Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Shell Mastercard er litt mer fleksibelt siden man i motsetning til Coop MC får bonus også i matbutikker som ikke tilhører Coop. Har samme maksgrense med 2500 kr bonus per år.

En nyanseforskjell er at Shell MC har max 500 pr måned. For meg som bruker lite enkelte måneder, og 100k+++ andre, er COOP MC bedre.

Lenke til kommentar

Eller du skaffer deg Curve og får både i pose og sekk? Da trenger du bare ett kort, og kan enkelt flytte transaksjoner i inntil 14 dager i etterkant.

 

Har hørt om Curve, men hvordan kan man flytte transaksjoner så lenge i etterkant? Etter 14 dager kan man jo ha fått faktura fra det kortet hvor belastningen har skjedd. Eller belaster man en konto hos Curve i mellomtiden før man "bestemmer" hvilket kort som skal belastes? 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tja, jeg har gjort litt endringer i mine kredittkort i det siste ifbm flytting.

 

Daglige kjøp: Shell Mastercard

Dagligvarer i nærbutikker (Kiwi/Rema): Trumf Visa

Netflix: Choice Mastercard (1 kjøp i mnd gir 2 kvalifiserende netter.. Gullmedlem here i come!)

 

Har tidligere benyttet Norwegian sitt kort, men ser at jeg kanskje får mer igjen for å bruke trumf og ta dette over til choice-poeng istedenfor norwegian cashpoints. Da får man i tillegg til poeng for reise/overnatting bonusene man får som gullmedlem, og kanskje etterhvert platinummedlem. https://www.nordicchoicehotels.no/nordic-choice-club/fordeler/medlemsfordeler/

Lenke til kommentar

Jeg tenkte nå at jeg skulle begynne å handle med kredittkort, føler det er bortkastet å handle med vanlig kort når jeg kan spare mer på å bruke kredittkort.

 

Per dags dato så bruker jeg bunker oil kort for drivstoff og vanlig debit kort for alt annet. 

 

Jeg handler mest på Spar og Kiwi, så hovedsakelig norgesgruppen. 

 

Noen som har noe tips til hvilket kredittkort jeg burde gå for? Vurderer Trumf Visa, men har ikke så mye peilig på kredittkort.

Vurdere også å bytte ut bunker oil kort med noe som er mer gunstig, har esso og cirkle k i nærheten av der jeg bor i tillegg til bunker oil.

Endret av Voicen
Lenke til kommentar

Funker SAS Amex i alle Norgesgruppen sine butikker, eller er det avhengig av hvor i landet du befinner deg?

 

Amex skal funke i alle butikker innenfor Norgesgruppen, men ser at det meldes om noen lokale unntak bl.a. på InsideFlyer. Har fungert i alle Kiwi, Meny, Spar og Joker jeg har handlet i (Oslo-regionen).

Lenke til kommentar

Dersom du kun skal ha ett kort ville jeg brukt Shell Mastercard. Spørsmålet er jo helt hvordan forbruksmønsteret ditt er og hva du ønsker av bonus. Med Shell Mastercard får du 1% trumf bonus på alt. Denne bonusen er veldig anvendelig da du om du ønsker kan ta det direkte ut i cash.

Hva kommer det an på da? 150-200 tusen i året relativt jevnt fordelt på 1-2 enkeltreiser i måneden. Finnes det ikke noe bedre enn 1%?
Lenke til kommentar

Hva kommer det an på da? 150-200 tusen i året relativt jevnt fordelt på 1-2 enkeltreiser i måneden. Finnes det ikke noe bedre enn 1%?

Joda, det finnes flere alternativer som er bedre enn 1%, men da er stort sett bonusen låst til noe, eller kortet er låst til å kun brukes enkelte steder. Shell Mastercard opparbeider bonus over alt og bonusen er fritt tilgjengelig til det du ønsker å bruke det på. Derfor kommer det an på hvor du bruker kortet, og hva du ønsker å bruke bonusen på.

 

To eksempler er Coop Mastercard & Trumf Visa.

Endret av simen929
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...