Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gouldfan skrev (16 timer siden):

Jeg har problemer med å skjønne seriøse anmeldelser som ikke klarer å vurdere en film utifra sjanger?

Herbie filmene, Bumblebee og Ghostbusters filmene er for kidsa, delvis komedie og konkurrerer ikke på noen måte med tørre/hint drama som vinner Oscars...

Av og til lurer jeg på hvordan film vinner Oscar. The King's Speech/Kongens Tale..

En bra film foraldel om Engelske kongen som stammer og må lære seg å snakke... Interessant med historiske filmer, men årets film?

Nok om det... Komedie er relativt til publikum. Noen foredrar intelligent humor som Woody Allen og andre slapstick som Ghostbusters, politiskolen, og mannen med den nakne pistol...

Hurra for variasjon...

Jeg liker Mannen med den nakne pistol, og misliker det meste av Woodie Allen filmene...

Det er definitivt en del bias til fordel for visse typer sjangere. Lager man en følelsesladd film om et vektig historisk tema så øker sjansen for Oscar og andre priser betraktelig. En uhøytidelig rølpekomedie derimot vil neppe blir vurdert uansett hvor godt gjennomført den er. Det er underforstått at visse filmsjangere er mer "verdige" enn andre, og på meg virker det som en ganske vanlig holdning hos mange.

Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (9 timer siden):

Husker jeg trodde det var kødd første gang jeg hørte om The King's Speech. Her har de altså laga en film om at kongen sliter med å holde tale. Kanskje tidenes mest absurde konsept for en film, men på en eller annen måte fungerer det og jeg likte den godt. Langt fra årets film det året da.

Jeg likte den også godt, en feelgood film typ.

Men årets Oscar? Den for skuespill er ok. Men ikke årets beste film.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (På 8.1.2022 den 19.24):

Jeg liker Mannen med den nakne pistol, og misliker det meste av Woodie Allen filmene...

Har vel ikke akkurat endt opp med de helt store latterbrøla heller, av det man har sett fra Woody Allens filmer. Men de to som virkelig falt i smak, var jo helt klart Hannah and her Sisters (1986), og den tidvis meget fornøyelige Sleeper (1973).

The Purple Rose of Cairo (1985) var vel også en som gikk noenlunde lett ned, men mulig det blir som å "banne" i kjerka, da en jo har  fortsatt aldri fått sett Annie Hall, Manhattan eller et par andre av hans mer kjente 70-80 talls filmer. Men har nå hvert fall de to sistnevnte (pluss 2-3 andre man har glemt i farta), liggende i hop i ei 5-film DVD boks som man plukka opp til en tier, i ei bruktsjappe. 

Derimot Mannen med den nakne pistol. Den og oppfølgeren, er og forblir store favoritter.

Slapstick/parodi genren klarte aldri helt å finne en verdig etterfølger til Leslie Nielsen. Må også nevne George Kennedy. Herlig duo i disse filmene, og nei, av typen komedier man aldri går lei, uansett hvor mange ganger de har gått i reprise.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

LPic61e057cacdb8e2052695670.jpg

Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror

 

Som en som anser folk horror som det absolutte innen film og TV, så har jeg ventet spent på den dokumentaren her, og den skuffer virkelig ikke. I overkant av tre timer hvor regissører, forfattere og mer tar for seg folk horror som sjanger, tingene som inspirerte folk horror og alt folk horror tar for seg. Den begynner ikke uventet med the unholy trinity of folk horror (Witchfinder General, The Blood On Satan’s Claw og The Wicker Man), før den tar for seg folk horror generelt i Europa, Amerika, Asia og Australia. Det er virkelig gjennomførte greier, og til tross for at jeg er godt over middels interessert i folk horror og sitter på latterlig mye informasjon om sjangeren, så var det mye nytt her. 3+ timer går unna i en fei, og det er både underholdende og ikke minst interessant.

Det eneste problemet med filmen er at den ikke er lang nok, og derfor ikke bruker nok tid på moderne folk horror, spesielt med tanke på hvordan sjangeren virkelig har fått et nytt liv i løpet av de siste 10-15 årene. Kunne tenkt meg at de brukte mer tid på filmer som Kill List, Apostle, Black Death, The Ritual, The Borderlands, Midsommar, Errementari, Gretel & Hansel, The Field Guide to Evil, Hagazussa, Trollhunter, November, The Wailing osv. Den prater litt om enkelte av disse filmene, men ikke nok. Kunne fint vært en time lenger med fokus på det her. Men det er det.

Fantastisk dokumentar!

Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (2 timer siden):

Er det noe jeg virkelig savner så er det gode parodifilmer. Hot Shots, Naked Gun, Loaded Weapon 1, Wrongfully Accused osv. Hvorfor lages ikke sånne filmer lenger.

Kan også legge til Last Action Hero (1993), der parodierte jo actiongenren på utsøkt vis, men dessverre virket å ende opp med å støte vekk mye av den hardere kjernen av actionfans, som selv i dag virker ganske splitta og "forvirra" over hva de fikk i retur. 

Selv synes jeg den står igjen som en av Arnies beste filmer fra 90-tallet. Fantastisk morsom, og en som blir mer og mer underholdende, ved hvert gjensyn.

Charles Dance er jo herlig som den iskalde skurken Benedict, der raskt finner ut fordelene av det å kunne stikke av fra sin utspilte og klisjefulle henchman rolle, i filmens verden. Og at på den andre siden av kinolerretet, så kan faktisk de slemme gutta vinne, og de gjør det hele tiden. 

Spy Hard (1996) er også en liten favoritt, selv om den kanskje ikke er helt på høyde med de beste fra 80 og 90-tallet. Men så den utallige ganger på kino, i sommer 1996, og kan ikke huske å hørt så mye latter, så ofte, blant en fullsatt kinosal. Men dessverre var vel filmen en av de som mer eller mindre vitnet om parodi-slapstick genrens nedgang, og ble en flopp, og deretter og ut, gikk ganske kjapt med Leslie Nielsen, og plutselig fikk man søppel som Camouflage (2001) og Space Travesty (som virkelig levde opp til det sistnevnte, og var et fælt makkverk av dimensjoner), før det ble små cameos i ulike parodifilmer utover 00-tallet, som ikke var verdig hans navn og talent.

Første Scary Movie (2000) og Not Another Teen Movie (2001) var også artige i sin tid, og synes begge har mye komiske øyeblikk, men ingen tvil om at noe av holdbarheten og kvaliteten i manus og ikke minst måten filmer og kjendiser ble parodiert på, ble nok mer og mer lavpanna og vulgært, da med mye mer fokus retta mot enkelte kroppsdeler og masser av flytende kroppsvæske, i litervis, og slikt er nok moro når man er i tenåra, og klart, ble jo tatt i bruk også i eldre filmer, men følte at det var gjort på en mye mer artig og velskreven måte, ikke bare en billig vits, etter en annen.

Likevel, Black Dynamite (2009) er vel en av de "nyere" parodi/slapstick hyllestene til 70-talls blaxploitation film, der jeg lo godt av, og av de ytterst få, man har følt er gode nok og morsomme nok, til å være verdt å samle videre på.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (2 timer siden):

Hvorfor lages det så lite tenåringsfilmer nå for tiden? Eller har jeg gått glipp av noe? Synes også det lages særdeles lite bra komedie for tiden. 

Sånt går ofte i bølger. 80/90 tallet var jo storhetstiden for de gode tenåringsfilmene, men det dukker da opp noen gode av og til. Så er det vel alltids noen gamle man har usett og kan forsøke lete opp.

Jeg vil være så frekk og påstå at komedien hadde sin storhetstid på 1920 og 1930 tallet..sikkert mye gull du kan grave opp der mens du venter på gode samtidskomedier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (6 timer siden):

Hvorfor lages det så lite tenåringsfilmer nå for tiden? Eller har jeg gått glipp av noe? Synes også det lages særdeles lite bra komedie for tiden. 

Jeg synes både filmer og tv serier har altfor mye av tenårings exploitation etter var det Twilight?

Orker ikke en mer safe steril sensurert teenie/drama film, serie.... Og tror de har oppfattet at markedet er mettet.

Til bøkenes forsvar så er/var vel ikke de like Sterilan såpeaktig.

At kidsa sluker sånt uten å klage er nok ikke særlig betryggende for filmens framtid....

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...