Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

10 minutes ago, Sjørøver said:

Kan du like bosch om du ikke like the wire? Begynte på bosch, men synes ikke det var noe særlig. 

Bosch er en mer klassisk politiserie, mens the Wire prøver å være mye mer. Bosch er en kvalitetsserie i alle ledd men er vel ikke direkte nyskapende slik som the Wire var. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bosch trenger litt tid for å bygge seg opp og er en solid serie, men blir aldri en stor serie slik The Wire er. For meg personlig i hvert fall. 

Ellers synes jeg nye Dexter er vel verdt å se, selv om det selvsagt ikke kan måle seg med originalen. Sekvensene med Deborah begynner å bli litt slitsomme og trekker serien ned i mitt syn, men jeg lever med det. 

Lenke til kommentar
Sjalottløk skrev (4 timer siden):

Synes ikke første episoden av Nissene I Bingen var helt overbevisene. Og hvor blir det av Tom..

Jeg har sett de to første og syntes de var like morsomme som resten av trilogien. Eckbo er fantastisk på slik satire - ikke minst det stikket til rasismedebatten var gull!

Lenke til kommentar
6 hours ago, Tabris said:

Jeg har sett de to første og syntes de var like morsomme som resten av trilogien. Eckbo er fantastisk på slik satire - ikke minst det stikket til rasismedebatten var gull!

Er av den oppfatningen at Nissene Over Skog og Hei er klart svakere enn Nissene på Låven, men jeg synes ikke at førstnevnte er dårlig. Jul i Blodfjell synes jeg derimot var noen hakk bedre. Den var også original. Men Nissene i Bingen er bare mer av det gamle uten originalitet. Det er nødvendigvis ikke noe galt i det, men det gjør det ikke bra i min bok. Jeg liker heller ikke reality/influencer -kulturen, så det kan ha noe med saken å gjøre siden NiB spiller mye på dette.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Ser dokumentarserien Turning Point: 9/11 and the War on Terror

Jeg må si jeg sjeldent reagerer med tårer og er på vei til å gråte av å se en dokumentarserie. Noe i meg bare sitter litt i sjokk av tanken på at det jeg sitter på ser på faktisk er noe vi opplevde for 20 år siden. Selv om det er gått 20 år siden så er det fremdeles ufattelig å tenke på all den helvetes skade Al-Qaida har påført en hel verden og ikke minst på sine egne folk i midtøsten. De har slaktet sine egne og de slaktet 2973 den dagen som var helt uskyldige. Det ironiske er at Amerikanerne bidro med våpen til å bekjempe Sovjet og gruppen som senere ble Al-Qaida hadde sitt utspring i denne krigen. Det viser også veldig godt naiviteten til amerikanerne når de bidrar til våpen i kampen mot det de mente var verdens største utfordring på den tiden; at Sovjet skulle få kontroll over Afghanistan som lå så sentralt i Asia med grenser mot de viktigste landene i regionen. Ja, selvsagt hadde nok Sovjet tjent enormt på kontroll over Afghanistan. 

Det som jeg sitter igjen med i mitt hode er alle motsetningene fra begge sider her. Men motsetningene er mest mot Al-Qaida som startet en krig som skulle ta millioner på liv i Afghanistan og senere Irak, Syria og mange andre land. Det hadde selvsagt en "ripple effect" og gikk utover hele regionen. 

Det er sjukt hvordan en gruppe fundementalister satte det 21. århundret på hodet. Det som er synd er at Amerikanerne hadde informasjon om det kom til å skje noe men dessverre klarte de ikke å handle før det var for sent. 

En annen  serie, ikke dokumentar, som tar for seg akkurat det jeg nevner her er The Looming Tower. Om du ikke har sett serien og kunne tenke deg å innsyn i hvordan FBI og CIA ikke klarte å jobbe sammen og hadde en isfront mellom seg, blir det ihvertfall påstått, så er dette en veldig god serie. 

Lenke til kommentar

Så akkurat ferdig Sesong 4 av "The Sinner", og må si det var en av de beste sesongene. Det er mer av det samme og alt avhenger av om du liker den stillferdige måten Bill Pullman spiller detektiven Harry Ambrose på. Som vanlig tar det tid før ting begynner å skje, men det er ganske mange overraskelser utover i sesongen. Spesielt i det siste 2-3 episodene. 

Lenke til kommentar
b-real skrev (På 5.12.2021 den 10.55):

[klipp trailer]

Av en eller annen grunn ble jeg litt negativt overasket over en sesong to på Raised by Wolves. Var det nok å si til en ny sesong her da? Jeg synes Ridley Scott har vært flink til å drive med litt forskjellig de siste årene veldig fin og variert filmografi som produsent og regissør. Så jeg ble ganske overasket han gikk for en sesong til her... Then again..; Gladiator 2?..

Bra for dem som digget sesong 1 dog.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...