Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gouldfan skrev (2 timer siden):

Bullet

Tenker du på Bullet (1996) med Mickey Rourke og Tupac? I så fall enig. En underholdende og litt småglemt krim-gangster film, hvor Ted Levine stjeler litt av showet (igjen). Husker jeg lurte pappa til å se denne, når vi skulle leie VHS for evigheter sia. Han trodde vi endte opp med Bullitt (Steve McQueen) og ja, han var nok ikke på langt nær like fornøyd med filmkvelden, som det jeg var.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (2 timer siden):

letterboxd så har jeg ei liste der med masse 90 talls filmer

Den lista di, er jeg stadig innom, for å sjekke opp litt, og hvilke som kanskje kan være greie å få sett igjen, eller prøve ut. Har blitt langt flere vellykkede besøk, enn det motsatte. Så den samlingen med film, er definitivt mye bra å lete gjennom. 

Av de jeg enten har i nær tid oppdaget/gjenoppdaget fra 90-tallet, og som en føler kanskje er noe glemt/oversett, så kan en jo legge til (fleste er sikkert allerede nevnt i Have you seen? tråden til Roger):

Beautiful Girls (1996)

Ei tidvis artig og underholdende drama-komedie, rundt en gjeng med tidligere kompiser, som forsøker å finne sammen igjen, grunnet en gjenforeningsfest (tror jeg det gjaldt, en stund siden forrige besøk), men viser seg at enkelte har åpenbart vokst litt fra hverandre, mens andre henger litt for mye igjen i de gamle rollene, som "skolevinnere" og "skoletapere", og det å komme seg videre, er ikke alltids så lett for alle. 

Mange kjente og kjære navn og fjes, mye god musikk og stemning, og en man snart vil forsøke å få sett igjen, da den er fin å se på en sen vinterhelg kveld, med snø og kulde utendørs.

One False Move (1992)

Ei man nærmest "snublet" over, for en tid tilbake  i ei bruktsjappe. Og endte opp som av de beste 10 kroners impulskjøpene en kan huske noen gang. Tror denne ble skrevet av Billy Bob Thornton, og tar jo for seg noen brutale mordere, som flykter fra storbyen, ut mot den "enklere" småbygda, og ender opp med å havne så midt i fanget til en litt naiv småbysheriff (Paxton). Sistnevnte leverer en fantastisk rolleprestasjon, og ikke for ofte man ser Paxton i slike litt "streitere" hovedroller, og i hop med A Simple Plan (1998), blant de jeg er mest glad i fra både Bill Paxton og Billy Bob Thornton.

Mad Dog and Glory (1993)

Tror denne kom i periode, hvor De Niro var litt fed up av å bli fullstendig typecasta, og bestemte seg for å gå vekk fra macho-menn og gangster rollene, noe som hadde jo i årene i forkant blitt mer og mer tydelig, da via Awekenings (1990) og remaken av Night and Day (1992), litt mer "stille" og taper aktige typer, og i Mad Dog, virker det som han forsøker å kombinere de to tidligere nevnte rollene, og ble visst litt vel mye hodebry for studioet, som fikk litt panikk, når testpublikummet mislikte å se tøffingen bli hundsa, banka opp og manipulert av Uma Thurman og Bill Murray, så det ble gjort noen forandringer som jamnet det litt ut, men heldigvis ikke sånn at det ødela for mye, selv om en jeg gjenre skulle likt å sett en fullstendig urørt/ukutta Directors utgave, slik filmen var ment, uten involvering fra studio.

Uansett, De Niro spiller en ensom og ganske trist fyr, godt oppi årene, som ikke har avfyrt "pistolen" sin på evigheter, og har ikke så mye gående i livet, annet enn jobben sin (i politiet) og det å ta bilder av døde skurker, noe han virker å ha et lite talent for. Hans langt mer macho og pågående yngre partner (David Caruso), er den totale motpart. Midt opp i hverdagens kjipe rutiner, havner De Niros karakterer dypt inni et lite "trekant" drama, hvor en lokal skurk (Murray) forsøker å bli et bedre menneske, og som følge av et tilfeldig møte, sender ham (De Niro) ei takke "gave", i form av Uma Thurman. 

Vel, alt i alt, en underholdene og litt annerledes komedie, der humoren kanskje ikke er for alle, men av typen en selv raskt likte godt, og fortsatt ler av de mange rare og litt småknotete øyeblikkene som skjer utover. 

I.D (1995)

Britisk film, hvor en gruppe politimenn forsøker å infiltrere en brutal hooligan bande, men hvor livet på den andre siden, snart viser seg å ha mange fordeler, og skillet mellom "rett og galt" blir stadig vanskeligere å skille. Husker man gikk inn med lite forventninger, da DVD coveret så ut som nok ei generisk b-film, men dette var jo noe helt annet.

12:01 (1990)

Ei kortfilm på oppunder 25-30 minutter, men en av de beste man har sett, eller funnet på Youtube, og må jo være et must for fans av Groundhog Day (1993) og lignende film. Denne byr opp på en fantastisk prestasjon, fra Kurtwood Smith, der er konstant fanget i en endeløs tidslomme, og forsøker desperat å komme seg ut av den håpløse situasjonen. Denne skulle jeg likt å ha på DVD eller Blu-ray, men tja, den ligger nok stadig opp på Youtube vil jeg like å tro. En langt mer feel-good og typisk romantisk komedie full lengder, kom ut et par år senere, men den er så langt unna den følelsesmessige og solide historien fra kortfilmen, at nei, jeg mislikte sterkt den lengre versjonen, som igjen var litt kjipt, for den hadde jo mange likandes talenter å by på, men nei, en utvanna og kjip versjon.

The Man Who Knew Too Little (1997)

En litt småglemt Bill Murray perle, der føles ut som en der burde passe fint inn, om en er glad i Leslie Nielsen og Austin Powers filmene fra den perioden. Her følger vi en amerikaner på visitt til England og sin kjære lillebror, og som igjen ønsker å gi sin eldre bror, en liten gave, som skal snart vise seg å bli litt av et eventyr, og ja, morsomt opplegg, der Murray roter seg bort i mange artige scener og karakterer, og nei, glad man fikk endelig sett den, for et par år tilbake.

Romy and Michele’s High School Reunion (1997)

Og dette med gjenforening og karakterer som virket å slite med å godta at rollene som "skolevinnere", ikke nødvendigvis garanterer dem, evig suksess og lykke. Og denne morsomme komedien med Lisa Kudrow og Mira Sorvino er av typen komedie der jeg gjerne skulle sett langt mer av, hvert fall når det gjelder de som innehar artige, sjarmerende og sexy kvinner i hovedsetet, og ingen tvil om at denne leverer på alle 3 områdene.

Var vel utgitt her til lands, da som Blond og Blondere, som igjen var nok et litt forhasta forsøk i å melke Dum og Dummere suksessen, et par år tidligere. 

Men Blond og Blondere er ei liten komi-perle, som har holdt seg meget godt, og tror den ville gjort seg godt i hop med Dum og Dummere, Bill & Ted, Waynes World filmene osv fra samme periode.

Sneakers (1992)

Et herlig galleri av likandes skuespillere, der vi følger et knippe med ulike typer, som skal planlegge et siste kupp, og nei, en der var både sjarmerende, morsom og spennende.

The Indian Runner (1991)

En velspilt og fin liten småby drama, om to meget ulike brødre (David Morse og Viggo Mortensen), som gjenforenes og lever på hver sin kant av låven. Tror regissør og manusforfatter Sean Penn, var sterkt inspirert av et par Bruce Springsteen låter. Charles Bronson får også vise seg frem fra en litt mer alvorstynget side, og sjeldent har jeg sett tøffingen i en så skjør og "vanlig" rolle før. Kom vel også i en tid hvor han hadde nettopp mistet sin kjære Jill Ireland, og nei, han har ikke all verdens tid på skjermen, men scenene hvor han sitter nedi kjelleren og ser på gamle videoopptak av sine to sønner, er meget følelsesladet stund. 

Killing Zoe (1993)

Enda ei av de mange fartsfylte rans-krim filmene fra 90-tallet, men ei som virkelig sparker godt fra seg, har et sterkt galleri av talenter, og følger et knippe med bankranere på utkikk etter et nytt "skudd", og der til slutt går meget galt, både for ranerne og gislene. Mye kul bruk av musikk, ei utrolig flott Julie Delpy og elleville roller fra Jean-Hugues Anglade gjør at denne er absolutt verdt å få med seg, om en da liker den slags underholdning.

Surviving the Game (1995)

En av utallige filmer der er basert på The Hunting Game (tror jeg boka/novellen heter) og der et knippe rikinger leter opp stadig nye måter å ut litt "frustrasjon" og få trent sitt mer primitive behov for en alt annet enn "rolig" helg ut i naturen på. Og greier å overtale enda et tilsynelatende "enkelt" bytte (Ice-T) i å bli med på leken. Men det viser seg snart, at jegerne blir de jagede, når byttet har uante talenter på skjul. 

Huskes godt fra barndommen, og en ganske små skumle scener, samt et førsteklasses team av karakterskuespiller, hvor Rutger Hauer og kanskje aller best, Gary Busey stjeler showet.

Diggstown (1992)

En con-film hvor James Woods er i toppform, og setter seg som mål å knekke en arrogant og nasty småbypamp (Bruce Dern) i et meget sjansefylt veddemål, og nei, denne ble kjøpt inn under tittelen Midnight Sting, og falt kjapt i smak. 

2 Days in the Valley (1996)

Ei noe glemt Tarantino lignende krim-thriller, med innslag av mørk komedie, og har et meget sterkt lag av skuespillere, og mulig litt for mange på en og samme tid, men alltid likt den, og særlig Danny Aiello, James Spader og Jeff Daniels er i god form her, men følte kanskje sistnevnte ble litt "skvisa" ut, til fordel enkelte som ikke var like mye interessante. Men joda, her får en jo også ei knapt 20 år gammel Charlize Theron, som norske skiinstruktøren Helga Svelgen og en ganske så kjent cat-fight mot Teri Hatcher, innpå et motell rom.

Ikke helt på høyde med de beste innen denne type krim-komedie, med mange fargerike karakterer, som til slutt ender opp med å krysse veiene, men slettes ikke blant de "verste" heller. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Danielzu skrev (8 timer siden):

Tenåringer må sitte innendørs de siste 3 årene, ikke så spennende spillefilm-matriale det.

Joda, men tenker på de siste 15 år. 

Nimrad skrev (7 timer siden):

Don't Look Up

Den var elendig. Jeg lo ikke en gang. Første tredjedelen var bra, så gikk det bare nedover. Sikkert en grei film om du er besatt av USA. 

 

Gouldfan skrev (3 timer siden):

At kidsa sluker sånt uten å klage er nok ikke særlig betryggende for filmens framtid....

Du er gjerne ikke målgruppen. Ikke jeg heller, heldigvis. 

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 10.1.2022 den 17.36):

Mannen med den nakne pistol. Den og oppfølgeren, er og forblir store favoritter.

Slapstick/parodi genren klarte aldri helt å finne en verdig etterfølger til Leslie Nielsen. Må også nevne George Kennedy. Herlig duo i disse filmene, og nei, av typen komedier man aldri går lei, uansett hvor mange ganger de har gått i reprise.

Helt sant, legendarisk film :) 

Serien filmene var bygget på var også bra. Dvs. Police Squad, som ble kansellert etter 6 episoder fordi ingen skjønte den langt mer diskre humoren enn hva filmene bydde på.

Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (25 minutter siden):

Den var elendig. Jeg lo ikke en gang. Første tredjedelen var bra, så gikk det bare nedover. Sikkert en grei film om du er besatt av USA. 

Komedier er veldig smak og behag. Jeg liker politisk satire og der var den god. Fortell hva du liker så er det kanskje enklere å gi noen tips? Er Riders of Justice mer i din gate kanskje? Kanskje den beste jeg har sett nylig.

Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (34 minutter siden):

Sliter med den på stående fot. Men jeg synes komedie skal være lett og enkelt. Meet the fockers og American pie er eneste jeg kommer på av film. Modern family på serie fronten. 

Ja, har vel vært mindre den typen humor kanskje. Typ Hangover, Superbad, Jump Street, Due Date, Bad Neighbors.

Palm Springs er vel ganske ny? Komedie-ish.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (4 timer siden):

Tenker du på Bullet (1996) med Mickey Rourke og Tupac? I så fall enig. En underholdende og litt småglemt krim-gangster film, hvor Ted Levine stjeler litt av showet (igjen). Husker jeg lurte pappa til å se denne, når vi skulle leie VHS for evigheter sia. Han trodde vi endte opp med Bullitt (Steve McQueen) og ja, han var nok ikke på langt nær like fornøyd med filmkvelden, som det jeg var.

 

Ja, var den jeg tenkte på ..

Når vi snakker om Komedie så kommer jeg ikke utenom Adam Sandler...

Happy Gilmore

50 first dates.

That's my boy.

Anger Management

Og flere andre...

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Så nylig dark waters og etter det så havnet den ripete teflon stekepanna i søpla, de nye skal være fri for PFOA men bare tanken på at jeg fått i meg teflon flak fra den gamle pannen så tok jeg ingen risiko og kjøpte en  av rustfritt stål uten belegg. Så lenge man varmer opp panne først så fungerer det ypperlig, selv til å steke egg uten at det setter seg fast.

Endret av bruker-540634
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mange gode tips om "glemte" 90-tallsfilmer her
Har sett de aller fleste det tipses om. 
En jeg oppdaget sent er New Jack City med Wesley Snipes, en meget rå og stilig gangsterfilm fra 1991
Hurlyburley fra 1998 er en annen som er glemt (tror jeg da)

Endret av Elgen.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Elgen. skrev (5 minutter siden):

En jeg oppdaget sent er New Jack City med Wesley Snipes, en meget rå og stilig gangsterfilm fra 1991

Ja, den oppdaget jeg også ganske sent, men en som jeg tror vil være god i hop med King of New York (1990), også med litt av samme stil og stemning, pluss at Wesley Snipes og et par andre, er vel med i begge.

Uansett, mye kul musikk i New Jack City, og en jeg godt kunne tenkt å sett igjen snart. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg så nettopp Titane på dvd, en syk og vridd symbolsk film...

Starter "normalt" med en seriemorder og så tar det helt av i en vri...

Interessant foraldel og modig...

Traileren lyver veldig, dette er en vridd og symbolsk drama. Og ikke noen normal action typ som traileren hinter til.

Så litt av Eternals Marvel også. Begynner å bli lei Marvel nå. Men jeg synes den kung Fu aktige om ringer var kul.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Hvor lenge til det kommer Spiderman spoilere i denne tråden?

Skulle gjerne sett den på kino, uten undertekster.

Den skal vises 24 ganger på Fredag, og jeg tipper alle skal vises med undertekster.
De kunne ha hatt minst EN uten...
Så det ender nok opp med at jeg laster ned filmen, eller kjøper den på Blu-ray, det som kommer først.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...