Gå til innhold

DEN GAMLE FATTIGE FISKEREN OG KONA HANS.


grandadi

Anbefalte innlegg

Type: Humor.

$:Nonpaid.

Pulp Fiction Class:Adapted Folk tales from Northern Europa/

Version/Short/Easy/FeatherReader.

AIM:Brainflow 2,5.

 

Det var engang, for rekti lenge siden, på søttitallet engang, at den gamle fiskeren ,etter først å ha tenkt lenge,bestemte seg for å planlegge en handling. Kona hans sto borte ved komfyren og kokte noe i en gryte,mens den skjærende lave stemmen hennes liksom trengte gjennom alt i det lille,umalte,forfalne huset som attpåtil lå forholdsvis utsatt til for vind og vær.

-Ååååå, stakkars meij, remjet kona, -Eg , EG , so va ansatte so bulljånggdame hos Start, åsså skudla me giftes me slige ein snublefod.

Den gamle sympatiske fiskeren satt som før, men for den erfarne familieterapeut kunne dette se ut som en stillingskrig, en Terje Vigensk, heroisk blodåre banket nå i tinningen til fiskeren,og hele huset syntes nå å ha vendt ørene(*)mot ham, bortsett fra kona da, som lik kvinnfolk flest(*0) ikke hadde fått med seg det som skjer.

-HRM, sa den gamle fiskeren.

Og med ett var alt helt stille. Strandløken i bergknausene utenfor huset ble synlige, og vindusrutene, som var småsprossede og upraktiske ble inviterende og gardinet som viftet ut av det åpne vinduet på soveværelset kunne få Erik Bye, hvis han seilte forbi, til å skrive Apollo-Bound for Son(*1).

Han skar tenner en stund, og de grove sosialhjelpsmottagerhendene hans knyttet og åpnet seg flere ganger, det var jo flere år siden han hadde sagt noe i huset,så sa han:

I morra ska e te sosialen...en lang pause fulgte....å så ske e søga om penge te fiskeredskab.....

Kona snudde seg vekk fra gryta, og nå kunne vi se hva hun kokte ;- det lå et menneskehode(*2) oppi der.

-Å Gudsens lykke o perleport,remjet kjerringa nå, og slo hendene framfor brystet;

-E berre MÅ løba ne te Emmaus å vitne om den fovandlenga so ha skjette me de.

Hu tok Milletboblejakka som hang på en spiker ved siden av komfyren og sprang ut.Og vi kunne høre stemmen hennes, lavere nå: -Å ette så manga års forbønn so , nei nå trurke e ørane nei o nei.Det gikk i ett

Fiskeren trakk et dypt ånderdrag og hele ansiktet hans forvandlet seg og ble mere tilnærmelig. Da hørtes løpende skritt utenfor og døren ble revet opp.

- Og glem nå ikke å trekka fra hue nå de e kogafæri,sånn om e tri kvartes ti!?*3

-Hrm!

Skrittene til kjærringa fjernet seg, og igjen forvandlet huset seg: fra å være ei rønne til å bli et veldig artig og interessant eiendomsprospekt i opp mot 15 millionersklassen.

Hrm,- sa fiskeren og sank ned til barndommens minner og til den krabbeteina av en by han ble født i.

Det putret hjemmekoselig borte på komfyren, og alt åndet fred og ingen fare.

Og dagen etterpå dro han virkelig på sosialen, men han fikk ikke penger på dagen, selv ikke nødhjelp kunne han få, fordi han måtte dokumentere utgiftene og inntektene sine først, samt ektefelles inntekt,om han hadde bil og båt,campingvogn?Eiendom? Ved spørsmålet om eiendom kom et annet utrykk til syne i fiskerens øyne, og få var det da som trådte den gamle fiskeren for nær*4Så han var nok ikke helt uten karakterbrist eller lyte allikevel!

 

Tilpasset opplesingsinstruksjon :

 

Print alltid ut fotnoter slik at de er lett tilgjengelige for opplesing. Prøv å legg inn fotnotene på en naturlig måte.

 

*

..å ha vendt ørene mot ham.Sett inn følgende setning:-Nei, så rart, et hus har vel ikke ører vel. Han som skrev dette var nok en skøyer som ville tulle litt med oss. Tror ikke dere også det ?

 

 

*0

....kvinnfolk flest byttes ut med: ..som mange av oss eller...som noen av oss.

(I tråd med gjeldende regelverk/forskrifter om opplæring og om hva barn IKKE skal høre/tilpassing til det nye kjønnsrollemønsteret. Den sk.styrthjelmloven).

 

*1:

Apollo, Bound for Son er copyrighted materiale, fyll ut TONO-skjema.

 

*2:

..det lå et menneskehode oppi der..byttes ut med..Tomatsuppe fra Toro.

 

*3:

...trekka fra hue nå de e koga feri...bytt ut med..trekk fra kjelen når makaroniene er ferdige.

 

*4:

 

Her har forfatteren "lånt" fra Henrik Ibsens dikt Terje Vigen, sannsynligvis er dette humoristisk ment, men det kan sjølsagt være en glipp også.Vårt forslag er å kutte vekk hele denne siste setningen da den kompliserer historien og enkeltkasuset ytterligere.

 

Tips&råd: Det er selvsagt fremdeles tillatt å avvike fra våre forslag til normeringer av skrifttekster. Forslagene er mere ment som en pekepinn om hva Barne og FamilieDep ser på som høvelig og trygt for barn og alle andre.

Vær blid og naturlig! :cool:

Lykke til!

 

forts.[/size]

Endret av grandadi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...