Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Jeg sitter med inntrykket av at folk flest egentlig ikke bryr seg om den debatten, det er derfor slike ting blir ignorert av folk flest. Det er ikke noe som opptar dem lengre, Cannabis var noe eksisterte når dem var ung og ikke viste bedre. For dem er det rett og slett ikke interessant lengre fordi dem ikke har noen egeninteresse i saken.

Andre er selvsagt også tilbakeholdne med å kommentere og "like" fordi dem frykter stigmatisering. Noe som også er høyst reelt. Jeg har alltid vært tilbakeholden med å ytre meningen min om legaliseringsspørsmålet under mitt virkelige navn fordi jeg ikke ønsker å havne i en situasjon der jeg blir nektet innpass på grunn av det.

Endret av Nedward
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har alltid vært tilbakeholden med å ytre meningen min om legaliseringsspørsmålet under mitt virkelige navn fordi jeg ikke ønsker å havne i en situasjon der jeg blir nektet innpass på grunn av det.

 

Det er fordelen med å bli en gammel gubbe som meg. Det er ikke lenger noen steder jeg trenger innpass, og jeg kan si med en viss troverdighet at jeg forakter en klubb som vil ha meg som medlem.

 

Ikke er det noen som mistenker meg for å ha et "problem" heller. Kanskje snarere tvert om: De tror jeg prøver å skryte på meg et villere liv enn jeg faktisk har levet... ;)

 

Geir :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg fikk så hatten flagret, av mine svigerforeldre når vi diskuterte hasj/cannabis. Jeg var et dårlig (og farlig) forbilde for mine barn med min holdning.

Når jeg da sa at de både hadde drukket alkohol forran sine barn og barnebarn, som er et stoff som er farligere - mens jeg røyker ikke hasj .... jeg har bare meninger rundt det ... da var de vist svar skyldig og avsluttet diskusjonen med "du trenger ikke diskutere hasj/cannabis med oss!!!!".

Hehe ... morsomt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det jeg synes er interessant med legaliseringsdebatten er at, med de fleste andre saker så kan jeg ofte se både fordeler og ulemper, og jeg klarer å se for meg deler av motstanderenes ståsted på ett logisk nivå, og akseptere at det er en komplisert sak som trenger dyp refleksjon for å løse.

 

Men når det gjelder cannabis, så er legalisering (og regulering) så åpenbart den rette veien å gå, at jeg blir direkte frustrert når jeg må debattere det. Er irriterende å se de spy ut de samme gamle trøtte påstandene gang på gang, som er nesten direkte hentet fra propaganda som var helt lik på 1930-tallet. Jeg leser en bok nå som heter A New Leaf, som har en veldig god beskrivelse av historien til cannabis prohibition, og de fleste vitenskapsfolk visste tilogmed da at skremselspropagandaen mot cannabis var bullshit!

 

Men er iallefall bra at argumentene til motstanderene er mye mer "vage" i dag enn de var for 50 år siden. Er veldig få i dag som vil påstå at cannabis fører til at de "svarte" kommer til å voldta alle jentene våre.

 

Killerdrug.jpg

Endret av Kerbox
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det virkelig er slik at 1 av 5 biler som blir stoppet er lastet med cannabis burde virkelig Nebraska vurdere noe annet enn å straffeforfølge befolkningen.

Kan det som en konsekvens bli slik at Colorado blir presset til å nekte salg til folk bosatt i andre stater?

Lenke til kommentar

Og svaret var: Lovene i Colorado forbyr enhver diskriminering av kunder. Så man vil ikke kunne nekte utenbys folk å kjøpe.

 

Derimot så er salg og dyrking med mere fortsatt forbudt etter føderal lov, så om myndighetene i Washington ville så kunne de stoppe hele salget. Men foreløpig ser det ikke ut til at de vil gjøre det, de har brent seg på slikt tidligere.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Derimot så er salg og dyrking med mere fortsatt forbudt etter føderal lov, så om myndighetene i Washington ville så kunne de stoppe hele salget. Men foreløpig ser det ikke ut til at de vil gjøre det, de har brent seg på slikt tidligere.

 

Mener du Washington, DC? Department of Justice og Drug Enforcement Agency har ikke lenger lov å bruke federal funds på å gå etter utsalg i stater der det er lovlig. Så må bli på hobby-basis, i så tilfelle.

 

Edit: Ser at det er for utsalg av medisinsk canabis det er snakk om i lovtillegget, men er jo blitt rimelig vagt skille mellom de i Colorado. Er vel åpning for at feds kan raide utsalg av ikke-medisinsk cannabis, men hadde vært rart om de gjorde det.

Endret av Kerbox
Lenke til kommentar

Nokså usannsynlig, ja, men det er altså utenfor Colorados kontroll.

 

Geir :)

Det er vel hva Obama mener som spiller den største rollen her. Han velger å la være. Den neste president kanskje velger å bruke FBI på en annen måte

 

Spørsmålet blir om noe tragisk skjer i Colorado pga cannabis lovene som tvinger politisk aksjon eller ikke.

 

Det blir intersannt å studere det som skjer i Colorado. En får mange svar fra legalisering spørsmålet

Lenke til kommentar

Ja, det blir spennende. Hva var egentlig det forrige landet som liberaliserte lovverket rundt rusmidler, Portugal i 2001? Der har vi jo en god del info. Nylige tall som kom i mai viser jo nedgang i bruk, særlig blant unge. Hardere stoffer er også på vei ned. Uruguay setter vel sin legalisering ut i praksis nå i sommer tror jeg det var.

 

Blir spennende å se hva som skjer angående helsen, både fysisk og psykisk. Vil det bli store lidelser og sosial uro? Vil Colorado få en netto helsegevinst?

 

Spennende tider :)

 

Og angående Obama, hvorfor gjør ikke han mer for liberaliseringen? Han har tydelig sagt sin mening som viser at han ikke syns det er noe verre enn alkohol. Hvorfor støtter han da denne sinnsyke pengebruken USA har på dette området når landet sliter økonomisk.

Endret av Hyd
Lenke til kommentar

Portugal har vel dekriminalisert, men Uruguay er vel det eneste landet som har gått for full legalisering av cannabis. Men det er ganske nylig, så er vanskelig å si noe enda, pluss at de aldri kriminaliserte bruk i det hele tatt.

 

Obama er veldig hypokritisk på en del områder, han sa jo også at han skulle jobbe hard for å stenge Guantanamo Bay, men der har han ikke kommet så langt. Er veldig sterke politiske og kommersielle krefter i spill.

 

Tror egentlig veldig på at liberaliseringen av cannabis kommer til å spre seg som wildfire til resten av statene i USA ganske raskt. Er daglig en hel side med nye saker fra forskjellige steder i USA som vurderer legalisering, og som ser spent på hvordan eksperimentet i Colorado skal utspille seg. Og jeg har null tro på at noe fælt kommer til å skje der.

Endret av Kerbox
Lenke til kommentar

Det er vel hva Obama mener som spiller den største rollen her. Han velger å la være. Den neste president kanskje velger å bruke FBI på en annen måte.

 

Sant nok.

 

"I experimented with marijuana a time or two. I didn't like it. And didn't inhale, and never tried it again." - Bill Clinton

 

"When I was a kid, I inhaled. Frequently. That was the point." - Obama

 

Spørsmålet blir om noe tragisk skjer i Colorado pga cannabis lovene som tvinger politisk aksjon eller ikke. Det blir intersannt å studere det som skjer i Colorado. En får mange svar fra legalisering spørsmålet

 

Spørs hva det skulle være. Man kunne tenke seg en ruset massemorder, men de har man nok av som er edru, så det spørs om man kan henge det på legaliseringen.

 

 

Og angående Obama, hvorfor gjør ikke han mer for liberaliseringen? Han har tydelig sagt sin mening som viser at han ikke syns det er noe verre enn alkohol. Hvorfor støtter han da denne sinnsyke pengebruken USA har på dette området når landet sliter økonomisk.

 

Obama har ikke flertall bak seg i Representantenes Hus, bare i Senatet. Det betyr at han må sloss for sine saker. Og da prioriterer han helsereformen og andre kritiske saker, antar jeg. Legalisering er kanskje et spørsmål om tid uansett, og kan godt overlates til delstatene.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

 

"Man kunne tenke seg en ruset massemorder"

 

Han hadde nok fått Lippestad som advokat og påberopt seg nødrett.....sånn er det i Norge ja :D

 

(og "max" 7 år for mord , pun very much intended)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Legalisering er kanskje et spørsmål om tid uansett, og kan godt overlates til delstatene.

 

Jeg tror fortsatt det kommer til å følge cirka denne ruten:

 

1: To delstater i USA pluss Uruguay har legalisert cannabis, så Nederland er ikke lengre eneste sted i verden der dette er lovlig.

2: Forhandlere dukker opp over alt. Mange små aktører tjener penger. Mange store aktører sitter på gjerdet. Her er vi i dag.

3: Legaliseringen i Colorado og Washington ser ut til å gå fint, og andre delstater følger etter og i løpet av de neste tre-fire årene har ti nye delstater legalisert cannabis. Det genereres nye skatteinntekter og politiet i delstatene som har legalisert cannabis sparer store pengesummer.

4: Blant delstatene som legaliserer cannabis er New York og California, og da er markedet så stort at de store aktørene har satt sine hjul i sving for lenge siden. Kanskje det blir tobakksbransjen som satser sterkest? Uansett --- tung kapital går inn og det åpnes kjeder av cannabis-utsalg, produksjonen er storindustri og nå genereres det virkelig penger.

5: Den nå store cannabisindustrien driver lobbyvirksomhet (om i det hele tatt nødvendig) for å legalisere cannabis fullstendig på nasjonalt nivå i USA. Samtidig har flere land i Sør-Amerika fulgt Uruguay sitt eksempel og legalisert cannabis i større eller mindre grad. I Nederland legaliseres cannabis fullstendig etter en lang debatt i landet.

6: Resten av verden, Europa, Nord-Afrika og Oseania først, dilter etter og legaliserer cannabis. Det er ikke lengre et eksperiment, motargumentene er grundig knuste og etter at bransjen har blitt en industri vil storaktørene få flere markeder åpnet. Legaliseringskampen får åpent bred støtte i FN.

7: Fred på jord.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...