Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en 4 pack brewdog og 3-4 andre system ale i påsken.

 

Jeg bydde/delte dette til en kamerat som var på besøk i påsken for jeg hadde ikke kjøpt annet enn en pils da jeg ikke var sikker på om vi fikk besøk av venneparet vårt.

 

Han hadde aldri smakt spesialøl før, men han synes det var kjempegodt, med unntak av Cocoa Psycho imperial stout som han mislikte.

 

Fikk beskjed om å kjøpe en ny 4pack til Lørdag da de kommer igjen.. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Fikk beskjed om å kjøpe en ny 4pack til Lørdag da de kommer igjen.. :)

En gylden mulighet til å trekke det litt lenger. :yes:

Barnedåp på Søndag så det holder nok for oss, blir to pils hver til grillmat også og var jo Brewdog han etterspurte ikke lett å huske det andre sikkert, men var mye snadder men bare engelsk og amerikansk stil..

 

Men har planer om å servere belgiske øl neste gang vi har fiskemiddag og besøk av de, siden det var så vellykket sist med fisk og Saison sist...

 

Han var klar for å begynne ølbrygging, vi tenkte å brygge en dunk 25liter hver sammen, men siden jeg bor i Sverige og han tar med en dunk vørter som er tilsatt gjær tilbake til Norge, så er det vel ikke teknisk sett øl enda? Best om han tilsetter gjær hjemme i Norge kanskje??

 

Hehe, kan jo hende tollerne lurer litt. Tricky..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vørteren inneholder jo ikke alkohol, så det er ikke noe problem. På samme måte er det lov å selge, kjøpe og importere cannabisfrø i og med at de ikke inneholder THC.

Men blir han stoppet så blir det nok sjekket for de kan jo mistenke at d er noe helt annet, og da kan d bli ødelagt. Men han blir vel sannsynlig ikke stoppet, og om han skulle tape batchen så koster d jo ikke all verden..

Lenke til kommentar

Da har jeg omsider testet en flaske med Kinn Vestkyst etter jeg så noen sammenlignet den med fyr & flamme. IMO er de gode på hver sin måte, men tror faktisk jeg har funnet meg en ny favoritt. Vestkyst hadde en mer markant bitterhet i ettersmaken og siden jeg har en gane som er veldig glad i bitre/sure ting så falt den kanskje et ørlite hakk bedre i smak :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg synes Vestkyst har alt, både masse humle og bra maltfølelse. Dersom man smaker ordentlig med små super, så merker man fylden.

 

Jeg klarer ikke helt å velge hva som er best av fyrogflamme og vestkyst, men jeg synes de er de absolutt beste norske IPAs til en nogenlunde grei pris iforhold til kvalitet, som sagt holder jeg en knapp på Vestkyst sin smak og lukt.

 

Men nå er det lenge siden jeg smakte Vestkyst sist da vel og merke, siden jeg må til Norge for å få tak i en. Det er også masse snadder i Sverige til latterlig rimelig pris...

Lenke til kommentar

Ægirs har jeg ikke smakt enda, skal ta med denne neste gang jeg handler.

 

Vestkyst vs F&F er egentlig hip som happ, tror egentlig ikke at jeg kan si jeg foretrekker den ene fremfor den andre, men at smakskarakterene kanskje passer til litt forskjellige settinger og at det blir litt som med andre ting. En dag har man lyst på den ene, og en annen den andre, uten at det er noen spesiell grunn til akkurat det.

 

Jeg kjøpte forøvrig en 100% peated bare for moro skyld :p Men på baksiden står det at man helst burde bruke den som smakstilsetning når man lager mat. Er det noen som har noen gode tips til bruksområder? Det første jeg tenkte var kanskje å blande litt i en skål med ketchup og lage hjemmelaget BBQ saus.

Lenke til kommentar

Personlig foretrekker jeg fyr & flamme, men syns også at Ægir IPA er verdt å nevne som en kandidat til de 3 der. Muligens mine 3 favoritt IPA'er fra Norge. Selv har jeg fått veldig sansen for Stone og Odell i det siste!

 

Ægir IPA ble vel kåret til Norges beste øl en gang....

 

Men av Ægirs øl vil jeg fremheve Ægir Ratatosk Double IPA og Ægir Lindisfarne. Disse synes jeg er meget bra. Jeg har ikke smakt noen av de dyrere Ægirs da.

 

Ægir sin stil er litt anonym og forsiktig i smak iforhold til de andre norske bryggeriene som er veldig karakterfulle med masse humle etc. Ægirs øl er veldig maltaktige runde og søte synes jeg.. De minner mer om mikroøl i utlandet på en måte.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Ja, det er vel visse forskjeller der. Nøgne Ø kjører vel en litt mer amerikansk stil med rikelige doser av amerikansk humle i bryggene sine, mens Haandbryggeriet driver med en mer engelskinspirert variant der det er noe mer malt i smaken. Ægir ville jeg trodd havnet midt i mellom der, men nå er det en stund siden jeg har smakt Ægir. Kanskje jeg bør ta meg en dag der jeg sammenligner disse tre lignende øl fra disse bryggeriene...

Lenke til kommentar

Er dette settet noe som kan anbefales?

http://www.bryggselv.no/products/brew-in-bag-allgrain-sett-30l2

 

Det ser litt lettvint ut å brygge med disse teposene, så det frister å prøve seg på dette. Er forresten disse posene noe du bare bruker en gang, eller kan de brukes flere ganger?

Disse er jo geniale. Brew-in-bag er jo en full bryggeprosess bare at man slipper å sile av helt manuelt. Posene kan gjenbrukes.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Må denne posen settes i en presse, eller lignende, for å få ut alt?

 


Man varmer opp vann i en kasserolle slik at det får en riktig mesketemperatur, har i malt i den gigantiske te-posen og holder den på en stabil temperatur (ca 60 grader) i en times tid. (Her må man se på oppskriften for eksakte tider og temperaturer). Etter mesking siler man ut vørteren. Dette er tidkrevende og tung prosess, men viktig slik at du får med deg all restsødmen fra malten. Jeg var heldig og hadde to medhjelpere som kunne bistå med å løfte ut bryggeposen, og presse ut den siste rest av vørter fra den.

http://tommyhelland.blogspot.no/2013/02/lbrygging-brew-in-bag-biab-allgrain-sett.html

 

Jeg er litt usikker på hvordan denne prosessen nøyaktig foregår ut fra den beskrivelsen.

- Varm opp vann til riktig temperatur

- Sett på posen og hell i malten

- Ta kasserollen av varmeplaten og isoler denne slik at temperaturen holdes i 60min. (Eller skal det fremdeles stå på varme under denne prosessen?)

- Etter 60min, løft posen opp fra kasserollen og klem ut så mye væske som mulig

 

Ser det sånn nogenlunde rett ut?

Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...