Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det at NAS overlever, betyr ikke at det er god butikk å eie aksjen. Uten inntekter er det liten verdi i et selskap som blør penger. Vi snakker utvanning av dagens aksjonærer. Jeg antar Sissener fortsatt sitter på en del av gjelden til Norwegian og han derfor har interesse av at de overlever. 

Endret av Prusk
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Espen Hugaas Andersen said:

Sissener har i hvert fall tatt brutalt feil om Tesla.

Det er veldig populært å si «told you so» til Sissener, men sannheten er at han ikke har tapt noe før han må selge shorten. For øyeblikket er shorten en dårlig post, men så har også Tesla en PE på over 700. Fallhøyden er stor.

Lenke til kommentar
1 hour ago, deleted said:

Det er veldig populært å si «told you so» til Sissener, men sannheten er at han ikke har tapt noe før han må selge shorten. 

Det stemmer ikke. Når en kjøper finansielle instrumenter (aksjer, opsjoner osv) som er notert på en velfungerende børs, har en tjent penger når kursen stiger, og tapt penger når kursen synker. Solide 100% uavhengig av om en har realisert instrumentet eller ikke. 

Endret av Sverre1969
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sverre1969 skrev (1 time siden):

Norwegian: selskapet står på konkursens rand, men er likevel verdsatt til 1,5 MILLIARDER kroner på Oslo Børs. 

Sikkert fordi en aksje "kun" koster 40 øre.

Jeg har herved offisielt sluttet å tro at Oslo Børs er en rasjonell markedsplass.

Hva? Det er jo knapt hva det koster for et par fly.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Markedet bestemmer verdien.

NAS har mistet over 90 % av omsetningen, og styrte etter økte passasjerinntekter for 12 mnd siden. NAS har/hadde gjeld til over ørene, men med forholdsvis høyt passasjergrunnlag, ny flyflåte m.m. gikk det rundt. Norwegian har hentet penger i emisjon, de har solgt fly osv. Om det kommer en vaksine, og Norwegian får luft under vingene, så kan det snu. Som småsparer styrer jeg fortsatt godt unna. 

Jeg har venner som kjøpte NAS til 6-7 kr. og hadde en teoretisk avkastning på 30 % på en uke. Selv sa jeg "ikke kjøp" og "selg, selg, selg". Det var helt i starten av Covid, og kursen hadde falt fra +30. Jeg har ikke hørt snakk om aksjen siden, men jeg frykter de fortsatt sitter på aksjene, med 6-sifret tap. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
afterall skrev (På 18.11.2020 den 12.12):

Ikke helt aksjer, men Bitcoin er nå over $17 000 igjen (https://www.dn.no/marked/bitcoin/ray-dalio/bridgewater-associates/hedgefond-forvalter-ray-dalio-etter-at-kryptovalutaen-bitcoin-rundet-17000-dollar-det-kan-vare-noe-her-jeg-ikke-skjonner-om-bitcoin-men-/2-1-914401)

Kort sagt har Bitcoin steget 30% bare  nå i november. Hva tror folk her er grunnen til dette? Så vidt jeg vet har ikke Bitcoin som betalingsmiddel blitt noe mer utbredt. Det jeg tenker kan være en mulighet er vel grunnen til at også aksjemarkedet har steget mye det siste halve året: med de lave rentene som er må investorene rett og slett putte pengene sine et sted - og at det derfor primært er investorer på jakt etter avkastning som driver kursen opp. Hva tenker dere?

 

Vet ikke hva som skjer, men slike ting som dette må vel være positivt for Bitcoin? Satt faktisk og fulgte med Bitcoin da den var under $3500 for et par år siden. Har lyst til å sparke meg selv i magen for at jeg ikke kjøpte noe. :(

Lenke til kommentar
4 hours ago, Sverre1969 said:

Norwegian: selskapet står på konkursens rand, men er likevel verdsatt til 1,5 MILLIARDER kroner på Oslo Børs. 

Sikkert fordi en aksje "kun" koster 40 øre.

Jeg har herved offisielt sluttet å tro at Oslo Børs er en rasjonell markedsplass.

Sparebank 1 markets satte en fair value til 5 øre og undervekt. Kjos og Kise er for lengst helt ute og de skjønte nok fort hvilken vei det gikk, selv uten viruset ville det nok ikke gått mange år før dette skjedde, nedturen var allerede i gang for dem. Alt for høy leverage for Kjos dette her, egentlig helt vanvittig hvor stort det rakk å bli.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...