Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Det er antakelig en grunn til at alle de store pengene på børsen flykter ut etter å ha vært med på en emisjon. Greit nok at de tjener penger på å selge seg ut nå, men om de hadde tro på at KOA skulle videre opp, ville de helt sikkert vært med på reisen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Om det smeller står FED klare til å handle aksjer, så bare ta det med ro. :)

S&P 3350 i løpet av uken. Neste uke tenker jeg vi ser en test av ATH. Spørsmålet er hva som skjer der. En ny korreksjon?

Eller vil det brede markedet gjøre nye toppnoteringer på lik linje med NASDAQ samtidig som USA er inne i en resesjon og økonomien ellers er elendig?

Lenke til kommentar

@Sydvest for nybegynnere kan det være en god ide å starte aksjehandel med lekepenger, det finnes mange plattformer som gir deg lekepenger slik at man kan handle aksjer med. E24 har noen ganger konkuranse der folk får lekepenger og man kan bli norges beste trader ved å delta i konkuransen, helt gratis. hos saxobank får man ca 200.000 lekepenger som man kan handle med. man sparer e delpenger ved å trene med lekepenger fordi man kommer til å gjøre en del feil i begynnelsen som ellers koster ekte penger.

angående lesing, så vil jeg anbefale deg å bruke tid til å lese om selskaper som du har lyst å investere penger i, gode selskaper har gode regnskap som viser at de tjener penger hvert år, dårlig selskaper taper penger hvert år (simpel matte) og man kjøper lav selge høyt. og kanskje lese om warren buffet, jon fredirksen, olav thon, osv disse folkene har gode fundamentale tips og råd som man kan lære av.

NB ellers er jeg er ingen finansrådgiver, all lesing gjørs på eget ansvar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er uenig. Jeg tror man ikke har det samme forholdet til risiko med lekepenger kontra når det faktisk er snakk om ens egne midler. Den psykologiske effekten tror jeg ikke kan repliseres på samme måte når det er snakk om lekepenger.

Noe av det jeg har lært mest av er når pengene har sunket 30-60k ila en uke, og det å da kunne "glemme pengene" og switche over til et langsiktig perspektiv. Jeg gikk også for første gang på akkord med prinsippene jeg hadde satt på forhånd nylig (ønsket å komme meg ut av markedet i frykt for en bølge to) - endte opp med å selge ca halvparten av en beholdning på 4k aksjer med litt tap, og halvparten med en ok gevinst. Hadde jeg ventet 2 timer, hadde jeg i stedet for 14k i pluss totalt (inkl utbytte) vært ca 30k i pluss (dagen da oljeprisen bikket 45$)

I starten kjøpte jeg 1000 aksjer av gangen (for å kunne utnytte små svingninger). Etter at jeg røk på -60k gikk jeg over til 500. Mindre potensiell gevinst, men også mindre risiko for tap og store svingninger.

Mitt tips er å sjekke aksjeskolen til nordnet. Synes det var en veldig ok innføring. Deretter velger du bank og tradingplatform du ønsker å bruke, setter du av et beløp du er komfortabel med /tåler å tape og setter i gang med å kjøpe i det små for å bygge erfaring. Kjøp sanntidskurs (bør koste fra 10-30 kr pr mnd), og sett i gang. Å starte med trygge, store selskaper på Oslo Børs kan være en fin inngang. Jeg personlig liker volatile aksjer (Aker BP f eks) som gjerne kan svinge inntil 6kr dagen mellom høyeste og laveste kurs. DNB og EQNR er trygge havner stort sett, men stiger som regel ikke mer enn +-2 kr på en god dag.

Velg investeringsstrategien du ønsker (daytrading, short, long, utbytteutbetaling, investere i noe ukjent som kan bli svært (tenk bitcoin for 10 år siden) osv), les deg opp på hvordan utbytte funker. Hvilke selskaper du evt skal investere i er også viktig. Ser du allerede har investert i AMD som forteller meg at du muligens er interessert i (og har peiling på) data. Det kan være fornuftig. Bare vær forsiktig med å investere i ting du liker (og som ikke nødvendigvis går bra) - er flere som har brent seg på å satse på favoritt e-sport-laget sitt f eks. Avhengig av når du kjøpte tror jeg AMD kan ha vært en god investering. Apple hater jeg personlig, men det er som regel sikre penger å hente hos dem.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
kremt skrev (38 minutter siden):

Hva syns dere, er Robin hood programmet som lurer "fattige" til å gi bort pengene sine til proffer?

https://nypost.com/2020/08/08/robinhood-app-luring-and-robbing-amateurs-like-in-the-dot-com-era/

Problematisk design, uproblematisk inntektsstrøm. Robinhoods "gamification" av finansmarkedene er noe drit, men kunder som på død og liv skal daytrade kan like gjerne gjøre det der. Salg av ordreflow er en kundevennlig måte for megleren å tjene penger. 

Lenke til kommentar
Neonex skrev (4 timer siden):

Jeg er uenig. Jeg tror man ikke har det samme forholdet til risiko med lekepenger kontra når det faktisk er snakk om ens egne midler. Den psykologiske effekten tror jeg ikke kan repliseres på samme måte når det er snakk om lekepenger.

Sant.

Men er man kunnskapsløs kan handel med ekte penger sammenlignes med å prøve å styre et fly alene før man har lært det grunnleggende og mestrer en flysimulator. :)

Alt til sin tid. 

Jeg har selv tapt masse penger på grunn av manglende erfaring og svakheter i metoden min - ting som ikke hadde noe med psykologi å gjøre overhodet. 

Lenke til kommentar
Neonex skrev (7 timer siden):

Velg investeringsstrategien du ønsker (daytrading, short, long, utbytteutbetaling, investere i noe ukjent som kan bli svært

Bruker DNB sin plattform for øyeblikket. Synes den er overkommelig. Har heller ikke planer om å investere i noe "ukjent" før jeg vet hvordan å lese markedet. Har investert i noe jeg anser som trygt på tech markedet, og i tillegg gamblet en tusenlapp på våpenaksjer for å se hva som skjer med den nærmere november.

Lenke til kommentar

@Neonex usikker hvorfor uenig med å starte med lekepenger, fordi for min del så tok jeg lekepengene dødseriøst da jeg bengynte med aksjehandel og endte med at jeg tapte alle lekepengene og begjærte ny slump lekepenger. slik fortsatte jeg helt til jeg ble kjent med markedet, priser, når på dagen man bør kjøpe, når man skal exit, lærte også om å være tålmodig helt til lekepengene gikk ipluss, da hadde jeg tapt ca 600.000 lekepenger. jeg synes lekepengene er genial som ellers ville kostet meg halv million kr

ellers tror jeg man må bare finne ut hva som fungerer best for en selv. selvom dette fungerte bra for meg, så betyr ikke at det vil fungere for deg. 

lykke til med handelen og trade med måte 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer litt på en ting. Ser at noen amerikanske selskaper er børsnotert både i USA og Europa. Og ser ut som kursen gjenspeiler hverandre sånn noenlunde, vil tro det er valutaen USD vs EUR som utgjør den lille forskjellen. Er det noen grunn til å investere i aksjene i det ene landet kontra det andre? ASK kan brukes i EØS? Er det kildeskatt begge steder?

Endret av 49neffets
Lenke til kommentar
2 minutes ago, NoMercy said:

Du kan si det er LOL, men gitt at Norge er Teslas 4. største marked for bilsalg i dag sier det jo litt om potensiell vekst. 

Hittil i år har de solgt 101 stykk S, 213 stykk X og 1821 av 3. Fjerde største marked for bilsalg er jo galskap. Et lite pottitland med subsidier de egentlig ikke har råd til, men det er jo bare å pumpe litt mer olje.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er ingen finansrådgiver men om jeg drev med aksjer i denne korona perioden og fellesferien er snart over så ville jeg ikke puttet penger i flyselskaper, reisebyråer, turistnæringen osv. (kanskje short sell disse om man har baller)

Til alle nybegynner, følg med på hva som skjer rundt omkring i verden, feks en liten jordskjelv i bangladesh kan påvirke priser i markedet. Ikke bruk ekte penger om man er usikker på aksjer, tren med lekepenger, bli kjent med makroøkonomi, så vil mansions, lamborgini, vakre bitches, champagne kaviar komme

https://en.wikipedia.org/wiki/Macroeconomics

 

Endret av ex-jordbærplukkeren
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...