Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Hva er egentlig grunnen til at noen mener at en bør ha så og så mye peng på konto når en kjøper aksjeposter? Avkastningen er jo den samme i prosent. Er det for å kunne kjøpe en viss mengde aksjer?

7736532[/snapback]

Det anbefales at du kjøper en børspost, som vanligvis tilsvarer aksjer for ca 10 000 kr. Både å kjøpe og selge andre mengder aksjer er tungvint. Netfonds regler for det er slik: http://www.netfonds.no/obsno.php#30

7722691[/snapback]

7735460[/snapback]

 

 

Er det der at det er lettere å kjøpe å selge børsposter som koster 10K.

 

Men funker det fint for deg å handle for mindre summer?

Endret av Jorsalfar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

btw: linken er fjernet, du blir bare redirected til siden.

 

Jeg er enig med alle parter her, å kjøpe utenfor hele aksjeposter virker tungvint, men det er ikke så veldig mye penger det er snakk om heller.

 

Jeg skal fint klare å spytte inn 10 000. Jeg holdt på å kjøpe Statoil på 158,25 i dag, men ble stoppet fordi jeg prøvde meg på 30 aksje og en post var på 50. Så det ble ikke noe kjøp på meg.

 

Jeg venter noen dager nå til jeg får opprettet depot-konto hos Nordnet, så er jeg i gang.

 

Jeg er litt usikker på statoil aksjen, da jeg var på vei til å invistere der forige uke, men ble stoppet pga. forsinkelser i banken med opprettelse av VPS kontoen. Den er litt sur, men det var bare snakk om en 5 prosentpoeng.

 

Jeg satser på litt frisk day-trading til neste uke, og prøve meg litt fram.

 

Penge jeg legger inn i dette er penger jeg har råd til å tape, og det vil gi meg mye nyttig erfaring. Skal studere alt sammen nøye en ukes tid til.

 

Ønsk meg lykke til. :)

 

God handel til alle dere!

Endret av Daehli
Lenke til kommentar

Statoilaksjen var meget deprimerende i dag. 162kr til 158,50kr ved børsslutt Oslo. Den falt videre på NYSE til ca 157.50kr. Vi får håpe på oppgang i morgen, noe som ser dystert ut med tanke på oljeprisen. Men, men..... jeg håper nå den får styrket seg litt fremmover. Skal prøve å ikke sjekke kursen før klokken 17:00 i morgen, noe jeg anser som umulig :)

Lenke til kommentar

Hundretusenkronersspørsmålet (bokstavelig talt) blir: Når snur oljeprisen oppover? Har noen fasitsvaret på dette så blir jeg evig takknemlig. Det er jo spådd kaldt vær i de viktige delene av USA (Nord vest). Her fyrer de mest med olje. Vi får håpe på sprengkulde og sprengfyring slik at oljelagerene i USA synker. Tallene kommer jo snart. Venter i spenning.

Endret av EskimoBob
Lenke til kommentar

Jeg ser at Statoil er helt nede på 153 nå, det laveste på lenge. Hadde tenkt å kjøpe for noen dager siden på 156, siden da har den vært oppe på 164 og stupt ned igjen.

 

Fra en nybegynners synspunkt så virker de veldig interesannt for meg akkuratt nå. Samme med IGE, som Billy Bob anbefalte meg. De har falt litt siden i går, men jeg legger is i magen og kjøper hvis de synker ytterligere, i håp om at de vil stige igjen snart.

Lenke til kommentar

Jeg trenger et raskt svar. "Limit" ved kjøp er den høyeste prisen du kjøper for. Har jeg forstått det riktig?

 

Edit: Jeg krysser fingrene for at det er rett. Jeg la inn en ordre på 50 aksje, altså en børspost på Statoil. 153.50. Ønsk meg lykke til. :)

 

Selger med en gang den ligger over 160 eller under 150. Høres det ut som en plan? Hvis noen har noen kommentarer her, så hadde jeg virkelig satt pris på det.

 

Jeg leste nemlig noen artikkler om day-trading, hvor en av fellene sies det er at man ikke har noen plan, ikke begrenser evt. tap, eller selger tidsnok etter en oppgang.

 

*tvi tvi*

 

Edit: Det gjennstår å se om ordren kommer gjennom, den ligger på 153.75 i.flg. Oslobørs sin nettside. 25øre ned, så...

Endret av Daehli
Lenke til kommentar

Jeg er litt frustrert nå. La inn ordren på 153,50 ca. 15 min før den stupte og var helt nede på 153,25. Jeg har 15min delay også. Kom for sent til kjøpet og endte med å kjøpe på 154,50, og pga. kurtasjen må den stige til 156 og over før jeg tjener.

 

Jeg er optimistisk på den aksjen, men forsatt litt surt. Nordnet som jeg får om noen få dager (sendte inn papirene i dag), har bedre priser på kurtasjen.

 

Jeg vil anbefale alle som ønsker å kjøpe aksjer for første gang å ikke bruke nettbanken din som megler. Velg nordnet (stocknet tidligere mener jeg), eller et annet selskap som ikke har all verden av kurtasje.

 

Sjekk prisene før du handler.

Lenke til kommentar
.. Samme med IGE, som Billy Bob anbefalte meg.

 

Ta for all del ikke noe av det jeg sier som en anbefaling! Jeg vet såvidt hva som er fram og bak i aksjeverden, har ikke særlig mer erfaring enn deg Daehli. Dog, jeg har tro på IGE, som virker som en Onkel Skrue-selskap. ;)

7742442[/snapback]

 

Beklager, det var ikke meningen å vrenge om ordene. :)

Lenke til kommentar

Selskaper med lotto-aktige priser er ikke nødvendigvis negativt, da det finnes muligheter for store penger, risiko for tap er stort, men gevinsten ved vinn kan bli ganske høye.

 

Det blir spennende å se hvordan markedet blir de neste dagene, jeg føler at markedet er farlig høyt for tiden, og det er absolutt ingen garanti for at markedet ikke sprekker innen sommeren.

 

Jeg sier det igjen, ikke bruk et selskap som tar mye i kurtasje, jeg kjøpte aksje for 10 000 i dag i Statoil ved 154, og kan ikke se noen gevinst før den stiger minst 2kroner, da er jeg i null igjen. Sammenlignet med den billigste på markedet i dag, så hadde jeg trengt 20øre i oppgang for å komme i null.

 

Utolmodighet lønner seg ikke, men jeg lærer. Deler dette med dere, så alle kan lære av hverandre.

 

Mvh.

Lenke til kommentar

Daehli: Statoil aksjen ligger i skrivende stund på over 156kr på NYSE. Tipper* vi havner på 158 - 160kr på Oslobørs i morgen. Oljeprisen har jo hatt en meget fin oppgang de siste timene.

 

PS: Det er vel i morgen lagertallene fra USA kommer. Dette kan bli litt skummelt, men vi får vær positive og satse på at de har gått en del ned siden sist uke. Krysse fingrene.

 

*Tippingen min må taes med en klype salt.

Endret av EskimoBob
Lenke til kommentar

http://www.cnn.com/2007/WEATHER/01/17/wint...t.ap/index.html

http://www.cnn.com/2007/US/01/17/citris.freeze.ap/index.html

 

Americans were shivering coast to coast Wednesday after winter tightened its icy grip, dropping temperatures, downing power lines and making traveling in some areas treacherous.

 

Ser ut som om vinteren endelig er kommet til statene! Iverksetter opec i tillegg oljekuttene kan vi fort få en prisøkning på 10$ i olje. Da blir det noen fine uker fremover på oslobørs :)

Lenke til kommentar

Ja, jeg er redd for at det skjer... Det så lovende ut lenge, jeg hadde tenkt å selge, men var på kino fra kl. 12 og helt fram til børsen stengte. La inn en salgsordre med limit på 160. Det var nesten, den touchet 159.25.

 

Selger jeg de billigere enn 156.25 så taper jeg, pga. kurtasjen.. Så jeg advarer dere igjen. Ikke kjøp et sted du betaler for mye kurtasje, hvis det er snakk om summer mellom 5- og 50-tusen. Det kan fort koste deg.

 

Uansett hvordan det går med statoilaksjen, så må jeg si meg fornøyd med handelen. Jeg er en handel rikere på erfaring, og forutså kurven rimelig godt. Jeg hadde ikke tenkt å holde på aksjen lengre enn til i dag tidlig, men skole er skole.

 

Jeg håper på en positiv endring i morgen tidlig. Det er mye motstridende nyheter for øyeblikket. Så fort det kommer oppdateringer på Statoil-hydro fusjonen kan gode ting skje.

 

Jeg tror også at Araberne vil minke oljeproduksjonen så snart de får vist at det er de som er SJEFEN i markedet.

 

Noen selskaper som ligger under lupen for meg for tiden:

Solstad offshore

Lerøy Sea food group

Ganger Rolf

Statoil

SAS

crew

 

 

Blandet med shorting, langtidsinvisteringer og day-trading. Jeg skal se nærmere på de i helgen.

 

Mvh. Dæhli

Lenke til kommentar

Daehli: Du må jo ikke selge statoilaksjene før utbyttet kommer ;)

 

Oljeprisen er på vei oppover igjen, kanskje vi skal avblåse ordet slakt imorgen. I mine øyne så virker det som om bunne er nådd her. Tenker da på hvor raskt den steg igjen etter lagertallene.

 

Gogl har har jo hatt enn vill vekst siste året. Fortsetter dette så kan du lene deg godt bakover i stolen. Jeg har ikke noe aksjer i GOGL, når neste lønning kommer så blir det 15 000kr på YARA eller DNO (oppkjøpsryktene frister her)

Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...