Gå til innhold

Hip Hop/RnB Perc samples. hvor?


Anbefalte innlegg

heeey

 

er på utkikk etter noen tromme samples for rnb/hip hop(kick, snare, clap og hihat) lett litt her og der på nettet og mye rart man finner. men vet dere om noen som ikke koster for mye? eller er det noe jeg som er et Must have for rnb hip hop trommer??

 

kan svare på det før jeg får en kommentar på det: nei jeg vil ha ferdige samples. orker ikke skru og vri for å få nesten den lyden jeg vil ha :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-U4NJ3Omm
hva skjedde med å grave frem slikt selv? jeg har funnet alle trommelydene på gamle skiver, og har ingen problem med å få de lydene jeg ønsker..

jeg mener det å grave frem ting selv er mye av greia med å lage hiphop/rnb

8838643[/snapback]

Jupp! Hele greia med å mekke beats er jo å finne egne samples og lyder, som ikke så mange har brukt før deg.

Lenke til kommentar

tja vel du må jo ha en del samples å jobbe med. layer dem osv så adde eq og hva du måtte ønske. samples i fl er ikke så gode å jobbe med. får ikke den lyden jeg vil ha. nå er det ikke mange som bryr seg om kick,clap/snare og hihatt er brukt i mange andre sanger. det har ikke så mye å si. melodi og måten sangen går på som er viktig. da bør ikke folk kjøpe trommesett som brukes da? skaffe dere en snare og kick på settet som ikke mange andre bruker??

 

men et fett.. er det noen gode samples der ute jeg kan jobbe med? fint om jeg får svar på det jeg ønsker :)

 

at hele greia med hip hop/rnb er å grave frem egne kick, hihat og snare var nytt må jeg si. første gang jeg hører det. og om dere får gleden av å lage egne samples så fint for dere, men jeg liker å ha en god sample å jobbe med og ikke sitte der og jobbe med den lenge. for meg er det ikke perc som er det viktigste men det teller og. åssen sangen skal gå og vokal opptak og alt sånt er viktigere.

Endret av Dilly Man
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm

Snakker ikke bare om trommer nå, men selvfølgelig er det kulere å ha trommelyder som ingen har brukt før?

 

Edit: Nå skal det sies at jeg ikke kan å mekke beats. Har bare sett på Pistolbeats når han gjør det, så det er lite kunnskap ute å går hos meg.

Endret av Slettet-U4NJ3Omm
Lenke til kommentar

For rundt 8.000,- får du en korg Electribe ESX-1. Avansert groovebox med innebygget sampler. Sample i vei så mye du vil. De boksene kan du få til stort sett hva som helst med, det er opp til deg og din kreativitet. Går du opp et par tusenlapper, får du en Roland MC-808. Høres kanskje dyrt ut, men den boksen er en beat-fabrikk. Det kommer an på dine prioriteringer og lommebok :)

 

Angående lommebok: Det er også noen lillebrødre i serien fra Korg, men det virker som de nå har gått ut av produksjon. Du bør kunne få de for et par tusen eller mindre på bruktmarkedet. Korg ES-1 er samplerversjonen. Verdt hver krone, vil jeg påstå. Ved Finn.no fant jeg f.eks. en type som selger en Korg Electribe EA-1 for 1200,-.

 

Skal bruke software istedet, bør du vurdere å kjøpe en hardware MIDI kontroller, med eller uten tangenter. Procom har en Novation sak som er rålekker og uten tangenter om du bare vil ha en drøss kontroller med display for full oversikt. Teknologien den bruker er visstnok ikke helt moden ennå (den skal kommunisere automatisk med sequenceren for en best mulig arbeidsflyt, men mange brukere har klaget over det der).

 

Jeg vet du spør etter samples, men siden du ikke virker å være spesielt interessert i å mekke egne samples fra scratch, er en groovebox kanskje et bedre valg. Du kan lage komplette spor på de boksene og de er intuitive å bruke, samt at særlig samplerversjonene lar deg tweake ting noe hinsides.

 

Du finner også CDer med samples overalt på nettet, også ved norske musikkinstrumentforhandlere. Uansett hva du ender med å investere i, håper jeg du får maks glede av det og mekker "fete beats" til øra blør :)

Endret av Sundiver
Lenke til kommentar

men hva anbefaler du meg? bør jeg spare opp til Roland MC 808 eller Korg Electribe ESX-1?

 

liker å ha en god sample å jobbe med. legge til eq og reverb hvis det skulle passe og slikt. fra scratch orker jeg ikke. jeg legger meg mer opp i åssen beaten går og andre elementer som går ved siden av. nå lager ikke jeg kun beat men hele sanger med stemmer og hele pakka så helheten går jeg inn for :)

 

Snakker ikke bare om trommer nå, men selvfølgelig er det kulere å ha trommelyder som ingen har brukt før?

 

nå er det bare tromme lyder jeg ikke tar fra scratch. alle andre lyder setter jeg sammen selv. men hvis en patch funker som den er så bruker jeg den enkelt og greit.

Endret av Dilly Man
Lenke til kommentar

vel hvis du har en god sample å jobbe med og den går godt med låta er det vel et fett om jeg har bare lastet den opp eller om den er selv lagd?? nå er det få som lager trommelydene selv. skal du sikte høyt så ja da lager de selv men da har de gode utstyr som gjør seg godt til det. jeg legger mer i åssen trommene går, og alt annet enn om jeg har laget tromme lyden eller ikke. jeg tar heller å sampler en lyd og kombinerer to eller tre kick/snare eller hva du vil ha, enn å bruke tid på å lage samplen. nå vil jeg gjerne vite åssen dere tenker på at dere lager egne trommelyder. å sette på eq og fx er vel ikke å lage lyden men å forandre på den. og har du noen gode samples så blir det jo bedre.

 

om trommelydene er viktig for hip hop produsenter er uinteresant for meg. går for alle sjangere jeg så et fett om kjente hip hop produsenter lager lydene selv. og så kunne noen her trengt å tatt seg en tur og skjekket åssen ting foregår. nå er det mange kjente hip hop prdusenter som bruker ferdiglagde trommelyder og ordner en beat.

Endret av Dilly Man
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...