Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke fått sett chernobyl enda, men det at det er på engelsk er en fordel synes nå jeg. Hadde vært utrolig kjedelig å sett hele serien på russisk og det har ikke vært mulig å forstå (siden det er i sovjet). Ser fremmedspråklige serier hvis de er gode nok, men det er et større tiltak noe chernobyl ser ut til å være. Unntaket er hvis det er scener med både engelsk talende og russisk talende, da burde de sovjetiske prate russisk.

Lenke til kommentar

Jeg var litt motsatt. Likte godt starten, men ble etter hvert lei av gryntingen til Tom. Dog absolutt en severdig serie og en som skiller seg litt ut. 

 

Bra britisk tips tidligere! Skal sees.

 

Vel etter 6 episoder (av 8) med Taboo (2017-) så ga jeg meg, godt jeg fikk serien på blu ray billig. 

 

Begynte å se på Salvation (2017) sesong 2, på Netflix i stedet. Der fenger det fra første sekund. Nesten totalt kaos - men veldig spennende og urealistisk  :D

Lenke til kommentar

Begynt å se på the Borgias (showtime versjonen)

De har helt klart bestemt seg for at ryktene rundt familien gir bedre tv enn virkeligheten.

Men grei serie så langt og skal ha bonus poeng for at de ikke kler alle karakterene i lær som 95% av alle andre "historiske " serier gjør.

Lenke til kommentar

Men når er det egentlig greit at vi later som mennesker som lever i andre land og tidsperioder snakker engelsk? Dette gjøres i mange filmer og serier.

 

Det gjøres jo hele tiden, men det gjør det ikke stort bedre for min egen del. Det bryr meg ikke så mye at jeg ikke klarer å nyte filmen, men hvis jeg ser på en film om f.eks WWII så vil opplevelsen min bli bedre om tyskerne prater tysk til hverandre, enn om de prater engelsk.

 

Så det er ikke noe som ødelegger en film eller serie for meg, men jeg anser det absolutt som en svakhet.

Lenke til kommentar

Ligger litt etter kurven på tv-serier. Ser på Sons of Anarcy. Tok en lang pause i starten av sesong 4, men fullførte sesongen og fortsatte på neste nå. Sesong 4 tok seg litt opp, men var ikke et høydepunkt. Starten på 5 er så i måte lovende, der hovedpersoner etterforskes for opplagt kriminalitet og det inntil videre opprettholdes en illusjon av at handlinger har konsekvenser. På det litt irriterende planet, jeg digger Gemma Teller, rå karakter, men plottet med barnefordeling/barnehage er allerede for mye, og det har såvidt startet såvidt jeg kan forstå. Og hun fra Sopranos klarer jeg ikke helt å se i Sons of Anarcy-rollen sin. Usikker på hvorfor.

 

Ser også noe på Gomorrah (jeg innrømmer det, abstinensene etter Narcos Mexico har slått til hardt). Har fullført sesong 1. Liker miljøet godt, det er Europa, men likevel så vilt fremmed. Hovedpersonene skildres godt, du ser den jævla machokulturen i hele måten de oppfører seg på, aldri et annerkjennende svar, aldri et uttrykk for aksept, alltid hardt blikk, alltid provokasjon for å bekrefte at man har tenner. Italiensk språk er også fascinerende. Lenge siden jeg egentlig har vært utsatt for det. Ser nå at finalen fra s1 kanskje var mest BS, og at karakteren som ble skutt i hodet antageligvis kommer igjen, og at Ciro stadig vekk føles litt mer som en actionfilm-hovedperson enn en virkelig person. Håper serien karer seg tilbake til å føles litt mer autentisk igjen, for det er der den er på sitt beste. Usikker på om jeg kommer til å fortsette, for trekkene til å bli et overdrevent drama ala Spartacus på sitt verste (eller hvordan Maisie Williams og Sophie Turner pleide å snakke om GoT i intervjuer, utelukkende med fokus på at folk er badass eller at folk dør) er helt klart til stede.

Endret av Roedthaarogfregner
Lenke til kommentar

Begynt å se på the Borgias (showtime versjonen)

De har helt klart bestemt seg for at ryktene rundt familien gir bedre tv enn virkeligheten.

Men grei serie så langt *klipp*

Da har du endel timers underholdning foran deg. 

 

På tide at Showtime kommer opp med en ny serie ala Tudors og Borgias igjen. Gjerne fra storhetstiden til Venezia eller Firenze...

Lenke til kommentar

[klipp]Har fullført sesong 1. Liker miljøet godt, det er Europa, men likevel så vilt fremmed. Hovedpersonene skildres godt, du ser den ***** machokulturen i hele måten de oppfører seg på, aldri et annerkjennende svar, aldri et uttrykk for aksept, alltid hardt blikk, alltid provokasjon for å bekrefte at man har tenner. Italiensk språk er også fascinerende. Lenge siden jeg egentlig har vært utsatt for det. [klipp]

Credit til deg for en utfyllende post. Akkurat hva denne tråden trenger og en fin motvekt til twitterkulturen. :thumbup:

Enig eller uenig, er det underholdende å lese sitater som over.

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

Da har du endel timers underholdning foran deg. 

 

På tide at Showtime kommer opp med en ny serie ala Tudors og Borgias igjen. Gjerne fra storhetstiden til Venezia eller Firenze...

Den virker interessant, har bare sett to episoder, meb Jeremy Irons er aldri dårlig.

Begynte å se på den fordi jeg jobber med et hobby prosjekt om de italienske krigene og serien forgår midt oppe i starten av krigen.

Lenke til kommentar

Tips til lettbeinte komedier som går enda? Serier jeg har fulgt med på nå inkluderer B99, Superstore, Barry, A.P Bio, Dead Pixels, Afterlife og What we do in the shadows. Tenker noe typisk etter jobb tv-titting når hodet enda ikke er på plass, men som fortsatt funker når det er det.

Lenke til kommentar

Æææææææhhhh

Vi har begynt å se B5 igjen.

Det er lenge siden sist jeg dro frem samleboksen.

 

Det har ikke eldes bra, generisk rockemusikk i bakgrunnen, horribel cgi osv. Samt elendig SD oppløsing.

 

Vi har sett alt av star trek og de har holdt seg mye bedre.

Altså innholdet og historien er bra, men mye rundt er ikke bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...