Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Delvis skrev (39 minutter siden):

Enig. Svart/hvitt er jo ikke mer naturlig gjengitte bilder enn fargelagte hvis man tenker etter. Det er de orginale versjonene, men det blir symbolsk å legge så mye vekt på.
En dag kan man sikkert restaurere en gammel sv/hv film til å se ut som en ny HD film, veldig tilnærmet sånn det ville blitt om den var filmet i nåtiden. Det er jo bare interessant. 

Må også si meg enig. Enn så lenge det ikke er laget i svart/hvitt med overlegg så ser jeg ikke noe grunn til å ikke fargelegge.

Skjønner jo at noen kan ha nostalgiske følelser, men det har ikke jeg. Uten sammenligning for øvrig, men jeg hadde en oldefar som ikke likte "nye ting" som presterte å si at han "synes det så unaturlig ut" når de fikk TV med farger 😛

Endret av Nimrad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Har mottatt både The Hobbit og LotR i 4K UHD/Atmos, selv. Tenkte å se i julen.

I den forbindelse har jeg et spørsmål.

Siden jeg nå har fått Xbox Series X, som skal så i Mancave, kan jeg endelig flytte opp One X opp til TV-stua hvor vi har Atmos, 7.1.2. Xbox One X er per i dag eneste Bluray-spilleren jeg har (altså, jeg har andre konsoller, men ikke KUN en enkeltstående Bluray-spiller). 

Det er lurer på, er vel om det er noe forskjell på å bruke One X som Bluray-spiller, eller om jeg "må ha" en dedikert spiller. Er det noen forskjell?

Lenke til kommentar
Bone skrev (7 minutter siden):

Det er lurer på, er vel om det er noe forskjell på å bruke One X som Bluray-spiller, eller om jeg "må ha" en dedikert spiller. Er det noen forskjell?

Nei, ikke nok til at det er vits å bruke penger på. Hvertfall ikke så lenge One X støtter de lyd- og bilde-formatene du har i TV-stua.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Delvis skrev (1 time siden):

Vet ikke. Høres ut som det spilles på søppelspråk og lavmoral an mass. Den utviklingen kan jeg styre meg for

Hva er egentlig søppelspråk og lavmoral? Og er det noe nytt å skildre dette? Synes ikke det var spesielt mye i denne traileren sammenlignet med for eksempel amerikanske eller svenske komedier. Eller er du muligens religiøs og reagerer på innholdet i så måte?

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Nå har jeg sett "Cuties" på Netflix og det eneste som jeg finner feil er tradisjonene de har, hvor de kan skaffe seg en dame til og hvor de faktisk gifter bort ungene når de er 11 år gamle.
Den gamle dama forklarer faktisk at hun ble giftet bort når hun var 11 år, og da kan man jo anta at hun også hadde sex med sin mann etterpå.
Men sånn jeg har forstått det så går alt av kritikk på lettkledde jenter...

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Wonder Woman 1984 er en oppvisning i hvordan man ikke lager film. Jeg synes den første var kjip, men her tar de ting til et helt nytt nivå. Et ubegripelig dårlig plot, teite og uinteressante villains, dødskjip action og CGI som tidvis brenner i øynene. Hva skjedde? Jeg leser at det er en film til intet mindre enn $200m, men aldri føles det ut som noe annet enn en billig direct to video-film. Helt absurd lang også. 2,5 time føltes som 9 timer. Helt utrolig. Hjelpes.

Lenke til kommentar

"Tenet" var bare rot og ikke noe jeg kommer til å se flere ganger, og håper det ikke kommer noen 2-er eller lignende filmer

"Terminator: Dark Fate" var ikke noe bedre, med urealistisk robot, hadde det vært en alien så kanskje, med de er laget på jorden.

Satte på "The Rock" som 3dje film den kvelden, og sovnet fordi jeg var trøtt, men kun musikken i den filmen er bedre enn alt i de andre 2 filmene. Må se den igjen da jeg egentlig bare hørte på den i går..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Wonder Woman 1984: Dette var meeeeget middels.. DÅRLIG CGI og boring action. Kjedelig plott. OK å se den en gang, men ikke stress med å sette den på.

Vivarium: TYPISK... Filmen er bra helt til slutten. EXTREMT dårlig og irriterende slutt.

The Platform: Faktisk ganske brukbar film. Nytt konsept. Spennede og engasjerende. Likte den godt.

Lenke til kommentar
On 12/30/2020 at 9:23 AM, MrLuni said:

Vivarium: TYPISK... Filmen er bra helt til slutten. EXTREMT dårlig og irriterende slutt.

Var ikke slutten den naturlige konklusjonen da? Jeg synes ikke den var dårlig utover at det kanskje ble litt forutsigbart.

On 11/30/2020 at 12:10 AM, Nimrad said:

Må også si meg enig. Enn så lenge det ikke er laget i svart/hvitt med overlegg så ser jeg ikke noe grunn til å ikke fargelegge.

Som oftest man lage svart/hvitt med overlegg, når alt bare gjengis som gradering av sort, må man være bevisst på hvordan de ulike fargene gjengis på selve filmen, om grånyansene plutselig skulle reproduseres i et fargespekter risikerer man å sitte igjen med et skudd som gir helt andre følelser/assosiasjoner/fokuspunkt/dybde/etc. enn det som var intensjonen.

Å skyte i sort/hvitt krever en helt egen tilnærming.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...