilet, så ser du din høyre hånd. Ser du til venstre, ser du din venstre hånd. Ser du ned i speilet, ser du føttene dine. Ser du opp i speilet, ser du flosshatten din.

 

Har laget en illustrasjon av hvordan lysbanene er.

 

De oransjaktige linjene illustrerer hvor det ser ut som at lyset kommer fra. I virkeligheten går lyset fra feks foten, via speilet og inn i øyet. Likevel ser det ut som om lyset kommer fra "den andre siden" av speilet.

 

Lyset på et speil reflekteres slik at vinkelen "inn" er den samme som vinkelen "ut".

 

Edit: Sagt på en annen måte: Se for deg at vi bytter ut speilbildet ditt med en fysisk person, dere står ansikt til ansikt. Denne personens opp vil også være din opp, og tilsvarende med ned. Din høyre vil derimot være hans/hennes venstre, og omvendt.

post-18470-1233791692_thumb.png

Endret av Mberg
Lenke til kommentar
Hvorfor er Times New Roman brukt som font i så å si alle aviser i verden?

Den er lettlest (det er gjort vitenskaplige lesetester som viser det), bokstavene tar liten plass (som som gir mer tekst per side), og ikke minst passet den den veldig godt til trykketeknikken med blytyper som man brukte da den ble utviklet. Det største problemet med blytypetrykk er at små hulrom i bokstavene ofte blir fylt av trykksverte, som hullet inne liten e, liten a, inne i kurvene på liten s og så videre. Dette kalles "groing" på fagspråket. Times New Roman var designet med ekstra store hulrom, noe som førte til mindre groing enn tidligere skrifttyper, og som dermed økte lesbarheten på det relativt grovstrukturerte avispapiret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Times_New_Roman

 

På nettet brukes denne skriften derimot lite, spesielt ved liten skrift. For på nettet er det en annen type "groing" man må ta hensyn til, nemlig bildepunktene på dataskjermene. Derfor er det utviklet egne skjermfonter som er spesialtilpasset å vises best mulig på skjerm.

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Forskjellen på skjermfonter og fonter til bruk i aviser er i stor grad at fonter på PC er "sans-serif", mens Times New Roman er "serif".

Det betyr at skriften har små "bein" nederst.

 

Om du ser på Times New Roman på wikipedia, ser du at i, k, f, l, m osv. har små horisontale streker nederst. Mens skriften på forumet her ikke har det.

 

</unyttig info>

Endret av Matsemann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...