Gå til innhold

Omtale av The Legend of Zelda: Twilight Princess (Wii)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hmm... Ikke like bra som Gears of War, altså...?

7475253[/snapback]

Du kan ikke sammenlikne karakterene på tvers av anmeldere uten videre -- det vil alltid være et element av subjektive oppfatninger i en anmeldelse. Ikke minst i en tier, som kanskje ikke bare er en kvalitetsbedømning, men også en kjærlighetserklæring.

 

For min del liker jeg Twilight Princess bedre enn det jeg har sett av Gears of War, men jeg har ikke spilt sistnevnte nok til at jeg tør uttale meg særlig bastant.

Lenke til kommentar

Jeg er solgt, ganske enkelt. Nintendo har redefinert gaming igjen med Wii. Vet ikke om jeg klarer å spille X360 eller PS3 nå som jeg er vant med Wiimoten. Før kunne jeg hammerbashe knappene på en vanlig kontroller i kanskje 2 timer. Med Wii må jeg ta en titt på klokka i ny og ne for å se hvor lenge jeg har sitti, for jeg blir ikke sliten i armen, bare i legg og lårmuskler som strammer seg maks når jeg spiller TP.

 

Jeg har nå spillet TP en liten stund, kommet over 2 dungeons (av 3 på "begynner" stadie") og jeg er så enig med omtalen som det går ann. Zelda er bare det beste spillet jeg har spillet etter OoT. Alt er bare så gjennomført og gjennomtenkt, Hyrule er GIGANTISK og modellene ser bare nydelige ut og er fint laget.

 

Når det kommer til mangel på orkestermusikk synes jeg ikke det er noe å trekke på. Musikken, lydeffektene ja hele lydspekteret er bare fantastisk nydelig. Dyp og fin musikk og gode skarpe effekter er med på å gjøre spillet ufattelig morro.

 

En liten spoiler tag til slutt

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Da Colin blir knepet av de villsvinridende utyskene fra Twilight, og Link jumper opp på Epona, fikk jeg en liten "wow" i magen. Så rir du ut på feltet, og tar opp kampen. Sverdkamp til hest har aldri vært så morro som i TP. T.o.m Mount&Blade kommer under TP der. Så kommer du ut på broen og bekjemper den store stygge tingen på et enda styggere villsvinlignende beist. Når kameraet da tar over, du ser Epona steiler og Link svinger sverdet og sheeter det igjen, mens sola står lavt i bakgrunnen. Var det bare jeg som fikk kraftige frysninger over hele kroppen?

Lenke til kommentar

Har faktisk ikkje fått så mye frysninger som eg håpet på enda i dette spillet. No har eg jo bare såvidt entret Goron Mines da..så mange muligheter igjen enda for å si det slik :D.

 

 

Men eg fikk frysninger når Colin låg i armene til Link, omgitt av sine søskn. Musikken der passet som fot i sko.

 

 

 

Og hestekampene var fenomenale,og wiimoten gjør alt til en annen opplevelse. Eg veit ihvertfall det at eg hadde fått problemer med å plutselig gått over til ein GC-utgave av spillet :)

Lenke til kommentar
@Mala's spoiler, skjult i min egen spoiler

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

 

Ja, musikken når Colin lå i armen til Link var bare fantastisk. Kunne ikke være gjort bedre.

 

 

Wiimoten fungerer perfekt i hestekampene ja. Fikk nesten følelsen av å være på hesteryggen med sverdet i handa. Fast action, meget bra.

 

Om noen er i tvil om de skal investere så vil jeg bare anbefale å ikke være å tvil, invester i en Wii og TP. Årets desidert beste spill, om ikke tidenes beste spill.

Lenke til kommentar
Du kan ikke sammenlikne karakterene på tvers av anmeldere uten videre

7477745[/snapback]

Jo, det syns jeg virkelig jeg kan. Dere er Gamer.no, og når jeg som leser ser på karakterene, ser jeg på dem som en samlet oppfatning fra Gamer.no. Det er Gamer.no som anmelder spillet og som setter karakteren. Hvis det skal være så mye rom for subjektive meninger og følelser, bør dere heller profilere anmelderne mer individuelt og si at Gamer.no er en samling frittstående spillanmeldere og at karakteren er denne anmelderens mening og ikke nødvendigvis representerer Gamer.no samlede oppfatning. Det må være enten eller. Man sier jo at GameSpot ga Zelda 8.8, eller at Eurogamer ga Gears of War 8/10, ikke Kristan hos Eurogamer.

 

det vil alltid være et element av subjektive oppfatninger i en anmeldelse.

7477745[/snapback]

Åpenbart, men sluttkarakteren bør likevel være satt i en større sammenheng i forhold til det totale uttrykket som Gamer.no gir. Hvis magefølelsen til én anmelder skal være grunnlaget for karakterer, bør dere profilere anmelderen mer, med portrettbilde i farger på starten og gjerne en signatur eller liknende sammen med karakteren på slutten. Dette kan naturligvis bli veldig tøft og kunne være noe som ville gjøre at dere skiller dere ut fra mengden. Synes bare at det dere gjør nå er verken fugl eller fisk...

 

Edit: Zelda-karakteren hos GameSpot var kanskje et dårlig eksempel, for Jeff har jo blitt verdenskjent for anmeldelsen sin allerede...

Endret av Tjohei
Lenke til kommentar

Fakta er faktisk at Gamer.no ga Gears of War 10/10 og Zelda: TP 9/10, og Gamer mener dermed at Gears of War er et bedre spill enn Zelda: TP.

 

Redaksjonelt sett så har Gamer én profil utad, selv om det er forskjellige spillanmeldere. Andre redaksjoner diskuterer gjerne karakterer seg i mellom før den endelige karakteren blir satt, nettopp for å ta vare på denne sammenhengen. Jeg har hørt at redaktøren i f.eks. GamesTM har endret på karakterer som anmeldere har satt, for å plassere spillet i sammenheng med andre spillanmeldelser i bladet.

Endret av Pastor Lorentzen
Lenke til kommentar

Fatter ikke at Gears fikk 10 av 10. Spillet er en smule ensformig og det er jo ingen bosser. De "bossene" er jo helt patetiske. 8 av 10 ville jeg gitt det. Har ikke runda Zelda enda, men jeg føler allerede at det er et bedre spill. Mer bosser og mer variert alt i alt. Dette er jo 2 helt forskjellige spill. Jeg digger begge, men syntes Zelda er bedre

Lenke til kommentar
Fakta er faktisk at Gamer.no ga Gears of War 10/10 og Zelda: TP 9/10, og Gamer mener dermed at Gears of War er et bedre spill enn Zelda: TP.

7482370[/snapback]

 

Ikke rart det.. anmelderene er vel noen grafikk h*** de også..hehe=P kan ikke si at jeg ble kjempeimponert over gears of war selv.. eneste var grafikken og var litt gøy å slenge seg fram og tilbake. :nei:

 

Menmen.. hvem bryr seg om hva anmelderne gir :roll:

Endret av RockyIII
Lenke til kommentar
Jeg får oppklare dette, siden det ikke var helt klart. :)

 

For det første dreier dette seg om et fantastisk spill, så å kalle karakteren "bare" 9/10 er i seg selv absurd.

 

For det andre: Som jeg skriver i konklusjonen er spillet aldri "mindre enn engasjerende". Det finnes deler hist og her som kunne vært bedre gjennomført, kampsystemet kunne klart vært enda bedre, og spillet kunne sannsynligvis tjent på å løsne enda mer opp i den klassiske Zelda-strukturen slik at nye ideer fikk mer spillerom. Det blir tøv å kalle dette "problemer", for spillet er gjennomgående veldesignet, logisk og tilfredsstillende, men det er altså i denne biten det ligger at jeg ikke setter noen tier.

 

I tillegg kunne nok enkelte deler av spillet med hell vært mer utfordrende, eller spillet kunne hatt en vanskeligere vanskelighetsgrad. Dette er ikke noe jeg trekker for, for det vil kun gjelde de av oss som har mye erfaring med slike spill fra før, men det hadde likevel vært fint.

 

Generelt er det imidlertid ingenting av dette som er mer enn bagateller. Grunnen til at jeg ikke gir 10 er at jeg mener tiere bør gjøre enda mer enn å være fabelaktige nyversjoner av en gammel formel. Det betyr ikke at det er noe galt med formelen, men det betyr at det kanskje finnes bedre formler der ute.

 

Det finnes ikke noe som heter "bare" 9/10. Vi har knapt bedre karakterer på skalaen, og vi snakker her om et absolutt fantastisk spill. Dere vet, slike som det bare kommer et par av i året - og kanskje ikke dét engang. :)

 

Spill jeg ville gitt 10 (da de kom) inkluderer kanskje Outcast, kanskje Super Mario 64, kanskje Half-Life og ... jeg veit ikke om det er så mange flere.

 

--

 

PS: Grafikken er, som jeg skriver i artikkelen, strålende. Du merker at det er laget for GameCube, men det er fortsatt et av de peneste spillene jeg har spilt i år, så jeg har ikke trukket for den.

7448194[/snapback]

 

Dette er forsåvidt greit nok. Men jeg (og en del andre spillanmeldere) velger å ignorere disse småfeila, nettopp fordi selve spillet er så fantastisk. Hvis det er et spill som kan få deg til å glemme alle småfeil (jeg syns at den eneste "feilen" er lyden i Wii kontrollen). Dessuten syns jeg ikke det er rett og trekke spillet fordi det er for like de andre Zelda, det er dette fansen vil ha, og et Zelda spill skal være sånn som dette.

 

Morsomt at Gears of war får 10/10. Dette er et spill som totalt mangler dybde, er merkelig kort og er fullstendig linært og scriptet. Dette er ikke et perfekt spill, heller et "pop" spill som er lett å like, men tilbyr for lite for seriøse gamere.

 

Det som drar meg tilbake til Gears etter å ha rundet det er den ganske gode MP modusen (co-op og vs). Men som sagt, dette er langt i fra et 10/10 spill. Jeg har hørt folk si at Zelda er oppskrytt, men av spillene som har kommet i år så er det et som har blitt roset opp i skyene av både anmeldere (spes. norske, amerikanske og engelse magasin er litt mer kritiske) og gamere, uten å egentlig ha fortjent det.

 

Hvorfor skriver jeg dette? Fordi så sjeldne bra spill som Zelda TP fotjener all anerkjennelse det kan få, og etter deres omtaler får folk inntrykk av at Gears er bedre enn Zelda... Zelda er jo i en helt annen liga! Ja Zelda har et par småfeil ja, men det er mye bedre enn GeoW!

 

Goron Mines i dette spillet er jaggu meg sorgens kapittel. Utrolig kjedelig fra ende til annen, litt irriterend eå få ein så elendig vendig midt i all morroa. Håper dette er eineste nedture i spillet..

 

Jeg syns goron mines var veldig gøy jeg! Om ikke litt for lett. Jeg har runda de første 3 templa nå, og til nå er Goron Mines det kuleste (men også det letteste) templet.

Storkoser meg jeg, men sliter med å finne noe særlig med hjertebiter (har vel funnet 8 til nå :blush: )

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar
Goron Mines i dette spillet er jaggu meg sorgens kapittel. Utrolig kjedelig fra ende til annen, litt irriterend eå få ein så elendig vendig midt i all morroa. Håper dette er eineste nedture i spillet..

7489109[/snapback]

 

Jeg hadde ikke noe problem med Goron mines, men Zoras temple... grøss! Likte det ikke i OOT og jeg liker det ikke nå heller :p

 

Edit: Zelda TP burde vært litt vanskeligere.

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Problemer var det lite av, eineste ein surreglipp fra min side det partiet du gjikk i taket. Men Heile Goron opplevelsen var bare ufattelig kjedelig syns eg. Bossen var litt tøff da, men det var vel alt. Kan si det at eg jublet høglytt når eg endelig var ferdig med dritten. Står i Water Temple no, så det spørst om det blir styr her også. Var ikkje så glads i den biten i OOT eg heller :p Men vil ikkje spille for mye før eg får den pokker RGB-kabelen....

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...