Gå til innhold

Hvor går din neste ferie?


Anbefalte innlegg

Har tenkt meg på et par måneders bistandsprogram, men hvorfor er det sånn at man må betale masse? Vi er jo der frivillige for å hjelpe til, det er jo ikke akkurat ferie. Burdte ikke en sånn tur være nesten gratis? Hvorfor skal man måtte betale for å hjelpe til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
De sultne afriknske barna har ikke råd til flybillett til deg, hadde de hatt råd til det ville de sikkert ikke vært sultne? :shrug:

 

Jo men tror du ikke flere hadde dratt ned for å hjelpe til hvis det ikke hadde vært så dyrt? Norges stat kunne jo støttet dette prosjektet litt (og litt mer hvis de allerede gjør det)

Lenke til kommentar
Har tenkt meg på et par måneders bistandsprogram, men hvorfor er det sånn at man må betale masse? Vi er jo der frivillige for å hjelpe til, det er jo ikke akkurat ferie. Burdte ikke en sånn tur være nesten gratis? Hvorfor skal man måtte betale for å hjelpe til?

Tror du virkelig det er mangel på arbeidskraft i landet du eventuelt skal til?

 

Turene du snakker om er dyre turer for bortskjemte unger fra Oslo vestkant som skal til den 3. verden og kjøpe seg god samvittighet. I virkeligheten skaper du kun problemer:

-Først får du se hvordan uhjelp fungerer: Du må betale for dyr administrasjon i Norge og så skal masse penger til bestikkelser i landet du skal til.

-Så må de ha noen til å passe på disse naive ungene som reiser rundt i farlige områder.

-Selv om uhjelpsturistene synes standard på mat og losji er dårlig får du det antagelig mye bedre enn lokalbefolkningen. Og mange av de som kommer forlanger antagelig oppgradering av standarden når de ser insekter der de skal sove.

-Og så klarer nordmenn ikke spise den samme maten. Usj og fysj blir det antagelig sagt.

-Og så tåler man ikke å jobbe i klimaet. Etter 2-3 timer skriker uhjelpsturistene etter basseng og strand.

 

Og glem for all del ikke at uhjelp hindrer utvikling av landet. Landene som mottar mye uhjelp får mindre demokrati og mere korrupsjon enn landene uten.

 

Om du virkelig ønsker å gjøre noe nyttig så finnes det mange muligheter i Norge med flere typer sentraler for frivillig arbeid med alt fra leksehjelp, til besøk på gamlehjem og annet. Landet du ønsker å hjelpe kan du hjelpe ved å dra dit som turist og ved å kjøpe deres eksportprodukter i Norge.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar
Jeg skal til Tunis i sommer :) .

Been there, done that. :)

 

 

Likte meg ganske godt der, fin by og meget hyggelige mennesker. Var ikke på så mange utflukter osv, var mer en chill ferie hvor jeg bare gjorde ingenting. :p

 

Mye jalla shops hvor de selger klær og sånt? sånn som i Tyrkia...

Kommer litt an på hvor du er. Der jeg var, i Tunisia og så i Hammameth - altså i byen, ikke de typiske tursitstedene, var det ikke så mye jallashops. Der var det butikker etter europeisk standard med relativt stive priser. Hvis du er i "badebyene" er det akkurat som Tyrkia, bare ti ganger "værre". På markedene blir du nærmest dradd inn i butikkene/sjappene og du slipper ikke ut før du har kjøpt noe, eller finner på en god unnskyldning.

 

Folkene i Tunisia er mer gjestmilde enn tyrkerene, det er i hvert fall mitt inntrykk - men de er ikke like europeiske av seg. :p

 

_______

 

Enig med Robert ang. U-hjelps-reiser.

Endret av EvenT
Lenke til kommentar
Skynd deg til Cuba mens Castro lever. Når han dør vil landet antagelig ikke bli det samme.
QFT!

Skal jeg noen gang reise til Cuba må det være mens Castro lever. Smart av meg å si det nå, siden han virkelig ikke har så meget igjen å leve.

Jepp, det var egentlig det som var tanken. Ser spennende annerledes ut.

Lenke til kommentar

skal til Afrika i 3 uker inkludert vinterferien. Zanzibar, for å være mer nøyaktig. Det blir D I G G!!! :D

 

Fettern min har flytta dit, så vi leier hus der. Tenker bare å slappe av og trene litt. De har 9 hunder og en katt så det blir litt å gjøre:D

Endret av Helpel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...