Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Synes Haandbryggeriet sin Fyr & Flamme er mye bedre enn Kinn sin Vestkyst. Føler på en måte at Vestkyst blir for endimensjonal mens Fyr & Flamme favner et mye bredere smaksspekter.

 

Merkelig nok så kom ikke Fyr og flamme med i tet i en eller annen test jeg så sist.

 

Jeg liker også fyr og flamme, men skal jeg ha en humlebombe så blir det Vestkyst....

Lenke til kommentar

Vestkyst drikker jeg kun dersom jeg virkelig vil ha en humlebombe. Av og til er det akkurat det jeg trenger og da er det den som duger. Men jeg er helt enig i at den er endimensjonal. Fyr og Flamme er en bedre og mer kompleks øl men i en lavere divisjon på humleskalaen. Ikke prøv å drikke den etter en Vestkyst, da kjenner du ikke humlen og det blir bare flautt.

Lenke til kommentar

Nøisom Lemcyon

 

Helt oppe der blant de beste IPA'ene dette landet har produsert. Mangler kanskje bittelitt body, sammenlignet med Nøgne Ø India Pale Ale, Kinn Vestkyst, Ægir India Pale Ale og Haandbryggeriet Fyr og Flamme. Med også fint med en IPA som er litt lettere i fisken. Frisk som fankern. 

 

4,5/5

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fin oversikt. Det er verd å merke seg at sterkøl går som vanlig øl, uansett styrke. Så f.eks Sink the Bismark på 41% kan tas inn på ølkvoten. Definisjonen går på at kun brent alkohol (destillert) regnes på spritkvoten, mens fryseteknikker og andre lure metoder fremdeles gjelder som øl.

 

Bischmark er destiler (frysedestilert), men en skal ha maks utur om en blir stoppet av en toller som både kan nok om øl til å ha fått det med seg og er nidkjær nok i tjenesten til å reagere på det. Etter det jeg kjenner til står det heller ikke noe på flasken om at den er frysedestilert.

Lenke til kommentar

Her er forøvrig et svar fra Tollvesenet angående akkurat dette;

 

 

"Styrken på øl man har med fritt på kvoten som reisende til privat bruk spiller ingen rolle så fremt selve drikken er brygget som øl.  

I tillegg kan man fortolle inntil 27 liter etter forenklede satser. Satsene er NOK 20 per liter for øl. Heller ikke her spiller alkoholinnholdet på øl noen rolle da forutsetningen også her er at drikken må være brygget som øl.  

Du finner mer informasjon om dette under denne lenken.  

Dersom alkoholinnholdet på en drikk er nøyaktig 2,5 % eller under regnes ikke drikken som alkohol, det er dermed ingen reguleringer i mengde eller antall liter ved bestemmelser for reisende.  

Slike varer vil dermed inngå i totalverdien du kan ta med varer for – det vil si for opp til NOK 3000 eller NOK 6000 per person; slik som mineralvann med videre."  

Med vennlig hilsen  
Tollregion Oslo og Akershus  
Infosenteret  
telefon +47 22 86 03 12  
e: [email protected] i: www.toll.no  

Tollavdelingen Infosenteret  

Tollbugata 1 A Postboks 8122-Dep 0032 Oslo

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...