Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For min del går det rett og slett på om filmen er eldre enn meg. <92 er gammelt.

 

Jeg er helt enig med deg, Cortese. Jeg blir lettere irritert når det kommer en fyr bort til meg: "Du, Olum, du ser ganske mye film, sant? Jeg har sett alt som er fett nå, har du noen gode tips?" Jeg er ikke en kvalmende elitist som anbefaler de mest obskure filmene fordi jeg ønsker å virke som et mer kulturelt menneske. Jeg anbefaler filmer jeg synes er gode, fra mange forskjellige tiår og forskjellige land. "Æsj, orker ikke lese undertekster/gidder ikke se gamle filmer, man ser jo at det bare er spesialeffekter!" er vanlige svar da.

 

Folk skal få se akkurat de filmene de vil, men ikke kom til meg og spør om en anbefalinger med den instillingen om at du har sett alt. Spesielt om du vet med deg selv at du kun "takler" amerikanske filmer fra de siste 20 årene.

Lenke til kommentar

Vel, det kommer litt an på typen film også. Mye film eldes ikke særlig godt, mens en del annen film holder seg ekstremt godt. Et eksempel på filmer som holder seg er jo.feks. Casablanca som noen nevnte, mens en del action fra 80-tallet er veldig... 80-tallet.

 

En av mine absolutte favorittfilmer, 12 Angry Men, er jo fra 50-tallet en gang (gidder ikke å slå opp nå), og tar opp problemstillinger som er like gyldige i dag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selvfølgelig er det noen eldre filmer som tåler tidens tann bedre enn andre. Det som irriterer meg er at folk avfeier gamle filmer uten å gi den mer enn 5 minutter av den enkle grunn at spesialeffektene ikke får det til å se like realistisk ut som det ville gjort i virkeligheten. Virker som folk forventer å bli "lurt" av effekter i filmer, og føler seg snytt om de oppdager hvordan det ble gjort.

Lenke til kommentar

Nå finnes det jo AAA-filmer idag som har mer tydelige spesialeffekter enn filmer fra 70- og 80-tallet, så det er morsomt hvordan slike ting kan falle begge veier.

 

Men jeg skal ta en generell antagelse, og si at de menneskene som klager på dårlige spesialeffekter er mennesker som ikke leser bøker. Mangel på fantasi og vilje til innlevelse.

Endret av Coffey
Lenke til kommentar

I'm sorry, er Goodfellas en gammel film? :)

Det spørs hva du legger i gammel. Når jeg skrev gammel, men jeg IKKE ny! Ny for meg er 2000+

 

80 og 90-talls filmer vil jeg påstå er de beste, og jeg er ikke alene. Selvsagt mye god film før 80-tallet også, spesielt nå ved tanke på at de har fått en oppussing (blu-ray). Noe skjedde etter 2000, og jeg liker det ikke.

 

Jeg var forøvrig 1 år når Goodfellas kom, så for meg er den filmen gammel. Dette er 22 år siden, og ved tanke på teknologisk utvikling siden den gang, så vil jeg påstå at jeg har rett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...