Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Jeg har bedt American Express i Norge holde meg oppdatert underveis med tanke på en lansering av AmEx Platinum i Norge.

 

Om dette kortet kom til Norge, ville det ikke bli et kort man kunne søke om , men ville kun være forbeholdt AmEx Gold Card sine aller beste kunder.

 

Det ble ikke nevnt noe minimumsbeløp pr. år el. hvor mye pr. år over tid, men i følge min kontakt skulle det være et kort kun for de som fortjente det.

 

Skal de lansere et slikt kort i Norge, er det viktig at det er nokså eksklusivt og ikke for "alle". Man ønsker jo ikke at alle andre har dette kortet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

American Express kunne ikke gi meg oppdateringer om Platinum Card under veis, da dette er sensitive opplysninger, men jeg står på deres lister for å motta Platinum Card så fort det eventuelt blir lansert i Norge.

 

Når dette derimot skjer har jeg dessverre ingen konkrete datoer å komme med. Jeg tviler på at det skjer i løpet av 2008, det er nok mere realistisk i løpet av 2009 eller 2010.

 

ROBBIE: Ble det avtalt noe nytt møte med American Express/DnB NOR? Når skal dette møtet eventuelt være? Om ikke, hvorfor skulle dere ikke ha noe nytt møte?

 

Følte du forresten at det møtet du hadde var noe oppklarende, eller hadde du minst like mange spørsmål etter at møtet var ferdig som før det begynte?

Lenke til kommentar
...jeg står på deres lister for å motta Platinum Card så fort det eventuelt blir lansert i Norge.

 

Har du noen formening om hva som er kriteriene for å få Platinum i Norge?

Kan du evt. si noe om ditt forbruk siden du kvalifiserer? Jeg spør siden du er anonym; evt. send en PM hvis du ikke vil legge det ut. Mitt inntrykk etter å ha snakket med AmEx Gold Norge før jul er at forbruket ikke teller, men at det går på formue/inntekt. Jeg synes dette virker litt rart. Selv fikk jeg AmEx Platinum Dollar Card basert på 8 år med AmEx Gold i Norge med god betalingshistorikk og forbruk på ihvertfall 350.000 kr det siste året. Dog har jeg ikke benyttet mitt Norske AmEx Gold i det hele tatt etter at jeg fikk AmEx Platinum Dollar Card. Jeg får jo poeng for å bruke dette kortet, og jeg har hatt valutagevinst pga jevnt synkende dollar på mine 4 siste regninger :thumbup:

 

Vet noen om jeg automatisk vil få AmEx Platinum i Norge når jeg allerede har AmEx Platinum i UK? (Evt. hvordan dette er i andre land.)

Lenke til kommentar
Det skal være sånn - men AmEx i Norge nekter å snakke med selvom jeg innehar et AmEx Plat Corporate utstedt i USA.

 

Har endelig klart å få Saga-kort ihvertfall.... Og etter som lønningene i No strømmer inn, blir det vel lettere efterhvert.

 

Jeg er på vei til å få det, papirene ble sendt i posten i dag i følge rådgiveren, men hvor bra er Concierge Servicen for en vanlig bruker?

Lenke til kommentar

Jeg vil ikke si så mye om mitt forbruk, men det ligger skyhøyt over det du antyder at du bruker/brukte det for.

 

Jeg vil også tro at får å kvalifisere for dette kortet i Norge, må du kvalifisere via det norske kortsystemet. Du må med andre ord gjøre deg fortjent til det ved meget høyt forbruk på det norske AmEx Gold Cardet.

 

Den informasjonen jeg fikk, var at det var kun de aller beste Gold Card-kundene som skulle få tilbud om et slikt kort. Jeg tror derfor at lønn/formue ikke var av så stor betydning, selv om det ikke er så enkelt for en med lav lønn og eller formue å bruke kortet for de nødvendige summene som krevdes.

Lenke til kommentar

Jeg vil understreke at jeg ikke har noen konkret info. på krav til forbruk får å bli invitert til Platinum Card. Mulig det kan være alt fra ca. 250.000 pr. år og oppover.

 

Men jeg fikk samtidig beskjed om at dette kortet skulle KUN være for de beste Gold Card-kundene og jeg tror ikke at man er blandt de beste om man bruker det for under 350.000 - 400.000 pr. år.

 

Jeg understreker igjen at jeg ikke vet dette med sikkerhet.

Lenke til kommentar
Nå ble jeg avslått fra Amex Gold.. jeg føler meg som en rotte..

 

Aldri vært kunde før.. men likevel.

 

Da med alder av 25 år, og 600k i inntekt.

 

Søkte du direkte til AmEx, eller gjennom DnB?

Med din inntekt bør du kvalifisere til SAGA Gull-programmet til DnB. Tidligere fikk SAGA Gull-medlemmer automatisk tilbud om AmEx Gold. Jeg fikk AmEx Gold på denne måten i år 2000, uten å ha hatt AmEx før. Vet ikke om de har endret denne praksisen, men du kan jo ringe DnB og høre (med mindre du allere er SAGA Gull-medlem da...).

Lenke til kommentar
Nå ble jeg avslått fra Amex Gold.. jeg føler meg som en rotte..

 

Aldri vært kunde før.. men likevel.

 

Da med alder av 25 år, og 600k i inntekt.

 

Søkte du direkte til AmEx, eller gjennom DnB?

Med din inntekt bør du kvalifisere til SAGA Gull-programmet til DnB. Tidligere fikk SAGA Gull-medlemmer automatisk tilbud om AmEx Gold. Jeg fikk AmEx Gold på denne måten i år 2000, uten å ha hatt AmEx før. Vet ikke om de har endret denne praksisen, men du kan jo ringe DnB og høre (med mindre du allere er SAGA Gull-medlem da...).

 

Jeg søkte direkte til AmEx, da jeg antok dette ville gå raskest.

Førte opp fast inntekt til 420k, da resten er bonus (ført opp i parantes bak inntekt).

Jeg er kunde i DnB men har ikke tatt i bruk mine kontoer der. Da jeg tegnet lån gikk jeg for et total-program. Da vår kontakt i banken presenterte de forskjellige programmene, gav hun oss inntrykk at saga-programmet var for kunder med inntekt over 800k i året, noe som vil ta litt lengre tid. :)

 

Men du mener jeg kvalifiserer?

 

Ellers ble det sagt fra Amex at mitt avslag var basert på en helhetlig vurdering.

Jeg gikk for et green-card midlertidig..

Lenke til kommentar
Uten å ha lest igjennom 64 sider så lurer jeg litt. Hva er egentlig fordelen med amex og hvordan ligger kash an i løypa blandt alle de andre kortmerkene?

 

Personlig synes jeg at eneste fordelen med Kash er et stilig design på kortet... anbefaler og holde deg unna... men det spørs jo hva du skal ha da :) Har hatt store problemer med å få brukt kortet både i terminaler og minibank og det er lagt inn små brukergrenser som iallefall ikke er i henhold til mitt forbruk. Har kortet fremdeles, men bruker det utelukkende til netthandel. Det blir litt feil synes jeg og ha et kort som det ikke går an å bruke til annet enn å handle på nett med, for jeg gidder ikke stå og prøve i evigheter med forskjellige kort for å betale noe på butikker.

Lenke til kommentar

Hei, da har jeg fått AmEx green-card. Søkte kun om det siden jeg ikke sitter med inntekt per dags dato.

Fikk det innvilget pga at utdanningen er snart over og jeg starter da som pilot. Og at mine tidliger inntekter lå på et fint nivå. Så med mitt forbruk i alt mulig rart og lånningen som kommer på en god del så tar det vel ikke lang tid og kvalifisere til Gold? :)

Lenke til kommentar

Da fikk jeg pratet med DnB, og jeg er nå blitt Saga-kunde :)

 

De forstod ikke helt hvorfor jeg ikke fikk tilslag på amex gold, men tror jeg heller gir litt gass på forbruket på kortet nå som ferien snart starter, så får vi se hva som skjer etterhvert.

 

Er det slik dere andre her har fått amex gold - ved økt forbruk?

Endret av geron
Lenke til kommentar

Siden denne tråden nærmer seg 63 sider eller 64. Er det sikkert svart på spørsmålene jeg stiller men, jeg stiller dem uansett.

 

Sitter å funderer på hvilke kredittkort jeg skal velge. Har pr dags dato et vanlig visa/bankacept med kreditt på, men dette gir meg ingen fordeler. Har et forbruk på 100-200K pr år.. hovedsak hotell, fly og taxi. Og da vil man gjerne få mest mulig utav det..

 

Hva er mulighetene mine ?

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...