Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

I mitt syn er denne grafen en av de viktigste for Tesla:

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/TSLA/tesla/price-sales

P/S Ratio er altså hvor mye selskapet koster i forhold til hvor stor omsetning de har. Ser man på dette, så er egentlig dagens markedsverdi ikke helt ekstremt høy. Den er omkring 20, der den var omkring 20 også i 2012.

Men 2012 var før de begynte å selge Model S, og det var før aksjekursen tok av. Man ser at med en gang Tesla begynte å selge Model S, og markedet fikk tid til å fordøye informasjonen gikk P/S Ratio til rundt 10, og så fulgte det 6-7 år med fall. Altså aksjekursen var *noenlunde* stabil, mens omsetning vokste år for år.

Jeg tror vi kan se en lignende utvikling i grafen de nærmeste årene. Men en P/S Ratio på 20 som i dag er kanskje i overkant høyt for starten på en slik utvikling.

I mitt syn er det naturlig om Tesla faller tilbake til omkring 10. Det er altså en halvering fra i dag, ~$280. Og så kan man se kanskje 5 år med *relativt* stabil aksjekurs, mens omsetning øker og øker, slik at P/S Ratio faller ned mot 2. Dette er altså et scenario der den underliggende virksomheten får anledning til å nå igjen den spenstige markedsverdien.

Så klart, det er ikke sikkert ting vil gjenta seg. Vi får bare følge med.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
12 hours ago, deleted said:

Og hva er egentlig under overflaten, annet enn et bilselskap som knapt produserer biler, bygger et par fabrikker her og der, og utvikler selvkjøring. Så vidt meg bekjent jobber de ikke med noe unikt ingen andre gjør, og jeg synes ikke de gjør det så ufattelig mye bedre heller. Missforstå meg rett, jeg sier ikke at det ikke er et lovende selskap, men sånn folk priser og omtaler det, skulle det tilsi at det er et av verdens største og beste selskap, og vil ha monopol om 10 år.

Vil bare nevne et par ting som Tesla gjør, og som andre ikke gjør:

1. Tesla jobber på selvkjøring uten bruk av lidar. Dette er vanskeligere, i hvert fall på kort sikt, men om de får det til så har de en stor fordel i kostnadene ved å rulle ut teknologien. Lavere kostnader betyr at de kan rulle ut sin selvkjøringsteknologi mye raskere enn konkurrentene, og kan bety at de ender opp med en stor markedsandel.

2. Tesla er det eneste bilselskapet som forsøker se på helheten når det gjelder elbilbatterier. Ca alle de andre kjøper inn mer eller mindre standardceller fra selskaper som LG Chem, CATL, Samsung, SK Innovation, osv, stapper de en haug av disse inn i en batteripakke, og så putter batteripakken inn i en bil. Tesla derimot ser på å strømlinjeforme hele prosessen, fra råvarer, til battericeller, til batteripakker, til biler. Det å se på alt som en del av en helhet kan gi enorme besparelser i forhold til konkurrentene, og er en strategi som f.eks Henry Ford fulgte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (3 timer siden):

Tesla endte på $562.5 i after hours trading i går. Tesla har vært nede på $65.42 i løpet av de siste 52 ukene. Så Tesla kan potensielt falle $500. Dette kan bli skikkelig stygt den dagen det snur. Vil Tesla korrigere ned i dag eller fortsette himmelferden?

Med den logikken kan den vel strengt tatt bare falle 497.08......

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (3 timer siden):

Jeg ville gevinstsikret om jeg eide Tesla aksjer. 

Du ville gevinstsikret i februar, du 🧠

Hvis jeg "sikrer gevinst" nå så må kursen falle over 30% hvis jeg skal ha råd til å både betale skatten og kjøpe alt tilbake igjen. Så det orker jeg ikke, det er enklere å være med på berg-og-dalbanen. Pytt-pytt om kursen skulle ramle noen titalls prosent nå, hvis jeg ikke klarer å time det jævlig godt vil jeg gå glipp av fremtidig gevinst.

Lenke til kommentar
7 hours ago, Jotun said:

Mange hakk over tesla diskusjonen i for mitt interesseområde hvertfall! 👍

Helt enig! Jeg har meg selv å klandre, men diskusjoner omkring Tesla blir bare endeløs spekulasjon og egentlig veldig usaklig. Jeg vurderte sterkt Storebrand i sommer da det var en av få bank-aksjer som ikke hadde hentet seg inn noe særlig etter dippen i mars. Ser vel fortsatt litt oppside her når bank og finans har en relativt større oppgang enn tech for øyeblikket. 

Endret av deleted
Lenke til kommentar
Prusk skrev (8 timer siden):

Noen som har tatt steget inn i King-ME? Jeg har tro på sjømat framover, men jeg har ikke lest meg opp på denne i tilstrekkelig grad. Jeg ser mange bjellesauer er inne fra start. 

 

Ikke enda, det er for ferskt for meg, men jeg ser ikke bort i fra at jeg kanskje går inn etter hvert. Har svært lite kjennskap til både selskapet og arten de produserer, så må vente litt med denne. Jeg har forøvrig også tro på sjømat... Jeg er tungt inne i Atlantic Sapphire og Ice Fish Farm, da jeg tror disse vil gi god avkastning på sikt. Jeg sitter long term på disse, og har det ikke travelt.

Lenke til kommentar
tempozzz skrev (2 timer siden):

Ikke enda, det er for ferskt for meg, men jeg ser ikke bort i fra at jeg kanskje går inn etter hvert. Har svært lite kjennskap til både selskapet og arten de produserer, så må vente litt med denne. Jeg har forøvrig også tro på sjømat... Jeg er tungt inne i Atlantic Sapphire og Ice Fish Farm, da jeg tror disse vil gi god avkastning på sikt. Jeg sitter long term på disse, og har det ikke travelt.

Tok et lite lodd hos dem. Flere bjellesauer inne - spesialisert seg på landanlegg. Kan være lurt å vente litt til kursen stabiliserer seg, men etter å ha kjørt denne tilnærmingen på AOW og ACC, og bommet, tar jeg heller et lite lodd og ser an om det er noe å gå inn med mer senere.

Lenke til kommentar
Prusk skrev (14 timer siden):

Tok et lite lodd hos dem (King-ME). Flere bjellesauer inne - spesialisert seg på landanlegg. Kan være lurt å vente litt til kursen stabiliserer seg, men etter å ha kjørt denne tilnærmingen på AOW og ACC, og bommet, tar jeg heller et lite lodd og ser an om det er noe å gå inn med mer senere.

Opp 40 % på en dag. Glad jeg tok et lite lodd..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (19 timer siden):

Klassisk tabbe å kjøpe etter stor oppgang. Har gått på selv mange ganger. Jeg ville nok tatt tapet ja. 

La inn en stop loss i dag morges på 2%. Tok ikke mange minuttene før de ble solgt. 

Kjøpte 1200 aksjer for 8,69kr pr. Solgte for 7,57kr pr., så tapte heldigvis ikke alt for mye. Kjøpte meg inn i IDEX Biometrics heller, og har allerede en avkastning på 5%. Går rette veien dette 👍

Endret av After8
Lenke til kommentar
tempozzz skrev (4 timer siden):

Good call på den! 

Denne hadde faktisk gått meg hus forbi. Jeg satt egentlig å leste om Nordic Aqua Partners da King-ME falt i framfor meg. De kommer på børs i desember.

Jeg kommer nok til å kaste penger etter NAP også. Landanlegg i Kina - like utenfor Shanghai. Det dessverre et par år før de får inntekter, men med penger på bok og kinesiske myndigheter på laget, så bør denne komme som en kule. AKVA bygger første anlegg for dem. Muligheter for utvidet arbeid for AKVA i 2022? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...