Gå til innhold

Asus P5K tråden! (Deluxe, P5K3, WM, P5KC m.m.)


pcp160

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei jeg er ikke 100% sikker her Lucky, men jeg tror ikke man vil merke noen forskjell på noen ting, samme hvor man plugger seg inn, så lenge man bruker feks XP SP2< eller Vista. Ytelsesmessig er det såvidt jeg har forstått ingen forskjell uansett, men jeg tror visse (gamle/andre) operativsystemer, og i IDE-modus, kan trenge boot-disken på en av de svarte kontaktene for å fungere.

For å bevege meg ut på enda tynnere is, så tror jeg dette har noe å gjøre med hvordan ICH9 rapporterer seg selv, og tilkoblede disker, til operativsystemet.

 

Men du får bare si fra igjen hvis du ikke får det til 2mmy91, eventuelt reset bios etter at diskene er flyttet, og boot deg inn i Intel RAID menyen for å sette opp. :)

Lenke til kommentar

Har testet litt frem og tilbake nå og systemet vil ikke boote så lenge jeg har den ene av de tre 500GB diskene i. Men det er kun den ene spesielle, de to andre funker på alle sata portene. Litt rart siden alle diskene er identiske.

 

EDIT: Ble litt rotete skrevet det der.

 

Vis jeg kobler sata disk 1,2 og 3 så vil den ikke boote. Kobler jeg derimot fra Sata disk 3 så funker 1 og 2 på alle sata portene. Men uansett hvor jeg putter sata 3 så vil den ikke boote.

 

Hmm, vet ikke hvor mye bedre det ble men jaja. Dere får spørre vis det er noe som er uklart :p

Endret av 2mmy91
Lenke til kommentar

Nei vi skjønner fortsatt ingenting 2mmy91! :tease:

 

Det høres jo nesten mer ut som et diskproblem, men er ikke godt å si. Det har jo vært mye rare sata-problemer med disse P5K kortene, og selv om diskene er like kan de jo ha forskjellig firmware, eller kanskje andre kontrollerkort som av en eller annen grunn ikke går sammen. Jeg vet ikke...

Men altså bare for å ha det klart; det er altså slik at alle diskene virker fint hver for seg, og "problem-disken" blir bare problematisk når det er 2 andre disker tilstede..? Eller ble det feil..? :p

Lenke til kommentar

Ok kun ved raid ja. Og det er ikke Windows som ikke booter, men du kommer ikke så langt som inn i bios heller, eller?

Men Windows er det jo ellers en liten potesiell fallgruve i form av at når man setter "configure sata as- raid/ahci" så kreves det jo sata-raid/ahci driver (F6 floppy rutinen ved installasjon) for å få det til å virke. Vista har jeg fått til å starte etter endring av sata-modus, selv om det i sin tid ble installert uten disse driverne.

 

Men ja, hvis du kan kvitte deg med alle sammen så er det jo egentlig bedre det, mindre støy, mindre strømbruk, og gjerne litt bedre ytelse også.

Bare du da ikke havner over i den "store disker virker ikke på P5K- fella" da... He he, det skal ikke være enkelt... :ermm:

 

Men vet ikke om dette gjelder deg, jeg har aldri hatt noe trøbbel på mitt gamle Deluxe, og det er vel enkelte Premuim som er litt lunefulle?

Lenke til kommentar

Er kun i raid ja, og jeg kommer ikke inn i BIOS en gang heller nei.

 

Hehe, vis de nye diskene ikke virker så degraderer jeg hele pc'en til HTPC og heller kjøper meg helt ny pc med Core i7 og x58 :p

 

Har som sagt ikke vært noen problemer med HK frem til nå, men det er vel nesten allmen kunnskap at Premium har vært litt lunefull ja.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner, men da må jeg si at jeg ikke sånn uten videre kan si jeg vet hvorfor det skjer. Det burde liksom virket...

 

Degradere til mediasenter, og kaster deg over X58/Ci7 håper jeg jo på sett og vis du gjør, og det er nettopp hva jeg har gjort. Så har nettopp laget en tråd i håp om å få delt noe erfaringer på den plattformen også.

Tråden er her Asus P6T Deluxe tråden!? (X58 -Ci7), og jeg håper jo noen vil bli med etterhvert. Men det koster jo litt mer enn det smaker for de fleste enda er jeg redd...

 

Uansett, vi får håpe det løser seg for deg med andre disker, eller at noen andre her kanskje drar kjensel på problemet? ;)

Lenke til kommentar

Ja jeg tror P6T er et knakende godt hovedkort, men det er vel, hvis man ser på ren spillytelse, nesten en økonomisk katastrofe med Ci7/X58/DDR3, i forhold til hva man kan få med C2D/P45/DDR2 i dag. Men må man, så må man... :p

 

Men dette er jo ikke P6T tråden, og det jeg egentlig skulle si var at ironisk nok, mens jeg driver å skal ta backup av data som skal videre til ny maskin, så har mitt trofaste P5K Deluxe bestemt seg for å protestere. Det finner seg tydeligvis ikke i noe degradering uten motstand. Det som skjedde var at jeg i går satte alt tilbake til standard, altså ikke overklokket, og brukte maskinen en halvtimes tid.

Når jeg så skulle starte i dag, nekter møkka å boote, først bare helt svart skjerm, og etter biosreset, så kommer jeg til første "post", men altså ikke inn i bios.

 

initializing usb controller, er vel det siste som står. Så det er kanskje noe som går for tiden dette her 2mmy91, er vel omtrent så langt du også kommer med problemdisken...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg lurer på om noen her kanskje har noen tips til meg.

 

Har:

q6600, B3

P5K deluxe wifi

OCZ pc2 8500 reaper-et eller annet mer.

 

Nå til jul fikk jeg ULTRA120 extreme. Og da gikk temperaturen min, som navnet sier, ned extremt mye. før hadde jeg den på 3,24GHz (7x460) på 1,425v satt i bios. Load temp var ca 80 grader.

 

Nå prøvde jeg å sette den rett på 8x450 på samme spenning, noe som resulterte i umiddelbar blå skjerm. prøvde å øke spenningen 2-3 hakk, og det resulterte i at jeg kom inn i windows helt fint, og at alt funker, bortsett fra prime95. Temperaturene er fortsatt ikke over 60 grader ved den load som jeg måler under prime95 før det klikker.

har tatt spenningen helt opp til 1,4875 i bios.

 

Spørsmålet mitt er, hvor langt kan jeg ta opp spenningen? Når jeg har hatt veldig stor forandring på 3,6GHz, 1,425v = bluescreeen til 1,4875 = bare prime95 ustabil, så er det vel mulig jeg klarer 3,6 ved å øke spenningen enda mer?

 

Jeg har den nå på de settings og hastigheter som er på scr.

post-4299-1230211326_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Tja, om du til slutt klarer å starte Prime med nesten 1,5v, så tviler jeg nok på at load-tempen din er 60 så veldig lenge :p

 

Men det er jo bare å prøve seg. Jeg har kjørt min Q6600 på 1,6v under testing, og kjørt den gjennom Prime95 på 1,54v, så det er jo bare å prøve.

 

Men så mye over 1,5v er vel ikke helt å anbefale til hverdagsbruk.

Lenke til kommentar

Ja nei, si det Killer_DT...

Det er vel ikke lett å mene noe fornuftig om dette. Vi er for lengst forbi den spenningen Intel sier at man ikke lenger kan forvente at chipen fungerer, og kan få permanente skader. Så da er faktorene som avgjør heller ting som din flaks, din individuelle chip, og eventuelt også hvor godt forhold du har til vår Herre, der oppe... Dine resultater likner ganske mye på mine med B3 quad, og det virker som du allerede har funnet det punktet der de fornuftige vil si at man har nådd grensen, altså området der man må til med betydlige spenningsøkninger, for å få noen få Mhz mer. Jeg fikk min nesten stabil ved 3,6Ghz (nesten vil si at det kunne feile etter kanskje en time med Prime) og det var en bestemt kjerne som var vesentlig mer strømtørst/ustabil enn de andre. Husker ikke nøyaktig V-core, men jeg holdt meg under 1,5 Volt.

 

Det er jo ikke noe bestemt tall for hva som er drepende spenning, og ei heller egentlig noe tall for skadelig temperatur, men det er jo klart at 1,5V er mer skadelig ved 90 grader, enn ved 50. Hvor grensene i praksis går er høyst forskjellig.

Så du må nesten vurdere selv, når risikoen koster mer enn det smaker i økt ytelse. Eneste tips jeg egentlig har, er at det kan være verdt og kontrollere at resultatet og "V-core behovet" blir det samme om du senker FSB (altså MP 9x), og det kan jo også være andre spenninger enn V-core som kan ha en effekt. I det hele tatt blir det jo fort tidkrevende og innviklet å finne grensene når man nærmer seg slutten. :)

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei.

jeg har et asus p5k premium wifi hovedkort som så langt har fungert glimrende i over et år. I går kveld kom jeg ikke fordi "checking nvram" under boot, og slo av pc'en med power-knappen. Etter det har jeg ikke klart å få bilde i det hele tatt. Har prøvde å clear'e CMOS, byttet bios-batteri, tatt ut og inn ram-brikker og prøvd å ta ut og inn skjermkortet. Ingen fremgang så langt. Har lest litt på hva "checking nvram" betyr, og det har sammenheng med bios. Flere som har fått meldingen ved korrupt bios-oppgradering, noe som jo ikke kan være tilfellet hos meg. Noen smarte hoder som har forslag til tiltak for å løse problemet? Ram'en jeg bruker er 4x1gb crucial pc8500 og et stk. intel E8400 prosessor. Maskinen har kjørt stbilt på 4ghz i over et år (vannkjølt, så temperaturer har ikke vært noe problem).

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ser ut som tråden dør ut, men jeg prøver igjen: Har i økende grad opplevd at pc'en ikke vil gi bilde etter å ha vært slått av. Har feilsøkt meg frem til at det er hovedkortet, og det begynner strengt talt å gå meg på nervene. Hver gang har jeg måttet kutte strømmen, reset CMOS (som vanligvis ikke fungerer), og deretter tatt ut bios-batteriet (som sitter bak skjermkortet) og ventet til kondensatorene på kortet er helt utladet før det vil boote igjen. Alle instillinger i bios og slikt må selvfølgelig fikses på nytt, så det blir litt jobb. Bestemt meg for at hvis dette fortsetter blir det nytt hovedkort, basta. Noen som opplever det samme?

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Håper noen har noen råd til meg. Jeg har installert w7 på en ny ssd nå, men etter masse leting etter cdn til hk, så fant jeg den endelig, men det er bare til vista, vil det fungere? Pcn er koblet til en tv i 2 etasje, så vil virkelig ikke drasse den med ned å finne en kjerm i tillegg, for å få tak i driverne til hk.

 

Hvis jeg laster ned driverne på en minnepenn, hvordan legger jeg de inn da?

 

Thanks! ;)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...