Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sett ferdig "Chernobyl" på Blu-ray, alle episodene uten pause (Så episodene når de kom ut på HBO også)
Serien er verdt å se, ihvertfall en gang, men den blir ikke sett flere ganger

Kvaliteten var ikke slik en forventer fra blu-ray, men jeg tipper det er gjort med vilje for å få serien til å virke mer gammel og trist
Noe kornete og svart er ikke alltid svart

Lenke til kommentar
Gunfreak skrev (På 29.1.2020 den 19.37):

Når jeg sier den er laget av papp mener jeg det bildelig ikke seriøst.  Den er laget av "papp " fordi sverd bare glir gjennom de, uten å beskytte.  Ingen ville gå rundt med 10, 15 eller 30kg med rustning om det ikke gir noe beskyttelse. 

Jo i the king funker faktisk rustingen, det var jo det som er poenget,  det er ikke bare 2 filmer rustning ikke funker i, det er alle andre enn excalibur og the king.

Om du ser the king ser man at de flere ganger slår på hverandre uten noe effekt,  man ser også flere sener der de bryter på bakken og stikker dolker i gjennom åpningene på visiret eller i andre åpninger på rustingen.

Ah ok.

Ang. det King ser vi at en viss sentral person sliter med å stå på beina fordi "full plate" er glatt på vår leire/gjørme. Videre...:

 

blir jo franskmenn lette mål fordi de er for tunge/lite mobile. Det er jo det det pluss langbue Agincourt er kjent for.

  ... slik at man kan diskutere hvorvidt "full plate" funker.

Maury skrev (På 29.1.2020 den 20.57):

Ikke glem at også Reed Hastings i Netflix nevnte at de hadde en Game of Thrones-aktig serie i utvikling en gang på en konferanse, og få måneder etterpå ble The Witcher annonsert. 

Westworld er ikke en Game of Thrones-gigant nei. Men HBO som ikke bryr seg om seertall så mye er fornøyd nok med serien, tross for at alle ser at serien ikke gjør det bra nok til å matche GoT. 

Sertallene til Westworld som vi faktisk kan stole på, [klipp] Ser for meg at Westworld kan falle enda mer i seertallene i vår, og HBO likevel gir serien en fjerde sesong. 

Ja, sikkert det også ifbm lanseringen.

Desto større grunn for HBO til å ikke sammenligne Westworld med Game of Thrones. Helt enig at det sikkert blir en sesong til. Men jeg kan ikke se noen annen grunn for HBO til refere til Game of Thrones for Westworld enn pr/blest rundt serien da serien er så forskjellig settingmessig og ikke man matche manuskript og apellbredde. HBO er avhengig av oppmerksomhet rundt sitt produkt.

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
2 hours ago, maanemann said:

Ah ok.

Ang. det King ser vi at en viss sentral person sliter med å stå på beina fordi "full plate" er glatt på vår leire/gjørme. Videre...:

  Hide contents

blir jo franskmenn lette mål fordi de er for tunge/lite mobile. Det er jo det det pluss langbue Agincourt er kjent for.

  ...

Engelskmennene bruke "tyngre" rustning enn franskmenne. Dette var fordi fransk rustning var laget for å brukes på hesteryggen. Da har man ofte mindrr beskyttelse bak på låra og legge. De hadde ofte "løsere " beskyttelse på skuldrene osv. Den engelske rustningen var mer komplett ofte hadde de plate eller brynje bak på låret der franskmenne ofte bare hadde klær.

Og skulder beskyttelsen var trangere så det var nesten u umulig å stikke et sverd tupp eller dolk gjennom leddene. 

Så i nærkamp på beina hadde engelskmenn en liten men bra å ha, taktisk fordel. En engelsk rustning anno 1415 veide ca. 27-30kg. En fransk kanskje et par kilo mindre. Eller noen hundre gram i noen tilfeller. 

Langbuen var et avgjørende våpen. Men er veldig lite trolig at de kunne penetrere plate.  Det er nylig gjort en test som ligger på YouTube. Brukt historisk plate, historisk langbue og historiske piler.

Pila har ikke nubsjans å komme gjennom plateb rett for fra(den går derimot gjennom brynja uten problemer)  det pila derimot gjør er å produsere enorme mengder tresplinter.  Pilene mer eller mindre eksploderer når de treffer platen. Med tanke at flere hundretusen piler kan ha blitt avfyrt på noen minutter snakker vi millioner av splinter,  selv om bare noen få promiller av piler og splinter skulle finne uarmerte deler av soldatene snakker vi hundrevis av skadde, pluss at effekten av milloner av splinter må være veldig desorienterende. Når franskmenne kom frem til de engelske våpenknektene som stå klare ville nok ikke så mange ha død i stormen, men de ville være foreslått og øre i hode og øra fra lyden og trykket av pilene som treffer hjelmen.  De ville være ute av formasjon, ledere ville være separerte fra deres soldater  og da går de engelske våpenknektene til angrep, de er relavit uthvilte, de er i formasjon, lederne er der de skal være,  dette er en enorm fordel.

 

Etter å ha brukt opp pilene vil bueskyttere angripe de franske soldatene delvis bakfra. Dette er soldater som såklart ikke har samme rustning som franske og engelske våpenkenkter, men noen har brynje, noen har delvis plate rustning. De har vært i felten i flere år og er proffe, de kan slåss, deres hovedvåpen ville være sverd, øks og et lite skjold som heter buckler. Dette er bare et lite metal skjold, som er fra 20 til 35cm. Så dekker bare hånda og litt til. Ikke laget for å beskyttet mot piler. Det er laget for å parrere angrep mens man selv angriper med sverd. Fordelen med buckler er at den er så liten at den kan henge på beltet ditt sammen med sverdet så du har det alltid. Bueskytterene ville nok først og fremst gå etter de franske foot soldatene, som ville ha tilsvarende utstyr som de, mens de engelske våpenknektene tok seg av de franske våpenknektene.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, Dubious said:

"Ragnarok", en norsk serie på Netflix, ser også lovende ut, og det fra en som aldri ser på norske serier eller filmer
Holder på med episode 2 og måtte bare skrive her først 

Noe av dårligste lagd av norsk TV de siste innen større dramaserier de siste årene på norsk. Selv om dette egentlig er mer en dansk produksjon enn norsk. 

For det første er det ikke noe originalt, da plottet er nesten identisk med The Almighty Johnsons. Og alt med ånder, guder og norrøn mytologi i moderne gjort med andre serier også som American Gods. 

Men Ragnarock sitt største problem er ikke at serien er lite original. Det kommer nesten fram som sløvt arbeid, og tydelig at kommunikasjonen mellom regissør og skuespillerne ikke er så bra. Lurer på om de svenske regissørene ikke helt har fått med seg at de norske skuespillerne ikke sier linjene sine ordentlig.

Serien har flere gode skuespillere, men herregud det leveres så stivt. 

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Ja, jeg synes det virka lovende i utgangspunktet. 

Elsker jo konseptet til American Gods og Ragnarock i grunn. Ved American Gods så føler jeg serien er ødelagt av produsentene og bytte av sjefsprodusenter hele tiden. Og nedkuttingen av budsjettet til serien, så sjefsprodusenter slutter er med å ødelegge sjansene til serien, selv fra et business-perspektiv. 

Men Ragnarock så er det nesten utrolig at det er et produkt fra Adam Prince, som har stått bak en av mine favorittserier fra Skandinavia med Borgen. 

Lenke til kommentar
Maury skrev (På 30.1.2020 den 23.36):

Watchmen ender slik de fleste TV-serier faktisk avsluttes, med en åpen slutt der seerne kan tenke seg fortsettelsen. Dette er som regel de bedre avslutningene, slik som Mad Men f. Eks hadde. En åpen slutt er nesten mer organisk enn disse seriene hvor alle karakterene nærmest dør i de siste episodene.

Eller kleine der man snakker om gamle dager før slutt. Er litt klisje....

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Fredag slapp de siste episodene av BoJack Horseman - den beste serien Netflix trolig kommer til å produsere noen gang.

 

For over 6 år siden forventet ikke jeg at en animert serie med en kombinasjon av hest og menneske som hovedperson skulle bli dette. 

 

Dette er/var en serie fortjente så mye mer oppmerksomhet og kjærlighet enn det den faktisk fikk - spesielt her til lands hvor nærmest et samlet korps av folk som skriver og snakker om TV-serier og film har skrevet til blods om til og med én fordømt kaffekopp i Game of Thrones.

 

BoJack Horseman som handlet om en avdanka skuespiller startet som en litt i overkant teit serie om BoJack Horseman (Will Arnett), hans venner som Todd (Aaron Paul) og Princess Carolyn (Amy Sedaris), og seriens utgave av Hollywood (Hollywoo).

 

Så, i andre halvdel av den første sesongen tok serien en vending som gjorde serien til noe av det mest unike lagd for TV-skjermen de siste 10 årene.

 

År etter år forsøkes det og lykkes med å gi oss noe ambisiøst og nyskapende for animasjonsjangeren spesielt tematisk sett. Serien har en unik måte å uttrykke menneskelige svik, og mulig forløsning om det kan ende opp med å faktisk bli en mulighet. Serien spilte på alt fra karakterenes anger, tristhet, avhengighet, til håp og lykke. Hvordan egentlig virkelig bli lykkelig, til hvordan du selv kan være din verste fiende.

 

Det er ingen tvil om at BoJack Horseman har vært en serie lagd for intensjonen med å pushe grensene for hva en animert serie for voksne kan være og fortelle. Menneskene som laget serien har satt tydelig mye inspirasjon, kunst, intelligens og tanker inn i serien.

 

Dette vil bli et savn.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (På 1.2.2020 den 3.49):

"Ragnarok", en norsk serie på Netflix, ser også lovende ut, og det fra en som aldri ser på norske serier eller filmer
Holder på med episode 2 og måtte bare skrive her først 

Ser denne siden store deler er filmet i hjembyen min, Odda ? Artig å se kjente omgivelser i en større produksjon .

Endret av Mala
Lenke til kommentar

En svensk serie jeg synes er veldig spennende..

Holder veldig på kortene, har ikke sett ferdig ennå.

Men veldig gåtefull og spennende.

Jeg ser dem på svensk 5.1 dem er dubbet med engelsk 5.1 også men det trenger jeg ikke.

Quicksand- Störst av allt.

Handler om mye, er ungdommer. Vi kan vel si det handler litt om en fiktiv skoleskyting. Da dette er selve åpningssekvensen.

https://www.netflix.com/title/80211703?s=a&trkid=13747225&t=cp

Lenke til kommentar
Gunfreak skrev (På 1.2.2020 den 19.28):

[klipp mye kunnskap om rustning] [klipp mye kunnskap om effekt av piler/pilregn] [klipp enda mer kunnskap om rustning]

Veldig interessant dette. Jeg skal nå runde av dette interessante temaet fra min side. Helt enig i det med piler jeg har også sett de tester av det på type viasat history/history channel. Også enig i dette med treff med sverd på full plate, og at på hesteryggen er det veldig nyttig. Så det viser at "full plate" hjelper, men så er det totalt sett ikke så bra siden ....:

 

man faller lett på fuktig grunn og har vanskelig får å reise seg med den tunge "lasten", spesielt med noen over seg. Det er jo derfor britene/sakserne tar av seg sin rustning. Videre er det vanskelig å regruppere da man er så lite mobil, pluss at man  blir mindre utholdende 

b-real skrev (På 1.2.2020 den 20.47):

Kanskje ta krigshistorien i rette tråd eller splitte den ut i egen diskusjon? :) [klipp]

Hehe det kan man si, samtidig skal det nevnes at det er en av de aller beste diskusjonene (i betydningen flere kommer med innlegg om samme teamet i type samtale) på svært lang tid.:thumbup: Kulere etter min mening med diskusjon på diskusjon.no enn bare korte separate løse statements. Vi må huske at dette begynte som diskusjon om riktig kostymer i serier hvilket jo er viktig (for noen mer enn andre) for å ta seere tilbake til riktig setting sammen med natur, bygningsmasse, hårfrisyre, sminke  osv. Jeg er klar over at det er også gode grunner til at det blir statements da det er få i tråden og med forskjellige forskjellig smak innen sjangere. :)

Maury skrev (På 1.2.2020 den 20.52):

Noe av dårligste lagd av norsk TV de siste innen større dramaserier de siste årene på norsk. Selv om dette egentlig er mer en dansk produksjon enn norsk. [klipp]

Ja det var jo ikke akkurat et godt skussmål ?  Jeg savner også at norske produsenter prøver seg på mer normale serier. Nesten bare NRK som gjør det (type Nobel, Tungvannsaksjonen og Lykkeland).  Det er sikkert et økonomisk aspekt, men har følelsen av at de sære seriene, som ikke er min kopp te har en overvekt (Lilyhammer, Beforeingners, Ragnarok osv. osv.). Kreditt for internasjonal anerkjennelse til de to førstnevnte dog. Hvorfor tror du/dere at det blir så veldig mange av de sære?

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...