Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
17 minutes ago, Shruggie said:

Det er sikkert fullt buffa, da! Med Paladin på laget og greier!

Edit: Det der kjenner jeg hadde blitt rimelig pop som lagsport på TV ;D

offtopic, men HEMA er drit kult. 

Og det er utrolig mye variasjon, alt fra korder, til sverd og skjold, landsverd, sabel, pallasch osv osv. Og i motsetting til fekting, kan man ha forskjellige våpen. Så du kan se her, en som har et highland broad sword mot en sabel. Dette er to ganske like våpen, men er fremdeles taktiske forskjeller, broadswordet er lengre og har bedre beskyttesle for hånden, men er litt mer å håndtere og håndbeskyttelsen påvirker litt hva du kan gjøre med håndleddet. Men det finnes enda mer "ugjevne" ting som offisers korde(mer eller mindre det samme man bruker i Olympisk fekting) mot en sabel eller et stort kraftig kavaleri sverd. Da snakker man om at offiser korden veier 350g og kan bare stikke, mot et sverd på 1-1.3kg som kan både stikke og hugge. 
Jeg driver å prøver å lære meg britisk sabel teknikk fra tidlig 1800 tallet, men har ingen å trene med(nærmeste HEMA klubb er I oslo og de trener bare på kvelden) Men det finnes youtube vidoer som jeg går etter. 

 

 

Lenke til kommentar
41 minutes ago, Shruggie said:

Mandalorian startet veldig bra, og avsluttet helt OK. Skal definitivt se neste sesong, men jeg syntes ikke det løftet seg forbi de første par episodene. Uten at det er et krav, selvsagt - å starte sterkt er jo bare positivt...

Likte at de "samlet" alle trådene for sesongen i nest siste episode. Synes siste episoden var litt forhastet/forenklet. 

Synes faktisk episodene midt i var de beste. 

Lenke til kommentar
23 minutes ago, Gouldfan said:

Nevnes ofte sverd og kostymer her.

 

Hva synes dere om troverdighet i korsridder serien Knightfall?

Jeg synes rustning og sverd kamp ser bra realistisk ut! De har tilogmed fått til de drøyt spisse hjelmene til frankerne.

Mye som ikke stemmer der, verstingene er garden til franske kongen som bruker noe fra minst 100 år frem i tid. Og som vanlig er brynja laget av papptråer og har null effekt. 

Lenke til kommentar

Jeg har ingen forutsetning for å si hva som er korrekt, så dette er ikke et argument mot noe som sies her. Men jeg synes ikke ringbrynjene i Knightfall ser papp ut. Faktisk synes jeg rustning etc. ser bra ut hvor enn det er inkorrekt det måtte være. Likeledes synes jeg dette er et eksempel på at det ikke er budsjettet det står på i denne serien, men evne/vilje til å forsøke å forstå/vise dalevendes virkelighet/sinn sett med datidens briller. Dette kunne blitt så mye mer spennende og unikt.

Noen som har en link til en link til en korrekt brynje? Dessuten tror jeg det vil variere endel, en fransk lord vil ha en helt annen type rustning enn en "Arn-type" nord-europeisk tempelridder som nok vil ha mer lær av økonomiske og praktiske grunner....

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...