Gå til innhold

Gi meg én grunn til å tro på Gud!


Anbefalte innlegg

Du har heilt rett. Den linja var for subjektiv. Men du kan ikkje forklare ditt synspunkt med ein naturlov (som ateistar er så utruleg glade i). Det var eigentleg poenget mitt.

 

Alt tyder på at det finst noko utanom naturlovene. Noko som mennesket aldri i denne verda kan bevisa eller motbevisa.

Endret av knuto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenk deg kraften fra en milliard atombomber.

Ta kraften fra alle, og opphøy svaret i milliardte.

 

3.6 x 10 ^25...

Vår relativt lille sol...

30 000 000 000 000 000 000 000 000 watt.

30 000 000 000 000 000 000 000 000 joule I sekundet...

 

Som er ti millioner ganger høyere enn den største norske (formelle) betegnelsen på store tall; som vi må kalle "tredve millioner trilliarder" av mangel på bedre ord.

 

Det finnes milliarder av soler.

Solene omdanner *noe* masse om til til stråling -- mens "stillestående" masse også har energi: og mesteparten i massen i universet er *ikke* i soler...

 

Så...

 

Tenk deg ett sted hvor all massen i universet er samlet.

ALL.

UTEN UNNTAK.

 

Tenk deg den energien *det* "sorte hullet" ville hatt.

 

(Sorte hull er en masse som er for store til å sende ut lys, og stor nok til å trekke til seg alt av masse millioner av kilometer borte.)

Sort hull er egentlig ikke en god definisjon; sorte hull er ikke hull -- heller tvert i mot. Det er mer "for mye".

Hvis du på mirakuløst vis var inne i et sort hull -- som er umulig på alle mulige grunnlag -- ville du opplevd ett sort hull som ett svært lyst sted, forutsatt at du var i stand til å se i et miljø som tar livet av deg og disintegrerer deg med en fart ett sted oppunder lysets hastighet.

 

Så tenker du deg at dette "hullet" kollapser.

Eller at en brøkdel av energien frigjøres.

 

Det er energi.

Alt. Masse. Lys. Stråling. Lyd. Varme. Magnetisme. Tyngdekraft. Bevegelse.

(Alt -- med hederlig unntak av tingene som egentlig ikke eksisterer; vektløshet, kulde og mørke. -- som er *mangelen* på forskjellige former for energi.)

 

Tenk deg all kraften som er lagret i universet.

Atomer surrer ikke rundt -- og elektroner snurrer ikke rundt atomkjernen bare for *morro* skyld. De surrer og går på grunn av varme.

 

"Så fantastisk at varme eksisterer da..! Det må jo være gudeskapt?!"

Hvis ikke det hadde vært varme, så hadde kanskje det vært noe annet. Eller aldri.

Eller så har det vært. Eller så kan det komme til å bli.

Eller så har varme alltid vært.

Kanskje masse alltid forekommer, og alltid har fantes?

 

Når vi tenker på hvor mye energi det *finnes* -- så er det egentlig litt merkelig å tro at alt må være gudeskapt, når det alt i utgangspunktet er uforståelig.

 

Det vi vet er at alle ting i universet ser ut til å bevege seg vekk fra *ett* punkt.

 

Tenk deg all energien i universet -- og tenk deg så all den energien som kreves for å slynge *alt* vekk.

 

Hvis du tyr til gud nå -- så gir jeg opp.

Universet er ikke skapt for mennesker.

Mennesker er laget for ett liv på vår lille, ytterst ubetydelige, kortlevde, patetiske, dødsdømte koseplanet.

I forhold til andre planeter, er jorden som en gigantisk marshmellow -- ett eple -- en appelsin -- i forhold til en klump plutonium.

 

"Så fantastisk at gud skapte oss akkurat her da?!"

Vittig nok oppstod livet på den eneste kjente planeten som er kompatibelt med karbonbasert, vannavhenging, oksygenavhengige liv-- dyr som er avhenging av de grunnstoffene som er mest vanlige i universet...

Vi kan jo avfeie det hele som tilfeldig -- i og med at gud *kunne* skapt liv på mars...

Men at en gud valgte å lage lego-kloss-vesener i legokloss land -- og ikke mer hardbarket liv i ett mer "universalt miljø" -- for eksempel en planet uten atmosfære som holder noen hundre grader om dagen og minus hundre om kvelden -- eller planeter som bare holder minus hundre -- eller bare pluss noen hundre er jo litt paradoksalt, når jorden vår er den eneste kjente planeten som støtter liv laget av de vanligste "legoklossene".

Hvis jeg var en intelligent gud ville jeg laget et univers hvor all energien var fokusert på å holde livet i... vel... live.

 

"Så fantastisk at gud skapte oss akkurat her da -- bare en gud kan skape liv som er perfekt tilpasset livet på en planet hvor tilfeldigvis biokjemiske reaksjoner skjer hver eneste dag og nye proteiner og aminosyrer dannes uten å være en del av noe levende, men helt av seg selv?!"

Ja -- Tenk hvis en gud hadde laget liv på en av de millioner av planet som ikke støtter liv, da hadde i alle fall ateistene klaget: "Vi kunne umulig ha oppstått på denne planeten -- intet liv kan oppstå fra støv når det ikke finnes noe av de stoffene som gjør at vi lever her -- og forresten så trenger vi ikke å spise og drikke, noe som er helt logisk, da energi oppstår av seg selv i hele universet og ikke bare i mennesket"...

 

Så...

 

Konklusjoner:

Jorden er perfekt for liv. Ingen andre planeter vi har sett er i nærheten, av millioner.

Sannsynliggjør det at det finnes en gud; eller sannsynliggjør det at livet oppstod av seg selv *her* -- og ingen andre steder -- siden dette er det eneste stedet i det kjente universet hvor livet faktisk *kunne* oppstått av seg selv?

 

Universet generellt er ikke kompatibelt med liv. Rommet er livsfarlig. Solen vår mister energi kontinuerlig og vil til slutt "drepe" alle planetene. (Vi har observert tusenvis av soler som vår egen som nå "brenner kaldt" -- røde kjemper, som vokser og vokser og sluker alle planeter i det de brenner det siste av energien sin under lavere trykk enn vanlig, før de blir om til små "hvite dverger" som skinner ubetydelig på nattehimmelen...)

Sannsynliggjør dette at det finnes en gud -- eller at livet på jorden er tilfeldig, og ikke en del av en større plan?

 

Mennesker er idioter. Mennesker forstår ikke en brøkdel av universet. Mennesker tror det uintelligente universet har en plan. Å gi trær og steiner sjeler og meninger er like dumt som å anta at universet har en mening med livet. Å tro at vi ubetydelige mennesker er spesielle og har "ett liv" ventende på oss etter at alt vi er... er ødelagt og brytes opp av kjemiske prosesser og tilintegjøres av annet liv, mens minnene og personligheten vår -- elektriske ladninger og koblinger -- skal bli transportert til ett alternativt univers fordi vi mennesker synes at livet vårt er så fantastisk...

Hva forteller det om mennesket..?

Sannsynliggjør det godtroende og urealistiske mennesket at det finnes en gud -- eller at livet på jorden er tilfeldig, siden en gud ville skapt *intelligent* liv, og at universet ikke anser mennesket som en del av en større plan, da universet som helhet bare følger naturlovene?

 

Vi har ikke noen anelse på hvor gammelt universet er.

Vi vet at alt er på vei *bort* fra ett sted.

Hvordan stedet så ut kan vi bare forestille oss.

Hvor mange ganger universet har "startet" slik aner vi ikke.

Om universet har eksistert i ualminnelig mange uendeligheter vites ikke.

Om det i andre ekspansjoner av universet har fantes liv -- før universet klapper sammen igjen kan ingen gjette -- da alt vi vet er at all masse er på vei bort fra ett sted, som om vi er splinter av en granat.

 

Uansett kan vi trygt anta at hvis vi hadde trillet en millionsidet terning i en uendelighet, så ville vi trillet en milliard 6-ere på rad før eller siden, *samtidig* som sjimpansene trillet ni hundre og nittåtte millioner 6-ere på rad -- i alle fall når "vi" ikke er avhengig av at det er "oss"; bare at det er levende vesener laget av de samme grunnstoffene.

 

Dersom universet ikke er tidsbasert og ikke "døende"-- så vil liv oppstå ett uendelig antall ganger.

Med eller uten en gud.

Dersom en gud skapte oss i ett døende univers ville jeg tvilt litt på denne gudens motiver...

 

Ikke noe av dette her *vites* -- det er kun observasjoner.

 

Når man ikke forstår universet -- så blir det ikke mer forståelig fordi man har en iherdig og fanatisk tro på at universet ble startet opp av en menneskeskikkelse.

Det gir ingen *mening*.

Det bare øker mengden spørsmål vi må stille oss for å komme til bunns i saken.

Hvis universet ikke alltid har eksistert -- hva var her før?

Hvis guden skapte universet -- hvem skapte gud?

Hvem skapte guden sin skaper?

Hvorfor?

 

Hvis vi kutter ut gud får vi svaret: 0.

0.

0.

Niks.

Nada.

Poengløst.

Dø.

Lev.

Universet gir blanke -- gjør som dere vil; overlev. Elsk. Lag mange barn. Utvikling. Utforskning. Prøv å overlev i en uendelighet.

 

Fra naturen sin side så er meningen med *alt* liv å overleve og få barn.

Stol på naturen. Den sikreste måten å leve ett godt liv på er å følge sin natur.

Uten død kommer ikke utvikling.

Uten død kunne du likegodt *vært* død -- da ett liv uten utvikling er totalt meningsløst.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar
Nå har ikkje eg vore god forumbrukar og lest heile tråden frå ende til annan, men eg vil i alle fall seia litt om kvifor eg trur på Jesus. (eg trur ikkje på Jesus for å ha ei meining med livet, men eg fekk ei meining med livet etter eg begynte å tru. Dette er ein vesentleg froskjell) Eg har ikkje teke meg tid til å slå opp i bibelen på alt eg seier, men eg kan gjera det om de slår tvil om noko.

 

God flyt, fin start.

 

Eg vil byrja med å konstatere at Jesus har levd. Dette er rein fakta, og så godt som alle historikarar med historisk-kritisk syn er sikre på det. Det finst mange fleire jordfaste bevis på at Jesus har levd enn at til dømes Julius Cæsar har levd.

 

Tendensiøst, men ok. Kjør på.

 

Det me kristne trur på, er at Jesus stod opp at frå dei døde den tredje dagen. Dette kan ikkje bevisast med naturlovene.

 

Kristen troslære 101. God knall.

 

Kan Jesus ha levd eit liv, berre for å bløffa, og med det klara å oppfylla alle profetiane i frå gamle testamentet? Og ville han i så fall ha gått så langt at han døydde for det? I så fall har ufatteleg mange menneske levd på ein kjempestor bløff.

 

Tendensiøst igjen, men ok. Videre.

 

Det var hovudpersonen sjølv. Vidare hadde han 12 disiplar som følgde han kvar dag i om lag 3 år. Dei jo ha vorte veldig godt kjende med han, og hadde dei hatt den minste tvil om at hans ord var sanne, eller at hans gjerningar berre var rein bløff, var det rart at 11 av desse skulle lide martyrdød. (den 12., Johannes, døydde naturleg, og fornekta heller aldri Jesus)

 

Joda. Kan jo hende det var praktisk for historiefortelleren at alle døde, så ingen av dem kunne benekte fortellingen. Men kjør videre.

 

Eg er ikkje sikker på om det er Paulus, men ein av disiplane skriv om lag: at han og 500 andre menn såg Jesus etter oppstoda, og dei fleste av dei lever endå. 500 vitne kunne han visa til, og alle ville sagt at Jesus stod opp att.

 

Jau. Sett de hysterisk store folkemengdene som blir slaktet i kongebøkene? Hadde jo vært hele midt-østen om det var sant. Noe tendensiøst, igjen.

 

Eg kan godt skriva fleire konkrete eksempel, men eg vil gå litt vidare. I Bibelen blir det fleire gonger skrive om ein lengsel i mennesket. Alle menneska har ein lengsel. Denne lengselen prøver mange å fylla med pengar, rus, sex og liknande. Dei får derimot ikkje nok. Det som fantastisk mange kristne kan vitna om, er at nettopp kristendommen er nok til å fylla opp denne lengselen.

 

Det er vel de fleste enige om. Mennesket søker mening. Videre.

 

 

The Big Bang

The Big Bang, eller i mi nynorske lærebok oversett til den store smellen, er ein teori som har blitt slukt rå i dagens samfunn. Det er ikkje på grunn av min religion at eg tek opp dette, ettersom eg godt kan godta at det har skjedd, men då gjennomført av Gud.

 

Greit, utbredt oppfatning, kjør på.

 

Problemet med den store smellen er at det kun er ein teori, og det finst ikkje eit einaste fullgodt bevis for han. Eg kan sjekka opp følgjande betre: Ein amerikaner laga ein gong ein konkurranse. Den første som kom med eit bevis for at den store smellen var fakta, skulle få ein viss, stor, pengepremie. Det kom aldri eit einaste bevis. Dette er ein teori utan fotfeste, men som har blitt godteken og slukt rå av samfunnet.

 

Hvilken amerikaner har laga konkurranse om Big Bang-teorien? Ingen jeg har hørt om. Move on.

 

Men den store smellen er uansett ikkje eit bevis mot kristendommen. Eg vil heller sei snarare tvert i mot. Den store smellen begynner med ei stamcelle.

 

Oi! Celle? Ribosomer og membran osv? Her bør eksaminanden sjekke begrepene.

 

(ein heilt annan debatt er at denne stamcella er så ufatteleg lite sannsynleg) Men kva er denne stamcella? Kvar var den? I eit univers utanfor universet? Einaste fornuftige (og, ja, ein smule subjektive) forklaringa er at det står ein Gud bak.

 

Hm. Vitenskapsfilosofi var kanskje ikke eksaminandens beste fag? Videre.

 

Verda sin eksistens kan berre forklarast med ein Gud, eller noko anna som ikkje er i samsvar med naturlovene. Og når det først finst unntak ...

 

Igjen tendensiøst.

 

 

Kva har ein å tapa?

Men kva har ein å tapa om det heile er ein stor bløff? Då har du hatt eit veldig godt liv. (ja, for det er godt å vera kristen. Det er ein grunn til at 2 milliardar menneske er kristne) Konsekvensane er så utruleg mykje større om du ikkje trur, men det faktisk viser seg å vera sant.

 

Noe historieløst og tendensiøst. Videre.

 

Men som folk her seier. Det er ikkje berre å seie at: "Ja, eg trur på Jesus." Det å tru er ikkje noko mennesket kan gjera på kommando. Det er i alle fall veldig vanskeleg å tru, utan å vita kva ein trur på. Eg vil anbefale alle å lesa, om ikkje meir, i alle fall heile nye testamentet. Eg er sikker på at alle vil få eit anna syn på saka då. Og kanskje endå viktigare: Be til Jesus, sjølv om du ikkje kjenner han, om at han må visa seg for deg. Dette er berre heilt vanvittig viktig!

8101990[/snapback]

 

 

Hyggelig og velment oppfordring her på slutten.

 

I sum: En del tendensiøse utsagn, med lite historiske referanser. Svært subjektivt skrevet. Godt språk. Fin oppbygning.

 

Imidlertid viser eksaminanden at han/hun ikke vet forskjell på Big Bang-teorien og evolusjonsteorien.

 

Stryk.

Lenke til kommentar
Men du kan ikkje forklare ditt synspunkt med ein naturlov (som ateistar er så utruleg glade i).

 

Den rette betegnelsen er naturalister. Ateisme betyr bare at man ikke (av en eller annen grunn) tror på gud. Naturalister tror eksplisitt at det ikke finnes noe annet enn det immanente; det som kan måles eller sanses. Her skal du få en forklaring utfra naturlover:

 

* Naturlov: Termodynamikkens første lov: Energien konserveres.

Energien universet består av har alltid eksistert.

 

 

Dette er det umulig å bevise, men fullt ut mulig å forklare utfra naturlover.

 

 

Alt tyder på at det finst noko utanom naturlovene. Noko som mennesket aldri i denne verda kan bevisa eller motbevisa.

8102170[/snapback]

 

Alt tyder på at vi ikke vet alt ennå, men ingenting tyder på at det finnes noe utenom naturlovene. Noe spesielt du tenkte på?

Endret av kjetil02
Lenke til kommentar

tror nok gud er opp til den enkelte. ikke fordi man seriøst tror at en mann i skyene skapte alt, tror det er mere fordi at å tro på gud gjør at de tar del av noe større, og at de får et håp om hva som kan skje når man dør.

 

viss man har slikt selvbedrag, så tenker man ikke at kanskje det IKKE er en mening med alt. at faktisk livet får videre med og uten dem. det skaper en falsk trygghet som veldig mange mennesker trenger.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Joda, vi er primater, men så er vi også de eneste på jorda som skiller oss fra resten av "befolkningen" ved tankegangen våres. Det kan sikkert være at vi er høyt uviklet av en eller annen grunn i forhold til resten.

 

Hvordan vet du btw at det ikke er noen mening med livet?

8096835[/snapback]

 

For apene er ikke høyt utviklet? Det er TO gener, 2 gener, T-O gener som har byttet plass fra apene til menneskene. De genene vil forandre seg.

 

De utvikler seg også! Nå har apene begynt å jakte med spyd! De knekker av pinner fra trær, spisser tuppen med tenna og spidder ned byttene sine. Det er vilt det!

 

Vel, jeg kan med mer sikkerhet si at det ikke er noe mening med livet enn du kan si at det ER en mening med livet. No signs of any meaning. Gimme one reason at least.

8096845[/snapback]

 

Vi er vel den eneste typen aper som kan konstruere mesterverk som eks. pyramidene.

Lenke til kommentar

Eneste kristendommen har gjort, er å sette dødsfrykt folk. Ta f.eks salget av avlatsbrev for et par hundre år siden, " Straks pengene i kisten klinger, sjelen ut av skjærsilden springer". Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

Lenke til kommentar
Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

8106513[/snapback]

Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

 

Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

 

 

Det vart òg sagt at energien alltid har eksistert. Det trur ikkje eg. Gud skapte det mennesket kallar energi. Så lenge me bur på jorda kan me aldri forstå dette.

Lenke til kommentar

Sitatet nedenfor minner meg om the matrix...  :hmm:

 

Hvor mange ganger universet har "startet" slik aner vi ikke.

Om universet har eksistert i ualminnelig mange uendeligheter vites ikke.

8104455[/snapback]

 

Poenget er: Vitenskapen kan bare fortelle at det ser ut som om alt kommer fra samme sted; det vil si at vi *aldri* kan finne ut hva som var før.

Ikke fordi det ikke var noe før...

 

Tenk deg at noen tar en milliard bibler og en milliard av alle andre bøker.

Vedkommende legger alle bokstavene i en tilfeldig mølje.

På *en* eneste halvside.

Med orginal skriftstørrelse.

Da begynner man å forstå hvor vanskelig det er å finne ut hva som var *før* man ser den halvsiden. Spesielt når bokstavene blir spredt nesten tilfeldig ut i det kalde universet; tilfeldig i den forstand at det sannsynligvis ikke forekommer to bokstaver fra samme bok noen steder i dette tanke-universet.

 

At det var noe før er heller ikke sikkert for oss som ikke vet hva som var før -- da alt vi *vet* er at alle bokstavene stammer fra ett og samme sted; en halvside.

For alt vi vet kunne alt vært en eneste stor skriftrull før de ble samlet på en halvside.

For alt vi vet kunne alt vært en eneste stor dorull før alle bokstavene ble samlet på ett sted.

 

Og nå argumenterer vi hvorvidt det må en intelligent skriver til for at mennesker skal dannes i en papirverden som i all hovedsak består av bokstavene E, K, M, N og S -- med store forekomster av R...

 

Og noen påstår at "det at vi ikke vet hva som var før" betyr at "noen må ha skrevet alle bokstavene" -- og antar videre at "det var meningen at mennesker skulle leve".

 

Bokstavene var der fra før. Alt vi vet er at de stammer fra samme sted.

Videre antar disse skapelseteoretikerene at "det at bokstavene E, K, M, N, S og R eksisterer tyder på at det har vært en skaper!"

 

Nå.

Tenk deg at jorden er en bok.

Og at denne "noen" eller "vedkommende" som samlet alle bokstavene bare er en betegnelse på en kraft -- og ikke en person.

En kraft som trekker *alt* sammen -- en kraft som binder bokstaver sammen.

En uintelligent kraft som virker bare fordi bokstavene i seg selv er "laget" for å gi en mening...

Som oftest er meningen bokstavene ønsker å oppnå "Åtte" -- men som ett resultat er alle bokstavene reaktive; de ønsker å stave åtte -- og for å oppnå "åtte" så forandrer gjerne det lite harmoniske "mekånementenete" seg til "åtte" og en ting til. Ofte så staves den andre tingen "mene" og "esken" -- eller

"men", "ese" og "nek"... men gitt tid -- så vil det oppstå "menneske"...

Hvor "menneske" er betegnelsen på intelligent liv...

 

Superforenklet -- selfølgelig.

Men det er i store trekk slik universet fungerer...

Lenke til kommentar
Det vart òg sagt at energien alltid har eksistert. Det trur ikkje eg. Gud skapte det mennesket kallar energi. Så lenge me bur på jorda kan me aldri forstå dette.

8106576[/snapback]

 

Hvorfor tror du at gud gjorde det? Er det mer logisk enn at ingen gjorde det? Med gud blir saken mye mer komplisert enn uten gud.

Lenke til kommentar
Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

8106513[/snapback]

Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

 

Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

Nå ble jeg litt nyssgjerrig. Hvor i Bibelen står dette?

 

Det vart òg sagt at energien alltid har eksistert. Det trur ikkje eg. Gud skapte det mennesket kallar energi. Så lenge me bur på jorda kan me aldri forstå dette.

Hvem skapte da Gud? Om du skal kreve at universet har en skaper, så må du også kreve at skaperen har en skaper, og at metaskaperen har en skaper, og så videre ad nauseam. Hvis du innrømmer at det finnes en ting som kan være sin egen skaper, så kan vi kutte ut Gud som en unødvendig forutsetning, siden vi tross alt har universet.

Lenke til kommentar
Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

8106513[/snapback]

Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

 

Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

 

 

Det vart òg sagt at energien alltid har eksistert. Det trur ikkje eg. Gud skapte det mennesket kallar energi. Så lenge me bur på jorda kan me aldri forstå dette.

8106576[/snapback]

 

Det du sier om evangeliet for meg virker rett og slett bare som markedsføring. De skal "selge produktet" sitt med hersketeknikker. Jeg synes det er patetisk at en bok skal kunne dømme et menneske til en evighet i fortapelse fordi han velger å ikke tro.

I tilfelle, er det Gud's egen feil, da han "skapte" mennesket med fri vilje.

Lenke til kommentar
I tilfelle, er det Gud's egen feil, da han "skapte" mennesket med fri vilje.

8106657[/snapback]

Guds feil? Han skapte menneska, og levde i saman med dei i edens hage. Då trossa mennesket Gud, og gjorde i mot han. Kan du då seie at noko er Guds feil? Alt er mennesket sin feil. Men når du då trur på Jesus, er ditt menneske (under lova) dødt, og du er blitt født på ny under Jesus Kristus (nåden).

Lenke til kommentar
Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

8106513[/snapback]

Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

 

Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

Nå ble jeg litt nyssgjerrig. Hvor i Bibelen står dette?

8106634[/snapback]

Les i Romarane kapittel 2.
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...