Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har benyttet meg av en aksjespareordning i firmaet jeg har vært ansatt i de siste 7 årene, og nå har jeg sagt opp.

Sitter dermed med aksjer som jeg har i en utenlandsk handlekonto. Der kan jeg beholde det i 6 mnd, før jeg må overføre det til eget depot.

Jeg er helt grønn på aksjer, og har utelukkende benyttet meg av ordningen fordi selskapet har spytta inn 1 aksje minus skatt for hver aksje jeg har kjøpt. Kursen har (som de fleste andre) falt en god del siden nivået det lå på for noen år siden, og jeg har tro på at den vil øke igjen i fremtiden. Ønsker derfor å sitte på det, og ikke selge nå.

Jeg bruker DNB som min dagligbank, og har lån og ASK der. Tenker derfor det er ryddig å opprette en VP Utland-konto der som jeg flytter det hele over til. Aksjene handles på NYSE.

Nordnet er vel det eneste alternativet jeg har hørt om, og har forstått at det finnes steder man kan handle med null kurtasje..?

For meg, som ikke har tenkt til å handle, men bare vente til kursen på aksjene jeg har blir høy nok til at jeg er tilfreds og skal selge, er det noen fordeler ved å bruke andre enn DNB?

 

Selskapet utbetaler forøvrig utbytte til aksjonærer, kvartsvis, og dette har til nå blitt automatisk reinvestert i nye aksjer. Vil dette fortsette å skje etter at jeg har flyttet, eller blir utbyttet tilgjengelig på handlekonto eller noe slikt?

Som sagt, dette kan jeg nesten ingenting om.

Endret av 1Dr.E
Lenke til kommentar

Og en annen ting:
Denne aksjen handles i USD.

Når jeg en gang selger, blir det da til gjeldende vekslingskurs?
Eller kan jeg selge, plassere beløpet i USD på en valutakonto, og veksle det inn til NOK ved en senere anledning når vekslingskursen er mer gunstig?

Aksjekursen og kursen for USD går gjerne i motsatt retning av hverandre ...

Lenke til kommentar

Hei

Lurer på hvordan man fører skatt på salg av aksjer, bruker en amerikasnk broker som jeg handler gjennom. Må jeg føre inn alle salg og kjøp jeg har gjort, eller er det nok å bare rapporter at jeg har xxx i profit på detter året. Med tanken på at jeg daytrader hos denne brokern her så blir det veldig mange salg og kjøp gjennom uke, mnd og året.

Lenke til kommentar
Prusk skrev (På 28.5.2021 den 10.52):

This aged well..

Har forøvrig fortsatt trua, men inntektene ligger nok så langt fram i tid at en ikke kan forvente noe rekyl. Har snittet meg godt ned da den har vaket på 50-tallet, og har nå break even rundt 70. 

Tror du gjorde lurt i å snitte ned. Selv om inntektene fortsatt er en del fram i tid, så skal det jo være noen triggere i ny og ne som bør heve kursen.

Et landbasert selskap som virker ganske populært for tiden er Salmon Evolution. Masse nyheter støtt og stadig, og facebook gruppa vokser kraftig. Dette er nok også bra på sikt. Rent teknologisk sett, så skal risikoen for problemer under drift være lavere for Salmon Evolution, enn for de andre landbaserte som kjører med RAS teknologi. ASA har jo hatt sitt å stri med opp gjennom årene, da tenker jeg ikke bare på anlegget i USA, men også i DK i tidligere år. Nå håper jeg at de andre ikke vil få slike problemer ved oppstart, men man må være klar på risikoen.

Selv sitter jeg ikke i noen landbaserte pr i dag, jeg solgte meg helt ut i ASA (med gevinst) før det store droppet kom. Jeg skal ikke inn der igjen med det første. Nå er jeg godt opplastet i Norcod, og sitter bare å venter på triggere her. Nå vet jeg jo selvsagt ikke om aksjen kommer til å stige noe særlig etter, forhåpentligvis gode selskapsmeldinger ila året, og eventuelt hvor mye. Men har troa på at melding om andre prøve slakt (Q2), utsett av mer settefisk (Q2), samt første hovedslakt på 6500 tonn (Q3) vil sende denne noen prosenter opp. Denne aksjen har vært oppe i snaut 150,- sent i desember 20, så den har vært å snust på slike nivåer, og dette var "bare" etter melding om vellykket første prøve slakt. Så blir det jo spennende å se etter hvert hva dem klarer å få i pris for fisken sin, for det er vel her det ligger litt risiko. For man vet rett og slett ikke dette helt enda. Fisken i seg selv (biologien) og teknologien som brukes, funker som bare det og det meldes om gode prestasjoner på sjøen. Beregningen på forhånd sier produksjonskostnad på ca 35,- kiloen, og de regner vel med å få mellom 40,- og 60,- kiloen. Men dette blir interessant å se etter hvert når tallene kommer ut.

Har forøvrig også litt aksjer i Statt Torsk.  

Lenke til kommentar
ltdata skrev (4 timer siden):

Jeg har en aksje på aksje og fondskontoen.

Denne aksjen ligger godt i minus. Men jeg liker aksjen.

Aksjen er USA listet og betaler utbytte.

Bør jeg selge den og så gjenkjøpe den på investeringskonto zero?

Kjøpte du aksjen i NOK eller USD? Hvis du skal sitte long, vil det nok uansett lønne seg å sitte med USD i aksjen. Valutakonto får du bare på AF-konto. Utbytte er kanskje også "lettere" på AF-konto, da du slipper kildeskatt. (Tror jeg).

https://www.nordnet.no/blogg/kildeskatt-pa-aksjeutbytte-pa-investeringskonto-zero/

Lenke til kommentar
ltdata skrev (20 timer siden):

usd, det er en amerikansk aksje. tenkte det kan lønne seg å ta tapet og få redusert skatten neste år og kjøpe den på nytt på zero kontoen? 

Det er da ikke et reelt salg og ikke sikkert du faktisk da kan få fradrag. https://www.nordnet.no/faq/1374-er-det-lov-a-selge-en-aksje-eller-fond-for-sa-a-kjope-den-igjen-for-a-fa-fradrag?guideCategory=1363

Lenke til kommentar
discostu skrev (28 minutter siden):

Så, når smeller det for AMC da tro?

Shortingen øker fremdeles dag for dag, så dette kan virkelig bli eksplosivt. Jeg har allerede tatt ut det jeg kjøpte for på 9 dollar. Så da får resten stå i påvente på short squeezen. 

Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (På 4.6.2021 den 3.11):

Andre en meg som synes Nordnet sin kurtasje er på grensen til ran ?

Skiftet plutselig nå til at jeg må betale totalt 30$ pluss veksling/rente på valuta for kjøp/salg av USA aksjer til smålig 2700$.

Nok til at ikke jeg gidder Nordnet på US-stocks.

 

tempozzz skrev (På 31.5.2021 den 19.35):

Tror du gjorde lurt i å snitte ned. Selv om inntektene fortsatt er en del fram i tid, så skal det jo være noen triggere i ny og ne som bør heve kursen.

NOAP: Ser sånn ut. Snittet meg som nevnt ned mot 70, og nå ser det ut til å være vanskelig å få inn noe av volum under 70. Lite volatilitet, nesten skrapt for selgere, og alle som vil være med ser ut til å være inne. Har gått fra 52 til 66-67 de siste 3-4 ukene. Ligger nå med fint positivt moment. 

Lenke til kommentar

Saxo. Skulle gjerne sagt Saxo platinum (min 2M) eller VIP (min. 10M), men jeg er ikke i nærheten. Jeg har en Nordnet-konto for å sammenligne mot venner i interne års eller månedskonkurranser. Per i dag har jeg ingenting i USD uansett. Minkurtasje hos Saxo er $3.

Aksjekurtasje | Saxo Bank (home.saxo)

Raskt overslag så ender du omtrent på det samme hos Nordnet ser jeg. Kjapp på avtrekkeren, og jeg trekker min påstand. 

 

Lenke til kommentar
Prusk skrev (1 time siden):

Saxo. Skulle gjerne sagt Saxo platinum (min 2M) eller VIP (min. 10M), men jeg er ikke i nærheten. Jeg har en Nordnet-konto for å sammenligne mot venner i interne års eller månedskonkurranser. Per i dag har jeg ingenting i USD uansett. Minkurtasje hos Saxo er $3.

Aksjekurtasje | Saxo Bank (home.saxo)

Raskt overslag så ender du omtrent på det samme hos Nordnet ser jeg. Kjapp på avtrekkeren, og jeg trekker min påstand. 

 

IBKR eller Etoro er nok best for USA.

Spørs litt på hva slags konto abbo man har på Nordnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...