Gå til innhold

Bytte vifte Hiper 530W Type-M


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har en Hiper 530W Type-M som jeg kjøpte på komplett for noen måneder siden (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=322198). Viften synes jeg bråker for mye, og den er spesielt irriterende å høre på når den fortsetter å gå 5 min etter at Pcen er slått av. Jeg tviler på at dette er en garantisak, så jeg er derfor interresert i å bytte viften. Jeg vet at garantien forsvinner hvis jeg åpner den.

Lurer på er om noen har noen tips hvordan jeg skal gjøre dette.

Noen som har forslag til stillegående vifter (120mm, ca 1500rpm på full guffe)?

Endret av bonne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Jeg har en Hiper 530W Type-Msom jeg kjøpte på komplett for noen måneder siden (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=322198). Viften synes jeg bråker for mye, og den er spesielt irriterende å høre på når den fortsetter å gå 5 min etter at Pcen er slått av. Jeg tviler på at dette er en garantisak, så jeg er derfor interresert i å bytte viften. Jeg vet at garantien forsvinner hvis jeg åpner den.

Lurer på er om noen har noen tips hvordan jeg skal gjøre dette.

Noen som har forslag til stillegående vifter (120mm,  ca 1500rpm på full guffe)?

7884100[/snapback]

 

 

Pfft! Dummeste jeg har hørt!

 

Den høres jo nesten ikke!

Lenke til kommentar

@Arthu:

Da må det være noe gale med strømforsyningen hvis det ikke skal være mulig å høre den. Noen sier at Hiper bråker, mens andre sier at de er helt lydløse. Min bråker i hvert fall... :dontgetit:

 

@m-lyng:

Det enkleste er vel å klippe opp kontakten som følger med den nye viften opp i separate pins hvis du skjønner hva jeg mener.

Endret av bonne
Lenke til kommentar
Er det noen som vet om det er vanlig viftekontakt i Hiperen?

7944744[/snapback]

 

 

er 2 pins. en rød og en svart ledning. hvis du har en gammel vifte klipp av ledning og spleis den på den røde og svart som er på hipervifta.

 

har hiper 480W, satte inn ei silenX vifte i går faktisk. den går på ca 600 o/min og det funker fint, helt stille

 

men den hipern er litt rar, den bråker mye mindre utenfor kabb. inni gasser den opp endel

Lenke til kommentar

Hvilken vifte er det du har? Tenkte å kjøpe en 1600rpm papst, men hvis jeg ikke trenger en så kraftig en går jeg heller for en 1200rpm noctua. Disse er ca 20% mer effektiv enn en "vanlig" 1200rpm vifte. Mer info her og her.

 

@leifeinar:

På bildet ser det ut som om det er en 2 pins kontakt. Det jeg komme til å gjøre er å klippe kontakten på den nye viften opp i 3 pins, og så koble to av den til psuviftekontakten.

Endret av bonne
Lenke til kommentar

Det blir nok en noctua. Hvis du ser på testen jeg linket til greier en noctua å blåse 52 CFM ved 21-22dB mens nexusen greier 47 CFM ved 22dB. Jeg vurderer å koble viften rett til en viftestyringen, men det jeg er redd for er at psuen går varm under spilling etc. Men nå består jo pcen min kun av 2 hdd, geforce 7600gs og x2 3800+, så den bruker vel ikke noe særlig mer enn 250-300w ved full load.

Endret av bonne
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...