Gå til innhold

Den massive skotråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Har kjøpt to par sorte pensko. Begge gir meg horrible gnagsår på hælene som gjør det nesten umulig å gå med de (finner bare ut av dette etter jeg har gått med de ute en stund). Noen som har noen tips for dette evt merker som lager sko med veldig myke hæler (evt skumdemping etc)?

 

Nå vet jeg ikke hvilke sko du har kjøpt, men mange sko må gås inn. Ha dem på i korte perioder, i startenkan du gå med dem på hjemme, så øker du opp etter som skoen har tilpasset seg foten din.

 

 

Jeg vil heller anbefale det motsatte.  Sett først skoene vekk til gnagsårene er helt borte.  Så finner du en dag da du har god tid, klistrer et par lag sportstape på stedene hvor skoene gnager og går så en laaang tur (minst en time, gjerne to eller tre).  Det løser som regel problemet helt, eller så godt som.  Påfør gjerne liberalt med lærbalsam kvelden før og la den trekke inn i skoene over natten, det hjelper også.  Er de ikke helt gnagfrie etter første "behandling" gjentar du bare prosedyren.

 

Alternativt, hvis en lengre tur ikke frister, går det selvsagt an å klistre sportstape på hælene hver gang man bruker skoene inntil problemet er borte, men hvem husker på slikt over tid.  Mye greiere å gå dem inn en gang for alle.

 

 

Ja, jeg var utydelig her. Når sårene alt har oppstått så må skoene stå til sårene har grodd. 

Rådet mitt gjaldt generelt når nye sko skal gås inn. Jeg er ikke uenig i forslaget ditt, litt mer arbeidskrevende bare.

Lenke til kommentar

Nå ryker jo ikke lærsålen med én gang heller, så inntil den er utslitt kan du jo bare gå rundt på læret (sett bort fra probelemer som at det er helt grenseløst glatt på isen).

 

Forsåvidt sant nok, men skomakeren foretrekker absolutt at du leverer skoene inn før bruk.  Det gjør jobben hans/hennes enklere.  I tillegg vil det å vente til læret er nesten utslitt påvirke komforten, siden det lille som er tilbake av den opprinnelige sålen ikke vil bidra med støtdemping.  En slitesåle i hard gummi har så godt som ingen dempende egenskaper, så resultatet vil bli en mye mindre komfortabel sko.

 

 

Lær blir alt for glatt.

Noen som vet va det kan koste å få lagt på gummi såler?

 

Jeg betalte 350,- sist gang, tror jeg, men det er et par års tid siden.

Endret av Belfaborac
Lenke til kommentar

noen som veit om det fortsatt tar sånn flere måneder å få sko fra Meermin eller om de kommer ganske kjapt?

 

Bestilte nettopp et par oxfords fra Meermin, og de ble sendt mer eller mindre umiddelbart. Antar likevel at det er avhengig av hvilken modell og størrelse det er snakk om.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå er det sikkert mange som har kjøpt sko fra Herring her, men jeg kommer likevel med en brukererfaring. Kjøpte et par Herring (fra alfred sargent) sko og fikk de levert i går. De brukte ca et døgn på å levere. Finishen var ikke veldig imponerende rundt sålen så jeg sendte en mail i går kveld. Fikk svar tidlig i dag med en kjapp forklaring om at det var polish som ville gå bort av seg selv, men at jeg skulle få en komp for at de ikke var fine ut av esken. Endte faktisk opp med å få 20% på en sko som allerede var satt ned 50%. Fantastisk god kundeservice hos Herring. Anbefales! 

Endret av sonicdeathmonkeys
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sålene til mine Herring Langdale har begynt å gå litt opp helt foran på tuppen. Er det noen som har tips til ålreite skomakere i Oslo, som ikke har like lang ventetid som Dagestad og heller ikke er like dyre? Hvor mye tar forresten Dagestad for slik skoreparasjon?

Dagestad tar kun sko solgt hos ham selv. Det ligger en som reparerer sko og kofferter i Kirkeveien oppover mot Marienlyst fra krysset. Betalte ca 500 for omsåling + litt flikking der.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Skure ned med Renomat kan funke.

Ja, må vel kanskje til med såpass hard kost. Får gi de et par dager med hjemmetjeneste så de får tørket ordentlig før de får undergå operasjonen.

 

 

Jeg har noen som har fått tilsvarende omgang med slaps og salt. Har jobbet mye med Renovateur og fille/kost. Men jeg kan ane en liten overgang, skinnet har aldri fått helt tilbake sin opprinnelige form. Men jeg har altså ikke brukt Renomat. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...