Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
zanta skrev (2 minutter siden):

Sist jeg brukte den kombinasjonen i USA, fikk jeg gebyrer for bruk utenfor banktider og for å ha overskredet (en latterlig lav) beløpsgrense.

Maks 1,5 % i helgene, som fortsatt er lavere enn fast fee 1,75 % hos Komplett Bank m.fl., og dessuten med bedre pris enn hos Komplett Bank m.fl. 

Men ja, beløpsgrensen er lav om man bruker gratistjenesten. Godt poeng. 

Revolut er også et godt alternativ men det er kun debetkort. 

Lenke til kommentar
On 2/23/2022 at 2:16 PM, Trene Arnholdt said:

Noen som har sagt opp DnB kortet sitt enda, eller har funnet ut hva det koster å fortsette med supertilbud?

Ny informasjon for meg så dermed topp å få info her. Hva har skjedd?

EDIT:
Jeg ser at jeg svarte på et gammelt innlegg og at en del innlegg avkrefter at dette er tilfelle for alle DNB kunder.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (52 minutter siden):

Ny informasjon for meg så dermed topp å få info her. Hva har skjedd?

EDIT:
Jeg ser at jeg svarte på et gammelt innlegg og at en del innlegg avkrefter at dette er tilfelle for alle DNB kunder.

Kortversjonen er at de som har/hadde DNB MC må bestille DNB MC Pluss, 295 kr pr år, for å få supertilbud fortsatt.

Lenke til kommentar
sk0yern skrev (På 17.2.2023 den 9.45):

Har de egentlig det?
Ser de tar 1,75% valutapåslag, mot 2% som ser ut til å være "normalen".
Samtidig får jeg nå bare 0,5% tilbake i cashpoints i bruk. Mens f.eks SpareBank 1 kortet mitt gir 1% cashback.

Da velger jeg heller SB1 kortet i utlandet, til tross for høyere valutapåslag.

Du kan gjøre uttak av kontanter rente og gebyrfritt i utlandet med kredittkortet fra norwegian. Uttak av kontanter gir uansett heller ikke «cashback», så det har ikke betydning om andre kort er bedre på cashback på det bruksområdet. Er ikke kjent med andre kredittkort som lar deg gjøre dette. Normen er at rentene løper fra dag 1 ved kontantuttak, og gjerne gebyrer også. Valutapåslag har du uansett hvilket kort du bruker, men norwegian har ett relativt lavt påslag som du selv trekker frem. Mitt DnB debetkort har til sammenligning gebyr på 40 kroner + 1% av beløpet i tillegg til valutapåslag på 1,95%. Så det blir ganske mye bedre for meg å bruke norwegian kredittkortet for kontantuttak i utlandet.

Derfor er kredittkortet fra norwegian det klart beste til reise(etter min mening). Mange destinasjoner i utlandet er i større eller mindre grad kontantsamfunn. Og mye av forbruket kan avhengig av destinasjon være betaling kontant. Dette avhenger jo selvfølgelig av destinasjon og formål med reisen. Men jeg har stort sett hatt ett stort behov for kontanter på de destinasjonene jeg har vært på reise i. Så kan man alltids ha ett kort til med seg som man kan bruke der hvor man kan betale med kort. Der har jo norwegian utvilsomt blitt ganske mye dårligere, med en halvering av "cashback" fra tidligere av.

Jeg ser curve blir nevnt over. Når det gjelder valutapåslag virket reglene til curve komplekse. Det er regler rundt hvilken valuta og tidspunktet på transaksjonen, og så er det i tillegg begrensning på beløpet. Det er i all hovedsak euro og dollar som har lavt valutapåslag, om du er andre steder i verden med andre typer valuta er påslaget høyere. Og er Curve ett debetkort eller kredittkort? Hvordan er det med renter på kontantuttak om det er ett kredittkort? Ser også at Curve har en maks grense på beløp du kan ta ut gebyrfritt i minibanker. Helt ned i 200 euro i måneden som er veldig lite på en lengre ferietur, til 600 euro for den "beste" planen som også ikke er veldig mye, og da betaler du i tillegg en høy månedlig kostnad for å ha curve. Så kan ikke helt se at dette vil være bedre til akkurat kontantuttak sammenlignet med norwegian. Ikke helt imponert av dette, virker å være mye å måtte sette seg inn i dette for å bruke kortet riktig (og derav mange feller man kan gå i også). Curve har også bare 3,8 rating på trustpilot. Om du leser de dårlige anmeldelsene så går de ofte på dårlig support og kundeservice, og feil på tjenesten som ikke akkurat er en god kombinasjon. Mye av poenget med å bruke kredittkort er de rettighetene du har som forbruker, og at du kan reklamere på transaksjoner av ulike årsaker. Da er det en fordel å kunne ta dette med ett norsk kredittkortselskap hvor du også kan bruke finansklagenemda om du ikke blir enig med kortutstederen. Med det jeg leser om curve på trustpilot virker slike situasjoner å være ett rent mareritt å ta med dem. 

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Har nå fått meg komplett kort som brukskort og netthandling, beste jeg har funnet til det.

Til drivstoff kjører jeg santander med rabatten, men når det kommer til mat jeg er litt usikker.

Hva er å anbefale der? 

Har i dag kun vanlig bankkonto koblet opp mot Æ og trumf.

Par ting, fruen og jeg deler matkonto, om man går over på kredittkort, kan man ha to stk på samme "konto" ?

Og hvordan er det egentlig med trumf, æ og da også coop? Syns det virker litt uoversiktlig, har forstått det slik at trumf trenger man eget kort, coop kan man bruke app/ kort og Æ kan man bruke app.

Lenke til kommentar
discostu skrev (6 timer siden):

... når det kommer til mat jeg er litt usikker. Hva er å anbefale der? 

Har i dag kun vanlig bankkonto koblet opp mot Æ og trumf.

Par ting, fruen og jeg deler matkonto, om man går over på kredittkort, kan man ha to stk på samme "konto" ?

Og hvordan er det egentlig med trumf, æ og da også coop? Syns det virker litt uoversiktlig, har forstått det slik at trumf trenger man eget kort, coop kan man bruke app/ kort og Æ kan man bruke app.

Jeg bruker Ikano VISA, som gir 2 % på alle steder med bransjekode for dagligvarer. Dette gjelder enten jeg handler på Kiwi der jeg bor eller på Fry's i Portland. Kan kombineres med både trumf, coop og Æ.

Sjekk om korttilbyder har medholderkort på samme konto, ikke alle har det.

  • For trumf må du scanne eget trumfkort i kassen før handelen avsluttes, og betaler med Ikano VISA
  • For coop kan du legge inn Ikano Visa i CooPay, eller scanne eget coopkort i kassen før handelen avsluttes, og betaler med Ikano VISA
  • For Æ scanner du koden i appen før handelen avsluttes, og betaler med Ikano VISA.

Ikano VISA støtter ikke noen form for mobilbetaling, så fysisk kort er eneste som gjelder. Mulig curve kan brukes, men har hørt at noen ikke får kashback da, fordi bransjekoden ikke blir riktig. Mulig dette er løst nå, jeg bruker ikke cruve lenger.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest c72de...e08

Kan noen anbefale beste kort for meg?

Jeg reiser mye med fly til utlandet og legger igjen kanskje 60.000kr året på flybilletter+utgifter i utlandet årlig.

Jeg handler mest på norgesgruppen butikker og har ingen fossilbil.

Per i dag har jeg trumfvisa jeg bruker i Norge og på flybilletter. Wisedebit bruker jeg i utlandet til ting der varen/tjenesten leveres umiddelbart eller på forkant. Jeg har også et vanlig bankaxept kort hos en norsk bank utelukkende fordi årsgebyret på kortet er lavere enn gebyrene ved å få tilsendt regning fra legekontoret..

Jeg tenker å beholde kortene jeg har, men kanskje skaffe meg bank Norwegian kortet for kjøp av Norwegian billetter og for kontantuttak i utlandet utover de £200 i måneden jeg får med Wise.

Bryr meg ingenting om renter på kredittkort da det alltid blir betalt i tide, men trenger et kort som tilbyr avtalegiro eller efaktura.

Hva anbefaler dere for meg?

Anonymous poster hash: c72de...e08

Lenke til kommentar
Dubious skrev (På 24.2.2023 den 15.04):

Jeg brukte Coop mastercard, med kun 1% på kjøp i Coop sine butikker, men har nå fått re:member blue med 2% i alle dagligvarebutikker.  (Så nå får jeg 5% bonus i Coop Midt-Norge.)

Har lagt til kortet i Æ appen, men handler svært sjeldent på Rema.

Hva er Re:member blue? Kan ikke finne det om jeg går på kredittkort på nettsiden. Funker det med Apple Pay?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest c72de...e08

Nå har jeg undersøkt markedet litt mer. Ikano kredittkortet for matkjøp lønner seg bare for meg hvis jeg først skanner trumf kortet før jeg betaler med ikanokortet. Og gevinsten er veldig liten kontra bare å bruke trumfvisa som jeg allerede har.

Fleksivisa med 4% bonus på flybilletter hadde jeg sikkert gått for.. Men så ser jeg på siden deres at faktura enten kommer i papir eller på epost og maks bonus per måned er 200kr. Da går vinningen opp i spinningen. Vil heller betale 100kr for å slippe å puncher inn lange kid numre i nettbanken. E-Faktura må tilbys skal jeg være interessert.

Komplett sitt kredittkort virket jo interessant, men så virker det som om bonus bare kan brukes på komplett.no? 5 år+ siden jeg har handlet der. Skal jeg ha elektronikk handler jeg der prisjakt/guiden sier det er billigst.

Så da er det Bank Norwegian igjen. Norwegian.no er et sted jeg legger igjen penger og ikke vil ha problem med å bruke opp bonus. Er 1% cashback på bruk i utlandet og valutapåslag på 1,75%. Så effektivt blir kostnaden 0,75% det er litt mer enn Wise tar i valutapåslag når jeg veksler til store valutaer som USD og eur. Men mindre enn wise tar i påslag for kuriøse småvalutaer. I tillegg er det jo credit som gir betalingsbeskyttelse så ser for meg at jeg kan bruke det til å betale for hoteller og slikt, men ikke pizza eller kaffe i utlandet. 0,5% bonus på varekjøp står det på siden deres - regner med det gjelder Norge og at det inkluderer kjøp av tjenester også

Og så 4% på flybilletter hos Norwegian og 0% hos alle andre flyselskap. Jeg bruker mest penger hos andre flyselskap enn Norwegian, men Norwegian tilbyr e-faktura i motsetning til Fleksivisa, så derfor lander jeg på Norwegian kortet med mindre noen andre her inne finner noe feil i det jeg skriver eller har bedre alternativer.

Anonymous poster hash: c72de...e08

Lenke til kommentar
24 minutes ago, Guest c72de...e08 said:

Fleksivisa med 4% bonus på flybilletter hadde jeg sikkert gått for.. Men så ser jeg på siden deres at faktura enten kommer i papir eller på epost og maks bonus per måned er 200kr. Da går vinningen opp i spinningen. Vil heller betale 100kr for å slippe å puncher inn lange kid numre i nettbanken. E-Faktura må tilbys skal jeg være interessert.

Jeg får da e-faktura..

Lenke til kommentar
Gjest c72de...e08
Trene Arnholdt skrev (6 minutter siden):

Jeg får da e-faktura..

Står noe annet på bytt.no og på hjemmesiden deres:

"Fakturering

Du får tilsendt faktura én gang pr måned til e-postadressen du oppgav da du søkte om kortet. Ønsker du postfaktura er dette en tilleggstjeneste, som belastes med gebyr. Du kan når som helst betale inn hele summen eller deler av utestående saldo. Minimum å betale per måned er 4 % av saldo, minimum kr 300. Dersom du ikke betaler minstebeløpet til forfall og ved en eventuell utstedelse av betalingspåminnelse, belastes omkostninger iht. gjeldende lover og regler."

https://www.bytt.no/erfaringer/bank/flexi-visa/kppkw/ingen-e-faktura-ingen-kunde

https://www.santanderconsumer.no/kredittkort/flexi-visa/priser-og-betingelser/

Det stemmer kanskje det du sier, men hvorfor finner jeg ingen informasjon om det?

zanta skrev (22 minutter siden):

Les en gang til. Du kan velge å få bonusen trukket fra på neste måneds faktura.

Du har rett 👍

Anonymous poster hash: c72de...e08

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...