Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Hva skjer med kredittkortregningen hvis man betaler (men har brukt) mindre enn 250 kr. Gjelder TrumfVisa. Brukte det bare for å få velkomstbonusen på 100 trumf kroner, på et kjøp på kr 10. Regningen vil da bli 10 kr, men det står jo et punkt på andre regninger jeg har fått til nå at minimumsbeløp er 3% av brukt kreditt (minimum 250 kr). Vil det si jeg får gebyr hvis jeg ikke bruker mer, eller er alt ok så lenge jeg da innfrir den (vanvittige! :p) summen på 10 kroner?

Lenke til kommentar

Skal prøve å se etter. Et par oppfølgingsspm. Fikk nettopp første faktura fra Shell Mastercard. Under søkeprosessen krysset jeg av for ikke papirfaktura, men de har likevel fakturert meg 30 kr i noe som heter "mnd gebyr" (papirfaktura er det eneste jeg finner i deres prisliste som koster 30kr). Sendte dem en meget krass mail, men har jeg i grunn noe jeg kan gjøre her? Gidder ikke risikere noe kødd med et kredittkortselskap over 30 kr, så betaler det, men det er jo et prinsipp. Norwegian klarte å sende en faktura på pdf, så det bør vel andre banker klare også.

 

Noen som vet om man får 2% trumf ved bruk av Trumf kort + Shell MC (1+1). Da kan jeg la vær å bruke TrumfVisaet og ha ett kort mindre å forholde meg til når det gjelder regningsbetalinger.

 

Noen som vet hvordan Vipps (vennebetaling) behadles hos kredittkortselskaper). Sleng gjerne ut med erfaringene du har med ditt kredittkortselskap. Skylder 15000 til min far etter lang ferie, og hvis jeg kan få bonus på vipps av det, er jo det gunstig, men hvis det behandles som kontantuttak elns så ville jo det vært krise.

Endret av Neonex
Lenke til kommentar

Første faktura er som regel papirfaktura, og på denne finner du info for å opprette efaktura og ev. avtalegiro, så du slipper gebyret neste gang. Du kan jo klage på gebyret, med grunnlag i at du ikke hadde nødvendig info for å opprette efaktura i forkant, men må vurdere om det er verdt tiden.

 

Dersom begge kort samler trumf, får du neppe dobbelt opp. Jeg bruker et rent trumfkort (uten visa) og et kredittkort med rabatt på bensin i tillegg, og da får jeg både trumfrabatt og %-rabatt (kun på Shell). 

 

Jeg belaster alltid Vipps på kredittkort, og får trumf på Vipps når jeg belaster Trumf VISA. Det blir ikke behandlet som kontantuttak.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Shell Mastercard, TrumfVisa og Bank Norwegian er alle gratis (30 kr i engangsgebyr for papirfaktura om du glemmer det -.-). Melder du deg inn i trumf får du 1-2% trumf og i norwegian 1% cashpoints på all bruk. Norwegian er også fint å ha til å ta ut kontanter i utlandet, da de ikke tar noe gebyr for uttaket. F eks tar min brukskonto bank 40 kr + 1% av beløpet jeg tar ut hvis jeg gjør det samme med debitkortet, i tillegg til hva minibanken jeg er i tar. Ved BN kortet betaler jeg bare hva minibanken jeg er i har som gebyr, i USA var dette f eks 3 dollar.

 

Finnes sikker flere, men jeg har disse 3. Man får også velkomstbonuser, som kan være greie, om så enn for å få det en gang og så kaste kortet. Trumfvisa gir deg 100 trumf (tilsvarer 100 kr) ved første kjøp. Bestiller du bank norwegiankortet gjennom nettsiden til norwegian rewards via brukeren din får du en velkomstgave på 250 cashpoints (tilsvarer 250 kroner men du må bruke dem på flybiletter, du kan ikke ta dem ut i penger).

Lenke til kommentar

Er det noen steder man absolutt ikke bør betale med kredittkort? Vet om post-i-butikk terminalen, men er det flere lignende? Hvordan er det med de maskinene på legekontoret, hos vegvesenet osv?

Det er noen steder du ikke kan betale med kredittkort, altså at de ikke godtar det. Antageligvis er det tilfellet med de stedene du nevner, men også andre. Defor bør man alltid ha dekning på debetkort i tilfelle man kommer ut for sånt. Det å ta ut kontanter med kredittkort pleier å koste en del i form av gebyrer.

Lenke til kommentar

Jeg har Agricard sitt kredittkort som gir rabatt ulike steder, bl.a. på Esso og CirkleK. Her er en oversikt over bra kredittkort: https://dinero.no/kredittkort/

 

Jeg synes det er greit å ha et kredittkort pga. de mange fordelene/rabattene det gir + at man har et kort å bruke i tilfelle det ikke er nok på brukskontoen. Mange er redd kredittkort, men det er ikke noe farlig om man betaler det man skylder innen fristen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er kidnr det samme hele tiden på kredittkortregningene, eller får du nytt hver gang på hver regning? Trenger en del penger nå til ting på januarsalget på kortet, men det er makset ut, og får ikke regningen før om 2 dager. Jeg fikk papirfaktura på første, la så inn e faktura og betalte inn 100 kr til samme kid og kontonr som forrige regning.

 

Gjelder kidnr frem til neste faktura er utstedt, slik at de 100 vil komme inn på kortet, eller hva vil skje med dem? Er disse 100 gone, eller vil de telle frem til det evt kommer ny regning?

 

Er snakk om å kjøpe en del oppussingsvarer for familiemedlemmer på mitt kort, så vil få et forbruk på 30-40k denne måneden, men har bare 25 i kredittgrense. Er beste alternativ da å vente på regningen og betale inn, si 50k da, så vil jeg få +25 og i praksis ha økt kredittgrensen min til 50k? (er ny kunde, så kan ikke få økt kredittgrensen via dem enda)

Endret av Neonex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...