Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Richard Stanleys "Color Out of Space" har jo slått an blant folket, og Richard Stanley har annonsert at det er den første filmen i en Lovecraft-trilogi. Neste blir The Dunwich Horror. Jeg har enda ikke fått sett Color Out Of Space, men dette er allikevel årets filmnyhet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Buddy Dakota skrev (26 minutter siden):

Hmm, den får faktisk brukbare kritikeranmeldelser (86% på RT)! Traileren så litt ræv ut, men nå er jeg interessert likevel. 
 

Egentlig rart det ikke lages mer Lovecraft, mtp. at det er såpass stort i popkulturen og at det er fritt frem å bruke kildematerialet nå.

Lovecrafts historier er nesten utelukkende befolket av hvite menn, romantikk eksisterer ikke og det er ikke happy ending. Det er derfor svært vanskelig å få produsrrt en Lovecraft-film i Hollywood. Guillermo del Toro hadde et prosjekt på gang for å filmatisere At the Mountains of Madness, men valgte å skrinlegge prosjektet da produsenten forlangte at han skrev inn en kvinnelig karakter og et romantisk subplot.

Lenke til kommentar

En ting er jo at filmen har god score på RT (noe som er helt uinteressant for min del), men det at den blir meget godt mottatt blant Lovecraft-fans derimot er spennende. Hører utelukkende positive ting blant venner og kjente.

 

 

PS: Alle må sjekke ut mini-serien Shadow Bound på youtube. Så gjennomført Lovecraftian at den kunne vært skrevet og regissert av Lovecraft selv. Finnes ikke mange filmer eller serier som er mer Lovecraftian enn denne. Sånn ca. tidenes beste serie. Seks episoder og et heftig budsjett på noe sånt som $20k. Gjennomført!

Lenke til kommentar
Tomeito skrev (På 17.1.2020 den 10.49):

Men er det ikke en del Lovecraft-inspirerte ting på gang nå for tiden? Ikke direkte Lovecrafts historier, men sterkt inspirert?

Ja, det man kaller for "Lovecraftian". Da står man fritt til å imitere hans stil samtidig som man får med moderne sjangerkonvensjoner og krav til "publikumsvennlighet".

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Way of Tiger 4/6 , ålreit (skurken er etter ginsengåkrene)

Bruce super hero 3/6 , Bruce Le er etter en gullskatt fra ww2

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Så Uncut Gems i går selv, og merket at det var støy igjennom hele filmen, syns starten var veldig rotete og preget av alt for mye mas, samt at ikke noe ga meg stort med mening, men syns den tok seg opp etterhvert og slutten var meget god.

Rett og slett en mann med alt for mye uflaks og et gambling problem på høyt nivå.

Endret av Nitrius
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flere nye filmer som ser gode ut om dagen.
Parasite, jojo rabbit, og the lighthouse.

Mens vi er inne på Bong Joon Ho, hva var greia med Okja?
For meg var det bare et evig virrvarr uten fremdrift, før alt ble surret raskt sammen mot slutten.
Og til tross for at hele historien egentlig er ganske enkel, var det nesten ingenting som ble fortalt visuelt, alt skulle dras ut i lang eksposisjon som virket klistret oppå, og forklarte sjeldent hvorfor historien var så ubesluttsom og ikke ledet noe sted.

Jeg sympatiserer med tematikken, og liker Bong Joon Ho som regissør, men synes Okja var helt amatørmessig.
Likevel er kritikkene gode/greie.. Er det snakk om keiserklær, eller er det noe jeg går glipp av?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...