Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kastet meg over The Witcher nå i kveld, og sett halvparten allerede. Aldri spilt spillene, aldri lest bøkene. Spennende så langt, men de har virkelig bommet på hvordan de velger å utfolde historien for seerne. Spesielt seere som meg, som verken har lest bøkene eller spilt spillene. Og de blir det jo fort mange av når det er Netflix som fronter en slik serie. Men annet en det koser jeg meg med serien!

Uten å lese på reddit.com/r/witcher ville jeg vært rimelig fortapt, så anbefales til andre som er i samme situasjon. (Du slipper spoilere der). Har ingen problemer med å gjøre litt personlige analyser og bruke hodet, men de hopper igjennom en hel del tidslinjer uten å gjøre deg særlig klar over det.

Endret av Vertical^
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Har kun sett et par episoder av The Witcher, så muligens en smule prematurt.  Uansett, for en nedtur.

OK filmsett og produksjonskvalitet, men det hele smaker overveldende av et i beste fall halvhjertet amerikansk forsøk på å gjenskape noe som minner bittelitt om østeuropeisk sen middelalder.  Filmsettene er åpenbart filmsett, uten evne til å inspirere innlevelse.  Dialogen er fullstendig moderne og ispedd de samme amerikanismene man hører i enhver amerikansk serie.

Litt skjeggvekst, fargede kontaktlinser og langt, grått hår har så avgjort ikke gjort Cavill til Geralt, men heller til en slem Clark Kent.  Jaskier/Dandelion er en vits; en amerikansk showman som synger amerikansklydende sanger.  De andre karakterene er stort sett mer overbevisende, selv om det er langt mellom lysglimtene.

Konklusjon: i stedet for en ny Game of Thrones fikk vi altså en ny Legend of the Seeker.  Bummer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har skjult to poster som plukker opp tråden rundt vold i serier. Respekter at folk har forskjellige holdninger rundt dette. Det er unødvendig å bli ufin og nedlatende bare fordi folk mener noe annet. Videre diskusjon rundt dette blir slettet uten videre varsel. Lag egne tråder om emnet hvis det føles nødvendig.

Reaksjoner rundt dette tas som vanlig på PM.

Lenke til kommentar
Vertical^ skrev (14 timer siden):

Kastet meg over The Witcher nå i kveld, og sett halvparten allerede. Aldri spilt spillene, aldri lest bøkene. Spennende så langt, men de har virkelig bommet på hvordan de velger å utfolde historien for seerne. Spesielt seere som meg, som verken har lest bøkene eller spilt spillene. Og de blir det jo fort mange av når det er Netflix som fronter en slik serie. Men annet en det koser jeg meg med serien!

Jeg digget det. Det ga også serien en ekstra verdi ved andregangsvisning (så den på nytt med min bedre halvdel, de fem første episodene fikk jeg sett i forkant (anmelderkopi))

Skapte litt samme forvirring som i spillene, som fortellergrep gjorde det de 3-4 siste episodene bedre for min del, spesielt sett i lys av Netflix-formatet med å slippe alt på en gang. Dette er godt satt sammen for binging. Serieskaperens inspirasjon var visst fra Christopher Nolan-film leste jeg i ett intervju, for å løse utfordring med at det er en del informasjon som mangler i kildematerialet (blant annet Yennefer) - men for meg ble vel den andre Nolan sin serie Westworld mer sammenlignbart. 

Det var også sterkt gjort å skille handlingen ut til å ha tre hovedpersoner og ikke hvile alt på skuldrene til Geralt (som i spillene), noen blir sikkert irritert at han til tider settes på sidelinjen, men for min del var det her god balanse. Selv om Ciri-rollefiguren fikk for lite å gjøre. 

Serien har falt i særdeles god smak hos majoriteten enn så lenge, så tror den vil innfri for mange (men den har et smalere nedslagsfelt enn Game of Thrones vil jeg hevde, selv om det ikke er to serier som bør sammenlignes da de er høyst ulike serier med sine respektive styrker). Fullblods fantasyserie. Tipp-topp-tommel-opp. 

Glad den alt er fornyet og det var på tide Netflix slo til igjen med noe såpass engasjerende, selv om det ikke når Stranger Things-nivå på det området. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er delt angående The Witcher. Nå har jeg lest den første boka og spilt alle spillene, så tidslinjene forvirrer meg ikke. Og serien har også sine øyeblikk; spesielt kampsekvensene og monsterne er godt laget.

Castingen derimot går fra "okay" (Geralt) til "forferdelig" (Triss). Stregobor er den eneste karakteren der jeg synes castingen virkelig treffer, men han er en mindre karakter. Synes fortsatt Mads Mikkelsen ville vært en bedre Witcher. Noe forvirret over antallet karakterer med et sentralafrikansk utseende i det som skal være østeuropeisk middelalder, uten at det er noen historie bak som forklarer hvordan de kom seg dit.

Jeg savner mer farger og detaljer på settene, og jeg forstår ikke hvorfor de skal være så blasse. The Witcher-spillene har masse flotte settinger og jeg savner øyeblikk som når du først titter ut av vinduet på Kaer Morhen i The Witcher 3 og ser slottsmurene og grønne trær som vaier i vinden i åsene. Jeg forstår heller ikke hvorfor Geralt skal gå rundt i den kjedelige, helsvarte drakten.

Jeg kommer til å se resten av sesongen og jeg synes på ingen måte serien er direkte dårlig, men jeg hadde nok forhåpninger om at dette skulle bli en langt større høydare enn det er. Om jeg kommer til å se neste sesong kommer litt an på hvor det går herfra. Noen Netflix-konkurrent til Game of Thrones er dette imidlertid ikke. Med litt andre grep tror jeg serien kunne ha vært det.

Lenke til kommentar
Zeven skrev (3 timer siden):

Jeg synes kvaliteten og spenningen er laaangt bedre på Game of Thrones.

Er enig at kvaliteten på bilde er bedre i The Witcher, men det er p.g.a. Netflix sin streaming teneste er bedre ennHBO

Se Game of Thrones på blu-ray. Da ser det veldig bra ut.

Er vanskelig å sammenligne.. Got har jo mange flere hovedroller og større story.

Men Witcher fenger oss mere.

Lenke til kommentar

De fire første sesongene av GoT er etter min mening noe av det beste som er laget og jeg tror ikke The Witcher kommer til å nå helt dit opp. The Witcher preges allerede noe av hastverket som ødela de siste par sesongene av GoT. Legg f.eks. merke til hvor fort forholdet mellom forskjellige karakterer utvikler seg. Det er veldig mye handling og karakteroppbygging som skal presses inn på åtte episoder og det blir omtrent ikke tid til en pustepause.

Nå har jeg kun en episode igjen av første sesong og jeg må si at serien tar seg opp etter de første par episodene. Et par av episodene har vært virkelig bra, spesielt episode 6. Jeg tror hele serien vil preges av den ujevne castingen, men de gode castingene er ofte gode nok til at jeg klarer å leve meg inn i handlingen på tross av de mer uheldige. 

Lenke til kommentar
  • ilpostino endret tittelen til Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...