Gå til innhold

Hvor går din neste ferie?


Anbefalte innlegg

OC-Freak skrev (3 timer siden):

Var på kilimanjaro for to år siden, klarte meg "ok" i høyden da. Så håper det går bra denne gangen også, men man vet aldri med høydesyke.

Håper å få til salkantay trek + inca trek + machu picchu til neste år. Så da blir det høyt igjen.

Var også på Kilimanjaro for 10 år siden, i februar 2012.
Var aldri høydesyk bare veldig sliten på toppnatten men kom da opp 🙂

Og, på Inkatrail inkludert Salkantaypasset i 2014 🙂
Det var ikke noe problem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 5 uker senere...
robertaas skrev (På 1.7.2022 den 2.15):

Denne måneden går turen til Italia med Cinque Terre, Lucca og Pisa. Håper det er litt kjøligere langs kysten.

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngCinque_Terre.thumb.jpg.2717efc06dba7c389bb9c424006cdbda.jpg

Kjempefint der langs kysten, har tatt både tog og båt og gått stien, den delen som ikke hadde rast ut, mellom landsbyene der.

Været ser jo greit ut uten noe særlig varme de neste 10 dagene 🙂
Monterosso al Mare, Italy 10-Day Weather Forecast | Weather Underground (wunderground.com)

Endret av Frank Olsen
Lenke til kommentar
On 5/31/2022 at 8:51 PM, Krozmar said:

Reiser ned til Puerto Mogan i Gran Canaria i slutten av juni om flyene går som normal, vært på samme hotell 2 ganger tidligere så gleder oss masse.

Et fantastisk flott område :) Virkelig synd at veien langs kysten er  permanent stengt pga. ras og rasfare - den hadde en spektakulær utsikt rundt fjellskrenten. Jeg drar til GC nesten hver høst for å sykle i noen av verdens beste fjellruter for syklister.

Hvilket hotell bruker dere?

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når det gjelder høyder og akklimatisering så fikk jeg en liten ahaopplevelse i spanske fjell for noen år siden. I mange år hadde jeg syklet fjellruter som startet fra havnivå og "endte" på rundt 2000+ moh. Det var aldri noe problem inntil jeg ett år hadde med en venn og skulle kjøre bil opp for å vise ruta før vi syklet. Første turen slet jeg veldig med noe jeg trodde var solkrem som rant ned i øynene, på vei ned fra fjellet. Øynene svei veldig, som om man hadde sandpapir bak øyelokkene. Tårene rant, de ble røde og jeg slet med å holde de oppe. Han måtte ta over fordi jeg slet med å se godt nok. Andre turen i bil på en annen rute med samme høydeprofil droppet jeg solkremen men fikk likevel samme problemet på vei ned, da forstod vi at dette nok var følsomhet ift. for rask opp/nedstigning. 

Det var litt rart for jeg hadde aldri problemer med å sykle opp og ned i høydene, men det er tydeligvis fordi man akklimatiserer seg bedre i sakte fart. (selv om det går fort ned på sykkel - minst like fort som bilene)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
robertaas skrev (4 timer siden):

Ehhh... hvor har den rast ut og hvor bør man helst gå?

Oj, det var i 2013 så mye kan ha forandret seg nå. Men vi måtte ta båt mellem to av byene da stien der hadde rast ut under et kraftig regnskyll.
Vi bodde i Monterosso og tok toget til Riomaggiore. Jeg tror det var mellom Corniglia og Vernazza det var stengt. 

Lenke til kommentar
5 minutes ago, Legotardo said:

Bilferie, er jo så billig diesel nå.. Trondheim - Larvik - Hirtshals - Flensburg - Gdansk for så å knalle på oppover Litauen, Latvia, Estland og over til Finland. Kjører hele Finland nordover hvor vi skal ha noen fotokurs og så ned til Trondheim igjen :)

Woot? Er den nede under 30,- igjen? 😮

Lenke til kommentar
12 minutes ago, Mr.Duklain said:

Solo-turer er som oftest best :) Kan styre skuta selv uten at man har folk med seg som skal se på ting/ gjøre ting man ikke er interessert i. Er man en smule utadvendt så kommer man alltid i prat med noen, så som oftest er det ikke ensomt :)

Jeg vet ikke hvor min neste ferd bringer meg. Har mange planer etter jeg kom hjem fra ferie i Nord-Norge, men alt stresset med flyene nå gjør at jeg blir litt paff. 

Er i samme båt som deg mtp solo-turer. Venter selv på at Japan skal åpne opp, men det ser ut som vil ta sin tid. 

Ikke noe stress med flyvning nå etter min mening, så lenge man holder seg unna SAS og de største problem-flyplassene. Føler dette er litt oppblåst av media. Men stikkordet er vel at man kjøper refunderbart hotell.

Endret av Sjalottløk
Lenke til kommentar
Theo343 (takk for meg) skrev (På 2.7.2022 den 12.55):

Et fantastisk flott område :) Virkelig synd at veien langs kysten er  permanent stengt pga. ras og rasfare - den hadde en spektakulær utsikt rundt fjellskrenten. Jeg drar til GC nesten hver høst for å sykle i noen av verdens beste fjellruter for syklister.

Hvilket hotell bruker dere?

Vi bruker Cordial Playa Mogan og var der 3. gangen nå =) Akkurat kommet hjem etter en heller kaotisk hjemreise. Las Palmas - Brussel (7t på flyplassen) - Munchen (12 timer på flyplassen). Så måtte vi overnatte i Oslo fordi flyet var forsinket, og vi rakk ikke nattbusen hjem til Nordmøre. Startet hjemreisen klokka 15:00 på fredag, og var hjemme i dag (mandag) klokka 07:30. Har en haug av kvitteringer vi skal sende til SAS nå sammens med ett refusjonskrav :p

Lenke til kommentar
Krozmar skrev (51 minutter siden):

Vi bruker Cordial Playa Mogan og var der 3. gangen nå 😃 Akkurat kommet hjem etter en heller kaotisk hjemreise. Las Palmas - Brussel (7t på flyplassen) - Munchen (12 timer på flyplassen). Så måtte vi overnatte i Oslo fordi flyet var forsinket, og vi rakk ikke nattbusen hjem til Nordmøre. Startet hjemreisen klokka 15:00 på fredag, og var hjemme i dag (mandag) klokka 07:30. Har en haug av kvitteringer vi skal sende til SAS nå sammens med ett refusjonskrav :p

Og jeg som trodde at jeg satte rekord på reisetid da jeg brukte 40 timer på å komme meg til Tonga via New Zealand. Så ikke helt for meg at det skulle slås ettertrykkelig av en reise fra Mallorca.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...