Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Bill & Ted Face the Music var overraskende kul. Så både Bill & Ted's Excellent Adventure og Bill & Ted's Bogus Journey, og synes begge har holdt seg godt. Excellent Adventure spesielt er helt topp. Synes Face the Music was bedre bittelitt bedre enn Bogus Journey, men ikke helt på høyde med Face the Music. Men tipp topp underholdning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Buddy Dakota skrev (På 28.8.2020 den 22.15):

Tenet, folkens? Kanskje Nolans dårligste. For ei mørje, føltes som vi fikk to og en halv time av en fem timer lang film. Klippet som en filmtrailer. Kule actionsekvenser, og Pattinson er bra (men ikke godt skrevet), men ellers lite å rope hurra for. Hvis folk vurderer å se den på kino, vent heller til den kommer på Netflix.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeRichelieu skrev (21 timer siden):

Tanker om Tenet?

Jeg likte den kjempegodt. Føler heller ikke den var vanskelig å følge med på/forstå hva som skjedde som mange andre synes. Digger Nolan og synes denne var kanon. Elsker de konseptene han lager filmer ut av. Må nok se den et par ganger til før jeg bestemmer om hvor jeg vil plassere den blant hans andre filmer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Buddy Dakota skrev (12 timer siden):
Buddy Dakota skrev (På 28.8.2020 den 22.15):

Hvis folk vurderer å se den på kino, vent heller til den kommer på Netflix.

Men den er vel i høyeste grad en kinofilm? :)

Litt usikker hva jeg selv synes. Var utrolig nok litt trøtt under filmen etter en tung dag ute kvelden forut, så lurer på om jeg var borte et par øyeblikk. Fikk med meg essensen i filmen, men kan ikke påstå at jeg greidde å samle alle trådene.

Vurderer faktisk se den en gang til på kino. :p 

Lenke til kommentar
Buddy Dakota skrev (12 minutter siden):

Jeg vurderte å gå halvveis i filmen (noe jeg vanligvis aldri gjør), men ble igjen fordi jeg tross alt hadde et følge som også hadde betalt. Synes til tider filmen var kjedelig, rett og slett.

Jøss.

Kjente litt på det samme, faktisk. Ikke at jeg ville gå, men at den var tidvis kjedelig. Var rimelig uopplagt, så antok at det kunne være en faktor.

Lenke til kommentar

Jævla nedlatende da ... Nei, tvertimot. Det var jo stort sett action spilletiden ble brukt på. Men begredelig dialog og merkelig klipping sugde livet ut av filmen. Stort sett fikk man inntrykk av dialogscener var klippet inn til beinet, helt til det kun var strengt nødvendig exposition igjen. Resultatet er jo at filmen mangler overganger, introduksjoner og ordentlige avslutninger på scener (du hopper jo omtrent direkte fra rappellering midt i en actionscene til en lunsjscene med Michael Caine (kanskje han trengte å pusse opp badet i huset sitt nå?). Filmen hadde hatt godt av roe ned noen hakk og heller bruke litt tid på å introdusere konsepter og plott.

Folk har kanskje klagd på at det ble for mye av det igjen i f.eks. Inception, men jeg kan ikke huske å ha tenkt over det (lenge siden jeg så den da). Så nylig Interstellar igjen også, synes den fortsatt er bra. Aner ikke hva som skjedde med Tenet. Ny klipper? Covid?

Lenke til kommentar
toro6 skrev (9 timer siden):

Langt mellom action scenene, eller? 

Ikke egentlig. Som nevnt over.

Mulig det er et tegn på alderdom, men jeg synes generelt ikke at actionscener er særlig spennende. Sier ikke at det gjelder Tenet, men det er filmer hvor de bare kaster den ene eksplosjonen og biljakten etter hverandre. Da blir man bare nummen. For meg er det selve handlingen og dialogen som gjør en film interessant. Endeløse actionsekvenser blir bare kjedelig.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Buddy Dakota said:

Jævla nedlatende da ... 

Nei. Ingen liker action scener mer enn meg. Det var derfor jeg spurte.. 

1 hour ago, DukeRichelieu said:

Ikke egentlig. Som nevnt over.

 

Ja, 90% av actionfilmer er jo slik, men blir det gjort skikkelig så er det filmkunst. Og action-kunst er vel det eneste jeg forventer av Nolan. 

Endret av toro6
Lenke til kommentar

MV5BZWZiNmM4NWItM2JmZS00ZmI1LWE4NjAtZmY1

 

 

Morsomste komedien siden Superbad? Mye mulig faktisk. Sjeldent jeg ler så jeg griner opptil flere ganger i løpet av en komedie i disse dager. Rett og slett en ytterst briljant filmdebut fra Ninian Doff, som nylig også regisserte Run the Jewel's nye musikkvideo Out of Sight med gutta og karakterene fra nettopp Get Duked! 

Endret av """
Lenke til kommentar

https://www.nytimes.com/2020/09/08/movies/oscars-diversity-rules-best-picture.html

Noen som har hørt om disse nye "reglene" for hvorvidt en film kan bli vurdert/nominert til Oscar?

Inkluderingsregler. Kort fortalt, at man MÅ ha med noen fra en "minoritetsgruppe" (av diverse slag) for å bli nominert. Skal innrømme at jeg ikke har lest absolutt alt om saken. Men, kjenner at jeg blir litt irritert over hvordan kreativiteten skal styres/knebles, hvis jeg har forstått riktig.

Det er jo allerede mye av slikt i dag, men det er vel mer et litt "fritt valg", i den forstand at man ikke ønsker kritikk, enn at det blir "lovpålagt". Synes det er synd, selv om det føles påtvunget mange ganger, både i serier og i film.

Lenke til kommentar

Oscar-seremonien har vært en politisk sirkelrunk så lenge jeg kan huske, så dette kommer ikke som noen overraskelse. Vet ikke helt hva de tror de skal oppnå med dette annet enn at de kan gi hverandre et klapp på skuldra for å tro at de har gjort verden til et bedre sted. Det er jo ikke akkurat sånn at en film automatisk blir bedre av en "fargerik" rollebesetning. Pleier å bruke Band of Brothers som et eksempel, siden 99% av rollene er hvite menn og det likevel er tidenes beste miniserie.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...