Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det å anbefale enkeltaksjer er svært vanskelig, og det er alltid veldig sannsynlig at de som anbefaler en aksje har noe å vinne på at den aksjen kjøpes. Selv har jeg satt 150k i PCI Biotech, og jeg tror at det vil være en fantastisk investering de neste fire årene. Jeg vil anbefale deg å gjøre som meg; Sett deg inn i et selskap som du har troen på i en sektor som du kjenner. Selv har jeg ikke som mål å slå indeksen, men heller å få tusen prosent avkastning om selskapet (dvs. produktene) blir en suksess (I samme liga som Algeta).

Lenke til kommentar

Jeg er redd for at Tomra allerede er ganske oppblåst av forventninger til verdensherredømme og internasjonale regler om plastretur.

 

Var tidligere inne mellom 200 og 250, og nå ligger den og vaker rundt 260-270.

 

Hvis flaskepanting blir en større greie internasjonalt så frykter jeg at Tomra blir forbikjørt av andre aktører som med dagens teknologi og brainpower klarer å skanne etiketter minst like bra til en lavere pris.

Lenke til kommentar

Noen som har norske aksjer hos Nordnets Zerokonto? Hvilken avkastning har dere fått fra utlån?

 

https://blogg.nordnet.no/snart-lanserer-vi-en-tredje-type-avkastning/

dette tror jeg er som fonds sparing mindre prosent avkstning , for noen som ikke har kunskap om aksje

men å putte hele sparekonto inn alternative løsninger er ikke å anbefale

 

nå var jeg aksje spesialist det gikk til h.... statoil gikk ned fra 1oo til 60 og opp til 2oo

jeg tapte 5ooo kr ai hehe :woot: kunne tjent 5ooo faktisk

Endret av fleksnes radio amatør
Lenke til kommentar

Noen som har norske aksjer hos Nordnets Zerokonto? Hvilken avkastning har dere fått fra utlån?

 

https://blogg.nordnet.no/snart-lanserer-vi-en-tredje-type-avkastning/

Mistenker det er lite. Jeg har akkurat tatt inn et par norske aksjer på Zero-kontoen. Så jeg får vente noen måneder, så skal jeg rapportere.

Men utfra det dem skriver selv og andelen aksjer som er shortet, så ser det ut som at det blir forsvinnende små summer med mindre man sitter ganske tungt lastet i Norwegian, PGS, TGS mfl.

 

Den potensielle ekstra inntekten, eller renteinntekten, avhenger av en rekke faktorer. Renteinntekten baserer seg på beholdningen din og størrelsen på denne, tidsrommet du har hatt den og hvilket tilbud eller etterspørsel det er på lån av de aktuelle aksjene. Utlånsrenten kan variere betraktelig fra aksje til aksje, men også for en enkelt aksje over tid. Vanligvis vil utlånsrenten per aksje bli mindre enn én prosent, men kan også overstige 10 prosent, eller i sjeldne tilfeller enda mer.

 

Eksempel:

 

Si at du har 100 000 kroner investert i en aksje og at i gjennomsnitt lånes 20 prosent av denne beholdningen ut i løpet av ett år til en rente på 5 prosent. Da vil bruttoinntekten i lånemarkedet utgjøre 1000 kroner, forutsatt at aksjens verdiutvikling har vært uforandret.

10 prosent av inntekten, 100 kroner, trekkes som et avdrag for kostnader til Nordnets låneagent (drifter av låneplattform). Av de gjenstående 900 kronene trekker Nordnet ytterligere en kostnad på 50 prosent, 450 kroner, for å dekke operasjonelle kostnader og risiko.

 

I dette eksempelet blir din ekstra inntekt 450 kroner (0,45 prosent av investert beløp).

Legg merke til at minste beløp som kan utbetales per kvartal er 1 krone.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Equinor bommet grovt ( 10%) på resultatforventninger, og av den grunn har aksjen fått enda mer juling. Internasjonale meglerhus gir den stryk, mens norske meglerhus prøver å holde kursen oppe med sine anbefalinger. Akkurat de siste dagene så ligger den å vake rund det viktige støttenivået rund 155-160. brytes det vil robothandelen forsterke nedturen. Det vil ikke DnB ha noe av så nettopp idag, så prøver de å holde kursen oppe gjennom å publisere dette:https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/07/DNB-Markets-mener-Equinor-fortsatt-er-en-kjoepskandidat

Klarer de å overbevise tilstrekkelig med småaksjonærer med mye penger, så vil salgssignalet ikke utløses og dermed unngås robottsalg. På godt norsk heter det vel kursmanipulering. Det må de passe seg for. Troverdigheten og renomméet er ganske så slitt i forhold til DNB ( ikke at de bryr seg om det av skriverier som dette). Uansett så er det forkastelig.

Equinor vil også i tredde kvartal slite primært grunnet vedvarende veldig lave gasspriser og en oljepris godt inder konsensus.

https://e24.no/boers-og-finans/equinor/venter-milliardfall-for-equinor/24660620

Var forsiktig med din investering her akkurat nå. Det er ingen triggere som skulle tilsi en reslutatforbedring før tidligst i august/ september. På den tida kan det skje mye med kursen, også generelt på børsene.

Endret av monitor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvilken gevinst mener du norske meglerhus oppnår med å holde kursen til f.eks. Equinor oppe?

Det er mange forhold som avgjør hva meglerhus anbefaler. Økt omsetning av aksjer, kunder som vil inn eller i dette tilfellet ut av aksjen, og i dette tilfellet er Oslo Børs i spill. Et større fall i Equinor vil ha betydelige konsekvenser for Oslo Børs i form av lavere indeks, og dermed mindre investeringer især fra utlandet. Jeg tror at 40% er eid av utenlandske investorer, så her er det snakk om mye omsetningssvikt.investeringer går da i andre børser.Mange tapere i Norge da.

En lav kurs i Equinor betyr også færre oppdrag i norsk industri og dermed økt finansiell risiko og lavere utlån for DNB.

DNB har altså ALT å tape på en lav kurs. En fin blogg med mye momenter om hvordan meglere opererer i Norge finner du her https://www.peterwarren.no/2019/05/kognitiv-dissonans-i-norwegian/

Endret av monitor
Lenke til kommentar

Så vil jeg tilføye at Trump nå har fått til at Saudi Arabia får kjøpt krigsmateriell fra USA for milliarder av dollar. Jeg tror at dealen er at de sørger for lave oljepriser, sålenge han styrer butikken. Og det er dårlig nytt for Equinor.

Hverken DN, Hegnar eller E24 tør å skrive slike antagelser, men det er ingenting som heter fri lunsj når det inngås slike dealer.

Nå er det veldig mye som er med å bestemme oljeprisen ( alle veier), men verden er jo et godt stykke under konsensus, noe som også tynger Equinor.

Personlig så håper jeg ikke på en lav kurs for Equinor over tid, men da primært på grunn av samfunnskonsekvensene dette har. Jeg forkaster dog aksepten for stadig aksjemanipulasjon foretatt av meglerhus. De påfører småaksjonærer utrolig mye lidelse og burde vært kriminalisert.

Endret av monitor
Lenke til kommentar

Så er det et moment jeg ikke har nevnt og som er nok allerviktigst: forventninger om fremtidig inntjening. Vi ser en tydelig avmatting i dette worldwide, og sentimentet i EU er nå på det laveste nivået på tre år. For aksjekursene har det selvsagt betydning, men de kommer sikkert til å bli reddet av politisk inngripen, såkalte kvantitative lettelser, som i grunn er overføringer fra det som kommer folk flest til gode til især store gjerne multinasjonale selskaper. Kritikere mener at slikt er sammenligne med å pisse i buksa i kulda...deilig varmt til å begynne med...byrden for kunstig høye aksjekurser bæres uansett i større og større grad av befolkninger rund omkring. Jeg har ingen kule som forteller meg når grensen er nådd for slikt galskap ( jeg er vokst opp i en tid hvor en aksjekurs gjenspeilte verdier i ett selskap;uten B12 sprøyter og doping).

Aksjekursene worldwide er oppblåste, men samtidig er det slik at de store gutter ikke har noen alternativer til å putte pengene sine i, og da holder man liv i den klinisk døde patienten.

For å komplisere det ytterligere, så er nok globaliseringen årsak til at ikke hele aksjemarkeder kollapser lengre....det er alltid en bransje som uavhengig av en annen bransje gjør det bra...slik sett er aksjemarkeder ikke så ømfintlige som de var før.

Det ligger dog ett faremoment i dette: den dagen de store gutta vil ut, så kan det bli veldig mye trangere enn før.

Personlig så håper jeg på et slikt scenario, fordi det vil føre til at de med mest kapital får mindre penger og mindre makt til å tvinge folk flest etter sine forkastelige standarder. En ny etisk skanse har nettopp falt:https://www.theguardian.com/technology/2019/jul/26/apple-contractors-regularly-hear-confidential-details-on-siri-recordings

I Norge har man tvangsinnført både DAB og AMS på grådighetens alter, mens det ellers i verden er frivillig. Også børsens størrelse er kunstig høy fordi man tillater anonymitet ( er hvitvasking) og rettede emisjoner på så å si alle alle emisjoner ( = overføringer til gutteklubben ugrei). Regningen for alt dette i « demokratiet» Norge er at vanlige folk betaler regningen om du nå er privat aksjeinvestor eller boligeier, bilkjører eller er utenfor frimerkeområdet som Staten har definert. Visste du at 40% av befolkningen ikke klarer å betjene sine forpliktelser med sin vanlige inntekt, som eneste vestlige land i verden?

Visste du at en lærer tjener usedvanlig dårlig i forhold til snittet i EU ( de fattige landene inkludert). Visste du at prisnivået for varer og tjenester i Norge ligger 55% over snittet i EU og at det har økt 13% på ett år uten at årsaken er kursen på den norske kronen? Hva har det med aksjemarkedet å gjøre da? Jo: Gjeldsgraden for husholdninger er størst i Norge av alle OECD land.

Grunnet manglende investeringer over lang tid i infrastruktur, helse, utdanning, sliter flere og flere. Så er den psykiske helsa blant studenter den dårligste i verden og 7 ganger dårligere enn i Nederland. Inntektene for vanlige folk er dramatisk redusert primært grunnet lav kronekurs, mens kostnadene har tatt fullstendig av. Det offentlige pøser på med stadig nye og verdenrekordsettende avgifter og kostnader, som blant annet medfører en utrolig redusert mobilitet i samfunnet. Min datter besøker meg ikke så ofte grunnet høye reisekostnader...i EU er det ofte GRATIS i helgene for studenter å reise offentlig.

Alle disse momenter vil medføre en dramatisk reduksjon i effektiviteten mht. produktivitet og dermed påvirke selskapenes evne til å konkurrere internasjonalt. Et lite land som Nederland har allerede nå passert Norge på de fleste parametre, og den dagen hele verden får den samme innsikten, nemlig det at Norge bare server de superrike, men har blitt veldig ineffektive av den grunn ( akkurat som USA under Trump kommer til å slite med om få år), så kommer det til å gå til helvete i Norge.

Det kan selvsagt være andre momenter også: Lave boligpriser har medført at folk flest klarer seg bra, på tross av idiotiske kostnadsnivåer. Idag er dog boligprisene skyhøye og nesten på linje med de dyreste europeiske landene, mens det generelle kostnadsnivået har økt samtidig. Det er jo ikke bærekraftig.

Når det smeller i Norge vet jeg ikke, men om det ikke skjer en dramatisk samfunnsendring snarest sø kommer det til å smelle hardere enn inder «finanskrisen» på 90 tallet ( det var jo en grådighetskrise, hvor regningen havnet som vanlig på vanlige folk)

Lenke til kommentar

Sånn jeg forstår det så er dekning av et selskap en betalt tjeneste mellom et selskap og et meglerhus, og at meglerhus har større incentiv til å gi Buy-signal på selskaper generelt enn Sell fordi det er lettere å bette på oppgang enn nedgang. At det skal være en sterk forskjell mellom DNB og utenlandske banker er interessant, men syntes det hørtes ganske far fetched ut det du sier om at det skyldes at DNB taper på en generell nedgang i norsk økonomi.

 

Hvorfor ønsker selskaper egentlig dekning på selskapet sitt? Er det kun på grunn av likviditet? Hvorfor er likviditet positivt for bedriften eventuelt?

Endret av Haakon1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...