Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kjøleskap skrev (46 minutter siden):

Helt sinnsykt at en film som The Banshees of Inisherin ikke fikk en eneste pris, mens Everything Everywhere All At Once stakk av med sju.


Smaken er vel som baken, men heller Everything Ever.... enn Insherin, både beste film og skuespillere, etter min mening.
Velfortjent Oscar til Michelle Yeoh også.

Problemet var rett og slett at Everything Everywhere All At Once og All Quiet on the Western Front, var bedre enn Ishering i alle kategoriene de var nominert.

Colin Farrel kunne kanskje ha vunnet beste mannlige skuespiller et annet år, men han ble slått av Brendan Fraser i år, velfortjent.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dæven steike, Pinball: The Man Who Saved the Game var en ordentlig godfilm. Sjarmerende og morsom, og et mer enn solid skuespillergalleri ledet an av Mike Faist, Crystal Reed og Dennis Boutsikaris, og det er sistnevnte som virkelig stjeler showet. Han minnet meg usedvanlig mye om Marc Maron. Herlig!

Lenke til kommentar
On 3/13/2023 at 10:15 PM, vidor said:

Personlig tror jeg det er mer penger/korrupsjon som bestemmer dette enn talent og det har vært sånn noen år.

Det er i grunn penger som er greia, bare ikke slik du ser det. 

Pengene som brukes på Oscar-kampanjer er hva som er viktig, og hvordan de brukes. Evertyhing Everywhere All At Once vant mye, tross for at det kom fra det studioet som var det minst pengesterke-studioet når det kom til Oscar-kampanjer.

EEAAO var både en publikum og kritikerfavoritt, noe ikke alle de andre filmene var. Det var også en film som var mye i media på grunn av dette, og ikke minst historiene til både Ke Huy Quan og Michelle Yeoh. Det var en virkelig stor underdog-tone rundt Oscar-løpet i år med også Brendan Fraser. 

Austin Butler for Elvis, EEAAO og Fraser for The Whale trengte ikke å gjøre dyre Oscar-kampanjer for å fange oppmerksomheten til Oscar-velgerne. For EEAAO tross for sci-fi elementene, så var det en lett film å selge til Oscar-velgerne, slik vi så resultatet av. Og ingen har ikke hørt talene, eller historien om comebacket til Fraser. Derfor var disse 3 skuespillerne av de mest nevnte. I tillegg så hadde du jo Elvis som ble ofte nevnt på grunn av stemmen til Austin Butler, og nå den siste tiden på grunn av dødsfallet til datteren til Elvis. 

The Banshees of Inisherin var en av de filmene som aldri ble nevnt, og som tross for flere fantastiske prestasjoner ikke fanget oppmerksomheten nok til Oscar-velgerne.


Det mest interessante med Oscarene var hvordan en så bra og viktig film som All Quiet on The Western Front vant et par priser overraskende. Og ikke minst den ene nominasjonen til To Leslie for Andrea Risenbourgh. 

Personlig synes jeg at The Banshees of Inisherin var den beste av de filmene nominert til Best Picture sammen med All Quiet on The Western Front, Triange of Sadness og Women Talking. Men at Banshees ble nominert var i grunn litt overraskende av seg selv, da det ikke er helt en klassisk Oscar-kandidat. 

Endret av Maury
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har The Joker både på Blu-ray og 4k nå. Blurayen har jeg ikke sett, men så den på kino kinodagen. Var et kult gjensyn med The Joker på 4k I hjemmekinoen. Føler sympati med Jokeren.

Genial film, beste villain film synes jeg, som forklarer mye om hvorfor Joker klikket.

Spørs om jeg må ha The Batman i 4k også har den på Blu-ray også usett, ble vel sett på HBO som har DC filmene.

Synes den er undervurdert, stemningen og skuespill er top, men handling og script er ikke det beste.

Kul fact Tarantino sammenligner Joker med Taxi driver og mente den var litt ripoff men at Scenen med De Niro og Joker i studio var genial.

Har Taxi Driver på Blu-ray også, må se den. Tror jeg har sett den på dvd et par ganger i gamle dager. 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (På 30.3.2023 den 18.03):

https://www.vg.no/rampelys/film/i/gErAba/filmanmeldelse-65-dinosaurbaesj

Når Morten Ståle Nilsen gir toer til action/scifi så vet du at det er kvalitet. Gleder meg til denne.

Og Birger fra filmpolitiet ga den en ekstremt lite overraskende terningkast 4. Fyren burde slutte med terningkast og kun ha teksten.

Blir nok å se den når den kommer på streaming, selv om den høres ut som en elendig film.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...