Gå til innhold

Hva var siste Blu-ray/UHD 4K filmen du kjøpte?


Manx

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...
Mag ne skrev (På 17.9.2020 den 1.27):

Once upon a time in Hollywood.

Etter at kinoen gikk over til lyssvake digitale projektorer så har film vært best hjemme, men nesten alt blir jo strømmet da...

om de har gått ned på lampestørrelse så  er det korrigert med en bedre linse. alle kinoer må følge DCI spesifikasjonene som sier at lysstyrkenb på leretet må være over 14 foot lambert målt på lerretet i 2D. I 3d kan det være noe lavere lysstyrke siden man må splitte bildet og effektiviteten er på max 50% alt etter som hvilket 3d system/brilletype man velger men kommer an på hvor stor lampe man har (og man kan kompensere og hente ut varierende lysstyrke..

Gikk ned fra 6KW lampe til 3KW i minste salen vår fra 35mm til digital med samme lysstyrke.

Lerret vårt er modent for utskifting så har gått opp til 4.5KW lampe for å kompensere i år etter årlig service og kjører den på ca 90% så kan hente ut mere lys.

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar
Lugmeister skrev (På 10.10.2020 den 20.14):

...alle kinoer må følge DCI spesifikasjonene som sier at lysstyrkenb på leretet må være over 14 foot lambert...

Jeg tviler ikke på at det finnes en minimumsstandard, det utelukker ikke at lysstyrken er lavere enn før, skiftet var veldig merkbart.

Siden har man jo også blitt bedre vant hjemme med årene.

Lenke til kommentar

TVene hjemme har blitt insane lyssterke de siste årene btw. Det blir egentlig litt for mye for øya i et bekmørkt rom når man skal se film (synes jeg). Foretrekker derfor OLED hjemme.

Men kino er fortsatt noe helt spesielt i min bok. Once Upon a Time så jeg på IMAX. Rå filmopplevelse.

On-topic: siste  4K jeg kjøpte var «Full Metal Jacket». Kubrick’s filmer er obligatoriske 4K-kjøp. Blir bare ikke bedre.

Endret av UleDule
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
UleDule skrev (10 timer siden):

Fikk denne her i posten i dag. Nydelig sett fra Scream Factory!

Har sittet litt på gjerdet i en god stund nå, angående denne flotte Friday the 13th boksen. Men vel føler at jeg har i grunn punga ut med nok penger for denne filmserien (har jo samtlige fra før av på VHS, 2 stykk "komplette" From Crystal Lake to Manhattan region 1 og region 2 bokser, pluss at flere av 80-talls titlene også i sin tid ble kjøpt inn på DVD), så selv om da fristelsen til å oppgradere nok en gang, absolutt er til stede, tror jeg nok at det holder for min del. Men selvsagt, må jo være et must for den hardere kjernen av fans, og en herlig julegave.

Lenke til kommentar
Mag ne skrev (På 17.9.2020 den 1.27):

Once upon a time in Hollywood.

Etter at kinoen gikk over til lyssvake digitale projektorer så har film vært best hjemme, men nesten alt blir jo strømmet da...

Irriterer meg at kinomann stiller bildet helt forferdelig ut av fokus.

Tristere er det når utstyr er så dyrt, også stiller de bildet forferdelig.

I Fredrikstad er dette ofte tilfellet, sikkert billigere kino i Strømstad her jeg bor, men bildet er alltid bra her.

Lenke til kommentar

Kanskje gi et gavekort for en synsundersøkelse til prosjektonisten neste gang du er der. Det er ganske essensielt å kunne justere fokus når du har den jobben, spesielt hvis utstyret virker og kan justeres.

På den lokale kinoen finjusterer de som regel fokus når hovedfilmen begynner. Ikke alltid at reklamen er helt i fokus før filmen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk i dag hele bestillingen fra Kvarnvideo.se, der består av totalt 14 stk film (DVD/Blu-ray) og må si jeg er meget fornøyd med hvor raskt og glatt det virket å gå for seg, da jeg har aldri tidligere benyttet meg av den filmbutikken:

Electric Boogaloo: The Wild Untold Story of Cannon Films (2014) - DVD

Denne har jeg hatt på ønskelista i flere år, men alle utgavene man fant på Platekompaniet og div Amazon sjapper, virket aldri å inkludere tekst, samt at de ofte var minst en 50-100 kroner dyrere enn den svenske Studio S Entertainment versjonen. Så hadde jeg jo håpet å kunne få handlet den inn på Cdon (den norske versjonen, da man ikke fikk det til å stemme med den svenske). Men de har aldri virket å ha alle disse fristende Studio S/Njuta Films osv, titlene inne, så nå er jeg bare lettet og glad for endelige å få denne interessante dokumentaren, da om et av de mest notoriske b-film selskapene fra 80-tallet og deres historier i heimen, med norsk, svensk, finsk og dansk tekst.  

Ser jo i det man åpner DVDen, at det reklameres om en annen nyere utgitt dokumentar om samme selskap, der går under tittelen: 

Kungerna av Hollywood: Den Sanna Historien Om Uppgång Och Fall

Men det får bli en annen gang. 

MS. 45 (1981) - DVD

Abel Ferraras kult-film, og en jeg har lenge ønsket å se/eie, men igjen, vanskelig å finne rimelig prisa utgaver, der attpåtil er uklipt/tekstet, så når man så denne hos Kvarn, til ei meget billig pæng, og en som attpåtil kommer tekstet og uklipt, visstnok også ei helt ny DVD utgivelse (2020 står det bakom coveret) og utgitt som den første i rekken fra nok et interessant Svensk filmselskap, der virker å satse tungt på kultfilmer fra 70, 80 og tidlig 90-tallet:

Retrofilm.se

En kjapp titt innom hjemmesiden, og det virker som man vil komme tilbake til dem fremover ved å se hva man har i vente fremover av DVD-Blu-ray utgivelser. Spennende, og elsker at de blander godt i hop med klassikere, kult, sleaze, cheese, action, skrekk, komedie osv. 

The Legend of the Holy Drinker (1988) - DVD/Blu-ray 

En film jeg faktisk ikke ble oppmerksom på, før nylig, men burde jo selvsagt ha fått sett, da Rutger Hauer står høyt blant mine favorittskuespillere, og hørt kun positive ting om hans innsats i denne filmen. En annen ting, foruten kult-skrekk osv, angående Kvarn sine hjemmesider, er jo at de også har et imponerende spekter av Arrow DVD/Blu-ray utgivelser, og disse har sjeldent skuffet meg. 

Kommer med både DVD/Blu-ray, samt ei fyldig og fin booklet og et cover/artwork man kan snu og vende på. 

Crimes of Passion (1984) - DVD/Blu-ray

Aka China Blue, og en kjapp titt på coveret, og en kan nærmest lukte synd og sleazen tyte ut av DVD/Blu-rayen, og nok ei Arrow utgivelse, der i likhet med den ovenfor, ankommer også med masser av bonus materiale samt to ulike cover/omslag, som kan snus om på, dersom en vil ha det originale, fremfor det nye. 

En film jeg har lenge hatt på ønskelista, men kun sett små deler av, da en sen lørdagsnatt på TV, men har altså ei rykende heit Kathleen Turner i hovedrollen, og dette er vel erotisk sleaze, og med Anthony Perkins inkludert, håper jeg på en solid og underholdende film i retur.

The Blob (1958) - DVD

Den originale, med Steve McQueen, og digger jo remaken fra 1988, men alltid ønsket å se originalen. Nok ei Studio S utgave.

No Way Out (1987) - DVD

Krim-thriller, med Kevin Costner, Sean Young og Gene Hackman. Ble et lite impulskjøp, unnagjort i siste liten. Tror jeg har hørt om den før, men Hackman skuffer sjeldent, og liker jo slike krim-thrillere fra 80 og tidlig 90-tallet, så håper at denne vil falle i smak.

Kollektivet (2015) - DVD

Dansk film, av Thomas Vinterberg, og foruten nevnte, er jeg jo blitt veldig glad i filmene til Ulrich Thomsen, så denne virket spennende.

Big Game (2014) - DVD

Denne likte jeg veldig godt, tilbake i høst 2015. Kul action-spenning, der en samisk gutt og USAs president (Samuel L. Jackson) må teame opp, mot skurker i en iskald skog, og minnet meg litt i stil og stemning om den klassiske vinter-trilogien til Renny Harlin på 90-tallet. Ikke sett siden, men en av få nyere action-eventyr jeg virkelig ønsket å ha i actionhylla mi.

The Getaway (1994) - DVD

Tysk DVD utgave (med engelsk tale), de hadde ei Blu-ray av samme film/utgave, men gidder ikke betale 50 kroner ekstra, bare fordi jeg må ha den på Blu-ray, det holder mer enn nok med DVD for meg. Uansett, enda en film man kun har sett små deler av, en eller annen gang som nattfilm på TV. Men alltid hatt lyst til å se igjen. Denne remaken av Steve McQueens 70-talls film, kommer med Alec Baldwin, Kim Basinger, Michael Madsen, Philip Seymour Hoffman, Jennifer Tilly og James Woods, og tja, særlig mer trengte jeg ikke å gå på, denne måtte jeg bare ha med meg.

Eneste minuset, som snart ble et ikke problem, var jo at tyskerne virker å ha hei kjip greie med å plastre album og filmcover med overdimensjonerte aldersgrense advarsler, type blå logo 16 år FSK, men heldigvis kom også denne (til min overraskelse) med et cover/omslag, som kan vendes om, og den på innsiden er heldigvis fri for slike irriterende "stickers", som ødelegger fronten. 

Sometimes They Come Back (1991) - DVD

Second Sight 2012 DVD utgave, av en Stephen King film (tror det er ei tv-film) man lenge har hatt lyst til å se, men først nå jeg fant ei meget rimelig prisa og god DVD utgave. 

The Merry Gentleman (2009) - DVD

Alltid vært fan av Michael Keaton, helt siden Tim Burton eraen på 80 og tidlig 90-tallet, og digger at han har fått et solid comeback siste 10 årene, og vissheten om at han skal ikle seg Gothams mørke beskytter kostyme, nok en gang, gjør jo at man virkelig kan begynne å se frem til en ny superhelt film igjen, lenge siden forrige gang det har skjedd.

Uansett, denne filmen er visstnok en krim-gangster thriller, der er under regi av Keaton, og hvor han spiller en aldrende hitman på oppdrag i å fjerne Kelly Macdonald (Boardwalk Empire). Uansett, ei film som var såpass billig, at man kunne ikke unngå å handle den inn, og hjelper jo på at den også virket spennende.

Dræberne fra Nibe (2016) - DVD

Dansk mørk-komedie, av Ole Bornedahl, og igjen Ulrich Thomsen i hovedrollen. Aldri sett, men satt ned såpass i pris, at jeg bare måtte gi den en sjanse. Engelske tittelen er Small Town Killers.

The Spiral Staircase (1946) - DVD

Skrekk-thriller, som man aldri har hørt om, men kjapp titt innom og den fristet til å gi en sjanse.

Class Action (1990) - DVD

Nok en Gene Hackman film man aldri har sett, men som sagt, en mann der sjeldent leverer "dårlige" roller på film, og med seg har han den søte Mary Elizabeth Mastantonio, visstnok et rettsak drama-thriller, men greit. Ble siste av filmene i bestillingen.

Vel, det var altså Kvarn bestillingen ferdig, ingen skader, verken på disker/omslag/cover, men dessverre kan det oppstå et problem med sistnevnte Class Action, der et raskt kikk, og ser at selve disken har lignende antydninger til skader/rigglende riper, som samtlige av mine 2007-2010 James Bond region 2 DVDer, og enkelte har aldri vært tatt ut av plasten, men der flere hakket/fryste halvveis ut i filmene, særlig Pierce Brosnan utgivelsene virket å slite. Så her luktet det dårlig kvalitet på DVDplatene, og håper at ikke noe slik vil skje med Class Action. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (På 25.11.2020 den 12.34):

For meg er det omvendt, har sett 1958 versjonen av the blob, men ikke 1988 versjonen..no way out har jeg sett, men ikke orginalen fra 1950.

Den fra 1988 er faktisk blant de bedre sci-fi/grøsserne fra 80-tallet, og klart, kanskje ikke helt på samme nivå som The Thing og The Fly remakene, men dæven, de spesial effektene, den heftige stemningen osv, bidrar i å løfte den opp til å bli en uforglemmelig stund. 

No Way Out fra 1950? Var ikke klar over at den fra åttitallet var ei nyversjon, men uti fra hva en har lest, virker det som den ble meget godt mottatt i sin tid, men der har i senere årene vokst seg frem til å bli en av de mer bejublede krim-thrillerne fra sen 80-tallet. Så spent på om denne vil levere varene. 

Glemte å nevne vakre Sean Young, som burde jo hatt ei større karriere i bransjen, men virker som hun gikk på noen leie psykiske knekker/sammenbrudd, og greide vel aldri å følge opp Blade Runner. Men hun var jo veldig ung, og i likhet med en del av andre skuespillere, så var visst filmingen av nevnte sci-fi mesterverk, alt annet enn "hyggelig" affære, spesielt for de yngre og mer uerfarne navnene. Tror Harrison Ford oppsummerte (i ei lengre 2007 dokumentar) om den kaotiske filmingen med: 

"It was a Bitch!"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant no way out på platekompaniet på tilbud (1950) så mulig det blir et kjøp fra de i helga. 80 talls versjonen har jeg ikke sett siden langt tilbake på 90 tallet så husker lite fra den..Sean Young så jeg mange filmer med på 90 tallet, husker at hun var så grei at hun kledde av seg i nesten hver film..Nei må prøve å skaffe meg 88 versjonen av the blob.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (25 minutter siden):

.Nei må prøve å skaffe meg 88 versjonen av the blob.

Tror Scream Factory utga ei nylig remastret Blu-ray tilbake i høsten 2019, men så er det jo disse hersens region/kode greiene, og usikker på om denne vil spille av på europeiske spillere.

Roger Gunvaldsen skrev (28 minutter siden):

Sean Young så jeg mange filmer med på 90 tallet, husker at hun var så grei at hun kledde av seg i nesten hver film

Ikke noe minus i mine øyne, men klart, som oftest, for ei kvinnelig skuespiller, så er det vel et sikkert tegn på at karrieren bikker nedenom i raskt tempo, da mot et fast opphold i mer b-film land, enn a-film, særlig når klærne faller stadig oftere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...