Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

MrPets skrev (6 timer siden):

Så et par episoder Seinfeld i går etter Jerry Stillers bortgang. Sesong seks, episodene The Chinese Woman og The Couch. Holder seg fortsatt enormt bra, få komiserier som kan matche dette i min bok. 

Elsket spesielt episodene der Frank Costanza og Cosmo Kramer slo "hodene" i hop og skapte komedie gull ut av sine vanvittige eventyr, og der et par av scenene nedenfor stadig får meg til å bryte ut i latter, noe få andre sitcoms noengang har vært i nærheten av å gjøre:

"Let me understand. You got the hen, the chicken and the rooster. The rooster goes with the chicken. So, who's having sex with the hen?" - Frank Costanza (Jerry Stiller)

"The Place To Be!"

"You like to gamble, Cosmo?"

Få Seinfeld scener er mer komiske og minneverdige enn Biljard scenen hvor the Maestro dirigerer galskapen og stakkars Estelle stikker innom på feil tid, til rett sted og første gangen jeg så den på tv lo jeg så maten spruta utover stuebordet, genial humor som aldri blir utdatert.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Syns MASH og Batmanserien er omtrent like bra (okay , siste sesong med Batgirl var stusselig både pga manus/budsjett men mange gode eps i sesong 2. De burde fått tilbake Bokormen/False Face i s2 eller s3 , hadde gjerne sett flere eps med The Siren også. Kanskje hvis det ble s4 så kunne man få se Gordons kone og O'Haras familie , det fikk man aldri se. Sanders tilbake som mr Freeze hadde vært fantastisk , sukk)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Hva tenker dere om det store etterslepet vi vil få om en stund, når det blir merkbart at nye sesonger ikke kommer ut på grunn av pandemien? Veldig mye som blir skutt på våren, typisk i mars og april men som har fått seg en pause i produksjonen eller til og med avlysninger. Kanskje vi vil få flere serier som blir produsert raskere og med lavere budsjetter i et forsøk på å tette hullene?

Lenke til kommentar

Ja, mye vil nok bli forskjøvet. Er nok ikke mange pågående serier som blir avlyst. God mulighet til å catche opp på gamle ting ja!

Her i Norge vet jeg derimot at serier og filmer er blitt lagt på is. Noen som var i gang er det ikke sikkert at blir fullført, men det gjelder først og fremst nye serier. Akkurat nå er det bare 2-3 produksjoner som er i gang. Vet også om to veldig store filmproduksjoner som er halvveis i innspillingen og som nå sannsynligvis aldri vil bli fullført. Veldig trist.

Er ikke så bekymret over de store produksjonene i USA, men mer bekymret over mangfoldet de neste årene.

Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (På 20.5.2020 den 0.09):

Det var en av mine favorittserier den gangen den gikk på tv. Elsker figuren, så skadet ?

Ja, jeg ble litt "overrasket" over å se igjen David Rasche i en "good-guy" rolle, for han virker å ha gått i Richard Lynch skolen av å gjøre mest mulig ubehagelige og ufyselige bad guys, (hvert fall av det meste man har sett av ham) og fullført med glans.

Her i Sledge Hammer er han derimot et vandrende fyrverkeri av herlige og komiske one-liners og, nei, jeg er veldig glad man plukka opp hele serien til prisen av nesten ingen ting. For tror jeg har mye god humor i vente, de neste ukene.

MrPets skrev (På 20.5.2020 den 10.59):

Holder seg fortsatt enormt bra, få komiserier som kan matche dette i min bok. 

Ja, Seinfeld og mulig Frasier er nok de to fra klassisk 90-talls sitcom-eraen der jeg aldri går lei, og synes humoren, karakterene og de mange unike historiene har holdt seg meget bra.

Holder liksom å bare slå på tven, å se an hva som går for "humor" av nyere sitcoms, så blir en jo greit påminnet hvor velskrevne og originale Seinfeld episodene ofte var, og fortsatt er.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 21.5.2020 den 9.42):

Hva tenker dere om det store etterslepet vi vil få om en stund(...)

Det er noen serier og filmer jeg syndes det er veldig synd blir utsatt, men som Dubious sier så er det en gylden mulighet for å ta igjen det man ikke har sett. I løpet av de siste 5-10 år er det mange serier jeg ikke har fått sett som jeg nå får muligheten til å se. Noen av de i alle fall, ikke nok tid til å få sett alt. Og så blir det vel en ny runde med serier man vil se om igjen før neste sesong starter. 

En god nyhet er at What We Do In The Shadows får en sesong 3! Utrolig morsom serie som fortjener minst et par sesonger til.
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er egentlig NRK sin policy om tilgjengelighet på serier? Trodde at norske serier skulle være tilgjengelige hele tida. Oppdaget nå at "Smaker fra Sápmi" (matprogram fra Sameland), ikke er tilgjengelig lenger. "Hellfjord" er ikke tilgjengelig. Dette er serier som jeg trodde var mulige å se, hele året og hele tida. "Ut i nærturen" - her er det et par episoder som ikke er tilgjengelige. 

Lenke til kommentar
14 hours ago, Tomeito said:

Savner Kampen om tilværelsen på NRK nett-tv, men vet at det har vært mye om hvorfor den ikke er der. Kanskje det har noe med avtaler med produksjonsselskaper og sånn å gjøre, hvis det ikke bare er NRK som står bak serien?

Erlend Loe hadde vist serien til en dude på en minnepinne og har gitt sin velsignelse til å dele dette til de som vil ha:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (16 timer siden):

Hva er egentlig NRK sin policy om tilgjengelighet på serier?

Det kommer an på hvem som har produsert serien.
Dersom det er NRK selv, er den tilgjengelig hele tiden.
Dersom den er produsert av noen andre, har NRK som regel kjøpt rettighetene for en viss tid.  Etter dette fjernes serien fra nrk.no.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • ilpostino endret tittelen til Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...