Gå til innhold

AMD Palom (Palomino)


Lorinser

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Øhhh..stinky gonzales..tror du husker feil. Mener at det ikke er 20% kjappere, de utvikler 20% mindre varme. Det er vel det. AMD har brukt et annet materiale i core'n på Palomino enn på TBird'ene er som i dag. Viips så hadde AMD mekka en CPU som var en litt kaldere TBird. Dermed krever jo ikke CPU'en så sinnsyk kjøling/kanskje den kan overklokkes mer? Er ikke sikker på om det er noe forskjell ellers mellom Palom og TBird!

 

Quote:


On 2001-09-23 12:38, Stinky Gonzales skrev:

Etter sigende 20% kjappere på samme klokke.


Lenke til kommentar

Palamino har 12 Pipelines istedet for Tibrd som har 10.

 

Palamino har no som de kaller for Prefetch. Det er en "ting" som gjør prosessoren på en måte synsk. Åpner du f.eks Word så skjønner den at du mest sannsynlig skal hente frem et document eller starte et nytt osv. Så den henter frem den informasjonen den trenger for å gjøre det slik at det er gjort med engang du trykker på knappen.

 

Den kommer med SSE og 3dnow som ble nevnt over.

Den har innebygd Termosensor men den er Død på 2 sekunder hvis du fjerner kjøleribba. Sensoren reagerer ikke raskt nok for å redde prosessoren. og kjernen rekker å nå en temperatur på godt over 300 grader før den tar kvelden. Resultatet er ikke pent! Ofte går hovedkortet med i slengen også.

 

Den har IKKE SOI (Silicon on insulator) Som er den teknologien som gjør at den minsker varmeutviklingen betydelig. Faktisk vil den ikke produsere stort mindre varme enn tbird gjør. (tbird 1200)

Men kjernen er mindre så den vil være lettere å kjøle osv.

 

Den går på lavere volt enn tbird. Noe som minsker varme littegrann.

 

Ellers er den veldig lik. Samme cache størrelse osv.

Om L1 broene muligjør multiplier klokking osv vet jeg ikke. Men siden det bruker mindre volt som standard vil det si at hovedkortene som idag støtter opp til 1.85v vil gjøre palamino en bedre overklokker enn Tbird pga høyere volt sprang.

Lenke til kommentar

Jeg lastet forresten ned en video fra Tom's Hardware hvor de hadde filmet hva som skjedde da de fjernet hele kjøleribben mens de spilte Q3...De testet P3 1Ghz, P4 2GHz, TBird 1,4GHz, Palomino 1,2GHz...(noe lignende) Spillet hakket veldig med P3 og P4 og CPU overlevde (-og dermed også hovedkortet) På TBird'en målte de ca. 395 celsius uten kjøleribben på, og fuglen begyne å ryke etter kanskje 2 sek. MAX! CPU og hovedkortet gikk føyken med TBird'en. Med Palominoen begynte og å ryke etter et par sek. men de målte "bare" ca. 295 celsius på den. Hovedkortet overlevde med Palominoen på! I motsetning med TBird'en som dro med seg hovedkortet ned i dypet :wink:

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...