Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nimrad skrev (3 timer siden):

Louis Theroux oppsøker raringer. Thomas Seltzer har besøkt vanlige folk og snakket med de.

 

Hvordan er folkene Louis oppsøker i Heroin Town fra Dark States såkalte "raringer"? En av tingene de pratet om ovenfor var opiodkrisen som har rammet USA i en del år nå, og i Heroin Town er det noe av som diskuteres og hvor han prater med mennesker

som har blitt seriøst berørt av akkurat det. Var jo ganske relevant til en av postene like ovenfor min.

Vil også tørre å påstå at at de siste ti årene av Louis Theroux' karriere har hatt særs lite med "raringer" å gjøre. Dark States og Altered States tar for seg ganske brutalt og mørke temaer (opiodmisbruk, prostitusjon, mord, retten til å dø for syke, mødre som ikke kan eller vil beholde barnet sitt), og de siste ti årene av hans BBC Two specials har han utvilsomt hatt fokus på veldig seriøse temaer. Det dukker opp en og annen episode om Westboro Baptist Church, Joe Exotic og pornostjerner, men de er veldig i fåtall.

Lenke til kommentar
""" skrev (8 minutter siden):

Vil også tørre å påstå at at de siste ti årene av Louis Theroux' karriere har hatt særs lite med "raringer" å gjøre.

Jeg tror bare du misforstår poenget litt. UXA er en dokumentarserie som vanlige folk som pga samfunnsendringer i USA sliter og dermed f.eks. vil stemme på Trump. Louis Theroux har oppsøkt grupper som ikke skal representere mannen i gata på noe vis, men som har noe spesielt med seg. Derfor "raringer", i mangel av noe bedre ord. Heroinister, rasister, kristenfundamentalister, funksjonshemmede, wrestlere, prostituerte, demente, pedofile +++. Det er ikke "raringer" som sådan, men han besøker folk som har etellerannet som skiller de fra resten og fokuserer på det temaet. De har snevre tema episode for episode, mens UXA er noe helt annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I UXA så intervjuer jo Seltzer bla familien sin, kusiner og tanter i USA.

Dette er vel vanlige folk? Og det som plager meg veldig med de Opiod avhengige mødrene i intervju er at de ser ut som helt vanlig streit ungdom. Du ser ikke at de er freaka eller noe..

Det er vanlige folk som har havnet utpå etter å ha fått en sinnsyk gal slem resept for plager i rygg eller nakke.

Han senatoren som hadde småjente hos tannlegen fikk 60!!! Opiod tabletter med hjem! Hva skal en 6åring med 60 Opiod tabletter???.

Er nok heller kynisk påtenkt foreldrene og søsknene. Helt sinnsykt...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (14 minutter siden):

I UXA så intervjuer jo Seltzer bla familien sin, kusiner og tanter i USA.

Dette er vel vanlige folk?

Tja, det er nå hvertfall målet med intervjuene, å finne noen som kan representere en jevn amerikaner. Så finnes det jo knapt noe som kan kalles "vanlig", men Theroux har hvertfall et helt annet mål. Han besøker folk i kraft av at de har/er etellerannet.

Lenke til kommentar
ilpostino skrev (På 19.12.2021 den 18.06):

Sist jeg sjekket hadde ikke den nye sesongen av Star trek Discovery blitt lagt ut på Netflix. Noe som vet når den blir tilgjengelig der?

Kommer nok ikke. De bladde opp for å få serien tilbake, håpet/målet er nok å få samlet alt på Paramount+ (som blir SkyShowtime neste år).

Paramount+ gjør det forresten bra i desember. Mayor of Kingstown er blitt svært god, Yellowstone er grei skuring, gleder meg til 1883 (dessverre først i januar her i Norge), Star Trek er ok greier og Yellowjackets er jeg spent på hvordan den lander sesongen. 

Produksjonsverdiene og skuespillerne de sikrer (til og med et par sekunder med Tom Hanks) gjør de til et fint alternativ for de av oss som er glad i voksendrama. 

Lenke til kommentar
sveibuen skrev (1 time siden):

Godt piratbukta har Star Trek Discovery. Det ser eg de fleste på facebooken også skriver! FOrbanna øve at Paramount+ kjøpte opp serien, orker ikke å betale for enda en betalingstjenese.

Har har du misforstått litt.

Serien er produsert av CBS (også sesong 1-3), men de hadde ikke egen streamingtjeneste utenfor USA, så derfor solgte de rettighetene til å sende sesong 1-3 til Netflix utenfor USA.  I USA har sesong 1-3 aldri vært på Netflix, men gått på CBS All Access (som nå er døpt om til Paramount+).

Nå har de stabla på beina en egen streamingtjeneste også utenfor USA, og ønsker selvsagt å sende egne serier på denne.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fullt forståelig at filmselskaper ønsker å selge egne produksjoner på egne tjenester, fremfor å lekke penger til et mellomledd. Det er også fullt forståelig at folk ikke ønsker å abonnere på 10 forskjellige streamingtjenester. Ikke bare er det dyrt, men jo flere du har jo mindre bruker du hver enkelt, og det blir mye å holde styr på. Jeg glemte rett og slett av hele watchlisten min på HBO i månedsvis. Ekstra gøy er det når jeg leter etter en film men til tross for at vi har fem-seks forskjellige streaming-tjenester må jeg allikevel ty til piratbukta for å finne faenskapet til slutt.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

CBS fikk Netflix til å betale tilsvarende hele kostnaden for sesong 1, en del mindre for sesong 2 og nesten ingenting for sesong 3. De ville ikke betale for sesong 4, og mange trodde det ville bli kansellert. Det har visstnok ikke gitt seertallene Netflix håpet på. 

 

Og etter min mening, s var det noe skikkelig drit. Selvom jeg er sulten på scifi. 

Lenke til kommentar

Star Trek Discovery sesong 1 var bra, resten var litt sånn meh!
Har lastet ned nye episoder, men ikke tatt meg tid til å se de ennå.
Lite spoilers for den serien.

HBO Max er ikke verdt pengene, så jeg har kansellert livstids "dealen".
Ikke tekst på ikke-engelske språk, Station Eleven hadde tvunget tekst, men nedlastet versjon hadde ikke tvunget.
Må "logge inn" flere ganger om dagen, bare en tar en liten pause så må vinduet fornyes (F5)
Må ha extension for å fjerne musepeker.

Skal prøve Paramount+ i romjula.

Lenke til kommentar

Sesong 1 av Star Trek Discovery var best, men eg klarer jo egentlig ikkje å la hver å se sesong 4, men orker ikke å betale for en strømmetjeneste til.
Men ja, eg forstod det at paramount+ eierene villle sende sin egen serie på sin egen strømmetjeneste. Men det får holde med Netflix, Disney+, TV2play og HBO Max for øyeblikket. Finner jeg ikke det jeg vil se på de plassene så havner jeg jeg i piratbukta. (oppfordrer ingen å bryte loven, gjøres på egen risiko)

Lenke til kommentar
Sitat

Hvilken karakter gir folket wheel of time?

4/6. Meningen har ikke endret seg i løpet av sesongen. Tror sesongen hadde hatt godt av å ha noen flere episoder, noen ting gikk litt for fort. En del av kulissene så for mye "klussis-aktig" ut og ikke som en del av helheten, det samme gjelder noen kostyme valg, det reduserer innlevelsesevnen for min del. Ringenes herre inspirasjonen er veldig tydelig, uten at det bryr meg noe.

Så langt ganske A4 fantasy, men har potensialet til å bli noe mer.

Edit: Har ikke lest bøkene.

Endret av Crowly
Lenke til kommentar

Money Heist (nye episoder på Netflix)

En meget bra produksjon som fikk meg hektet igjen. Kanskje litt mange "backstory" segmenter men det er ikke plagsomt. Det ble sett i strekk over noen dager her og satt limt til skjermen som forrige gang.

Dexter New Blood

Veldig sjelden at jeg får tilbake den samme gnisten jeg hadde ved en serie som jeg ikke har sett på mange år.  Her venter jeg nesten i smerte på hver nye episode og ukene kan ikke gå fort nok.

EDIT
Vurderte å finne denne, men etter å ha lest tilbakemeldingene er det dessverre ikke det man håpet på. Trist at flotte historier ødelegges av agenda. Jeg håper noen kan gi Jules Verne en verdig adapsjon i skjermformat.


image.thumb.png.dd508ee1a6184edf963c833f301b2271.png

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
  • ilpostino endret tittelen til Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...